reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

reklama
Dziewczyny trzymam kciuki za wszystkie ktore sa przed testowaniem.
Jezu średnio ogarniam tą aplikację i ciężko mi każdej z Was coś napisać, bo nicków dokladnie też nie pamiętam, ale czytam wszystko na bieżąco.
Enej ja nie mam pojęcia jak przebiega poronienie, bo nigdy tego nie przeszłam, a w każdym bądź razie nie świadomie. Chociaż pamiętam jak w 1 ciąży poszłam do gina trochę za wcześnie i jeszcze nie biło serduszko. Wtedy tłumaczył mi ciążę biochemiczną i mówił, że każda kobieta w swoim życiu przejdzie kilka takich ciąż i często nawet o tym nie wie jeśli nie robi testów.
Ja w ogóle z tą moją obecną @ jestem zdziwiona. Jeszcze nigdy nie miałam tak krótkiego cyklu. I to kompletnie bezbólowego. Nie czuje podbrzusza tylko od czasu do czasu jajnik boli. Ale nie nam wątpliwości że to @, bo leje sie jak z kranu.

Wiecie co, takie przeciąganie testowania u osoby która ma regularne cykle też jest do niczego bo nawet jeśli nie zobaczy się tej bladej kreski to i tak będzie się wiedziało, że się udało... A później przyjdzie @ i lipa. I znów żal i płacz po stracie.

Wiatraki, AniaIN, ale Wy starcie się o kolejne a nie o pierwsze dziecko jak ja. Więc to też inaczej.

Enej, jak ustanie krwawienie pójdź do lekarza na usg. U mnie po ok miesiącu czasu nie było już śladu po ciąży. Ty miałaś większą betę więc może trochę dłużej to potrwać.
U mnie też było sporo krwi ze skrzepami. To dziwne, że u Ciebie tylko plamienia, może to dopiero początek? Bo u mnie na początku też były tylko plamienia.
Ja o Pierwsze. Nie mam jeszcze Dzieci.
Enej u mnie zaczęły się plamienia aż czarne, a potem miałam krwawienie...

Hej mi ten tydzień minął strasznie...płacz, załamanie psychiczne wręcz coś w rodzaju depresji...wiadomość o PCOS wybiła mnie z rytmu i zmieniła całkiem inne nastawienie do starań...ale to był tamten tydzień a ten co nadchodzi przez niedzielną nostalgie będzie całkiem inny dzięki mojemu mężowi który wspiera bo zamierzam się starać jak tylko mogę i kiedy mogę i nikt mi w tym nie przeszkodzi!! Nie wiadomo ile to potrwa ale zamierzamy walczyć! Wizytę u lekarza mam w piątek trzymajcie kciuki żeby powiedział że nie jestem beznadziejnym przypadkiem. Jak to mój brat mówi...dopóki walczę jestem zwycięzcą [emoji16]
Hej ! Ja tez bylam zalamana jak dowiedzialam sie ze mam PCOS a w gratisie Hashimoto. Ale Gin powiedziala ze szybko wszystko wyregulujemy dostalam Metformax i Ovulomed max. Codziennie po jednym, i po 1,5 miesiaca widac ogromna roznice.
Wiec nie ma sie czym zalamywac tylko działać!

Dziewczyny jestem załamana. W nocy raz dość mocno zabolał mnie brzuch. Myślałam, że to wzdęcia, ale rano sprawdziłam szyjkę. I w załączniku co tam było. Chce mi się ryczeć, nie wiem co mam robić.
20190909_073809.jpg
IMG-20190909-WA0003.jpeg
IMG-20190909-WA0000.jpeg

Spazientito uspokój się, idź do lekarza, to jeszcze nie musi o niczym świadczyć. Moja znajoma też plamila na początku ciazy i też ją bolał brzuch a zaraz ma rozwiązanie. Wiem, że myślisz teraz o najgorszym i wcale się nie dziwię ale stres tylko pogarsza.

Spazientito uspokój się, idź do lekarza, to jeszcze nie musi o niczym świadczyć. Moja znajoma też plamila na początku ciazy i też ją bolał brzuch a zaraz ma rozwiązanie. Wiem, że myślisz teraz o najgorszym i wcale się nie dziwię ale stres tylko pogarsza.

Staram się uspokoić, ale koło szyjki jest tego coraz więcej. Moja gin już do mnie dzwoniła i mnie wcisnie pomiędzy pacjentkami. Mam iść koło 12.

reklama
Do góry