reklama
mamjakty
styczniówka 2009
ja tam w przesądy nie wierzę i chyba zdrowsza dzięki temu jestem jakbym miała każde słowo babcine brać do serca to bym wykorkowała.... swoją drogą, czemu nie może ciężarna być matką chrzestną? co w tym złego? co się może stać?
ech te przesądy - głupota jak dla mnie
ech te przesądy - głupota jak dla mnie
gemini_bb
Zadomowiona(y)
No wlaśnie ja też nie wierzę dlatego malo się na tym znam... Swoją drogą kiedyś i czasem nawet do dziś kobiety w ciąży określalo się, że są w stanie bogoslawionym, dlaczego więc ten stan mialby mnie w czymkolwiek dyskwalifikować? Grunt to zdrowy rozsądek
kasia@kruszyna
Zadomowiona(y)
parę dni temu byłam u lekarza i myslałam że będę znała już płeć dziecka a tutaj niestety nic. nie byłoby mi tak smutno gdyby nie to, że praktycznie nawet dzidzi nie widziałam. na pierwszym planie przywitała mnie - MACICA. moje dziecko tak się skryło ze oglądałam je fragmentami, kawałek główki, kawałek rączki, noga. mam nadzieje ze na następny raz wyjdzie z ukrycia wstydzioch z niego czy co??
ania.falko
Entuzjast(k)a
Ja tez po wizycie.Wszystko fajnie i tez pytalam o sex,lekarz powiedzial,ze jak najbardzej korzystac z przyjemnosci, nie ma zadnych przeciwwskazan. Chcial podgladnac dzidzie i zobaczyc co ma pomiedzy nozkami,ale niestety znowu nic, tak mialo przykurczone nozki,ze musze czekac do 8mego....cholerka:-)
A ja dziś przeczytałam, że nasze kochane Ministerstwo Zdrowia wymyśliło iż od stycznia becikowe dostaną tylko te kobiety, które potwierdzą zaświadczeniem lekarskim lub kartą ciąży, że podlegały regularnym badaniom lekarskim od 10 tygodnia ciąży. I ciekawe co jeszcze? Niech wreszcie przyklepią ten macierzyński dłuższy o 2 tygodnie!!
Nie znam sie na tym też ale slyszalam ze ciezarnych sie na chrzesne matki nie bierze.
Przesąd mówi, że jeśli ciężarna będzie matką chrzestną to jedno z tych dzieci albo ciężko zachoruje albo umrze.
Takie pieprzenie o bambuku, moim zdaniem porównywalne z zakazem noszenia łańcuszków (bo dziecko się okręci pępowiną)
ania.falko
Entuzjast(k)a
ale gowniany przesad,okropny
gemini_bb
Zadomowiona(y)
Jezuuuuuuuuuuuuuuu! Czegoś równie okropnego już dawno nie słyszałam!
Ale dla poprawienia nastroju przeczytałam kilka innych równie "ciekawych" przesądów (ale te przynajmniej są śmieszne):
- jeżeli kobieta w ciąży się martwi to dziecko będzie leworęczne...
- jeżeli przyszła matka dzieli się jedzeniem to będzie miała mało pokarmu...
- dziecko bedzie nadmiernie owłosione jeśli matka w ciąży przytula kudłatego psa...
- i odwrotnie - będzie łyse jeśli matka się depiluje...
- i najlepsze: ciężarnym nie wolno patrzeć na ludzi brzydkich bo dziecko będzie nieładne; ta sama zasada dotyczy ludzi o innym kolorze skóry...
Swoją drogą niezłe wytłumaczenie dla męża jeśli urodzi się dziecko o innym kolorze skóry niż oboje "oficjalnych" rodziców
Mam nadzieję, że wyrośliśmy już z tego ciemnogrodu, bo trochę włos się jeży na głowie na myśl, że ludzie mogą jeszcze wierzyć w takie bzdury...
Ale dla poprawienia nastroju przeczytałam kilka innych równie "ciekawych" przesądów (ale te przynajmniej są śmieszne):
- jeżeli kobieta w ciąży się martwi to dziecko będzie leworęczne...
- jeżeli przyszła matka dzieli się jedzeniem to będzie miała mało pokarmu...
- dziecko bedzie nadmiernie owłosione jeśli matka w ciąży przytula kudłatego psa...
- i odwrotnie - będzie łyse jeśli matka się depiluje...
- i najlepsze: ciężarnym nie wolno patrzeć na ludzi brzydkich bo dziecko będzie nieładne; ta sama zasada dotyczy ludzi o innym kolorze skóry...
Swoją drogą niezłe wytłumaczenie dla męża jeśli urodzi się dziecko o innym kolorze skóry niż oboje "oficjalnych" rodziców
Mam nadzieję, że wyrośliśmy już z tego ciemnogrodu, bo trochę włos się jeży na głowie na myśl, że ludzie mogą jeszcze wierzyć w takie bzdury...
reklama
Rondzia
Fan(ka)
Buhaha! Dobre! Dla właścicielek psów propoznuje zakup epilatora dla dziecka żeby miało swoj własny. No chyba ze pies ma krótka siersc....
Ja tez w przesady nie wierze. Czasem tylko sie przydaja jak ktos inny wierzy, hehe.
W zwiazku z tym strzelilam sobie wczoraj balejaz nie patrzac na to czy dziecko nie bedzie rude w rezultacie..
Ja tez w przesady nie wierze. Czasem tylko sie przydaja jak ktos inny wierzy, hehe.
W zwiazku z tym strzelilam sobie wczoraj balejaz nie patrzac na to czy dziecko nie bedzie rude w rezultacie..