reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019/2020!

reklama
moze owu sie przesunela?
Mi zaczyna doskwierac PMS. Piersi lekko obolale, brzuch lekko "cmi"..i nadal czuje sie jakbym byla lekko wstawiona :confused: nie musze pic % :laugh2:

nie no, czuje sie jakby mnie jakies przeziebienie bralo. Od poniedzialku czuje sie jakbym miala niskie cisnienie.
Alez to by bylo za wczesnie na jakiekolwiek objawy :) Dzis dopiero 22dc. U mnie cykle wahaja sie pomiedzy 24 a 27 dni.. z moich "analiz" kalendarzyka, wychodzi mi, ze w tym miesiacu cykl powinien miec dlugosc 26. :p No, ale czy tak bedzie, to sie niedlugo przekonam hehe
Ja tez czuje owu.(przynajmniej tak mi sie wydaje, ze to ten dzien- bo zawsze jak odlicze wstecz w kalendarzu, to wychodzi mniej wiecej wtedy owu, gdy mam klucie jajnika) W tym miesiacu, dokladnie w niedziele 24.11 czulam takie specyficzne, dosc porzadne, a nawet nieprzyjemne klucie...

nie no, czuje sie jakby mnie jakies przeziebienie bralo. Od poniedzialku czuje sie jakbym miala niskie cisnienie.
Alez to by bylo za wczesnie na jakiekolwiek objawy :) Dzis dopiero 22dc. U mnie cykle wahaja sie pomiedzy 24 a 27 dni.. z moich "analiz" kalendarzyka, wychodzi mi, ze w tym miesiacu cykl powinien miec dlugosc 26. :p No, ale czy tak bedzie, to sie niedlugo przekonam hehe
Ja tez czuje owu.(przynajmniej tak mi sie wydaje, ze to ten dzien- bo zawsze jak odlicze wstecz w kalendarzu, to wychodzi mniej wiecej wtedy owu, gdy mam klucie jajnika) W tym miesiacu, dokladnie w niedziele 24.11 czulam takie specyficzne, dosc porzadne, a nawet nieprzyjemne klucie...
No nie wiem być może i za wcześnie ale na objawy miesiączki też za wcześnie więc może jednak coś zaskoczyło tego Ci życzę z całego serca!

Hej dziewczyny. Trochę was podczytuje i postanowiłam też się odezwać. My z mężem staramy się o drugie dziecko od września 2018. Nic nie wychodzi, cykle długie i nieregularne( ostatni 47 zakończony miesiączka po duphastonie). Nowy cykl zaczął się 14.11. w dniu 22 listopada miałam sono hsg ( drożność
jajowodów) . Lekarz powiedział żeby zacząć starania od wtorku 26.11 i rzeczywiście wtedy czułam że mam owu plus testy owulacyjne pozytywne. Zobaczymy jak to wyszło . Mam nadzieję że się uda. Z pierwszym dzieckiem staraliśmy się 5 lat i udało się 3 miesiące po wykonaniu histologii ( miałam usuwana torbiel z macicy ). Dowiedziałam się o ciąży dokładnie 6 lat temu 21 grudnia. Fajnie byłoby gdyby historia się powtórzyła 😊 najgorsze u mnie że nie wiem kiedy teraz spodziewać się @ 😅

Hej dziewczyny jak tam dzisiejszy poranek? U mnie szaro buro i ponuro i nic się nie chce ale po pracy mam plan wziąść się za porządki już świąteczne by na ostatnią chwilę nie zostawiać więc głowa jest zajeta😉
Nastrój miałam całkiem dobry, dopóki nie przywitał mnie okres 🤦‍♀️

Dziewczyny z Wielkopolski (Poznań, Konin, Kalisz) i łódzkiego (głównie Łódź) lekarz godny polecenia? Może znacie kogoś?

reklama
Dziewczyny odnośnie mierzenia temperatury to przed pierwszą ciąża to robiłam i tylko wprowadzało to niepotrzebna frustrację u mnie chociaż miałam pogląd czy wgl owu była. Przez tamte 5 lat próbowałam dosłownie wszystkiego nawet zamawiałam pasek świętego Dominika 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ tym razem daje sobie czas do 35 roku życia ( aktualnie mam 33 ) . Wiem że owulacja była niby tydzień temu i zastanawiam się kiedy @ może przyjść ( aplikacji nie ufam przy moich nieregularnych cyklach). Myślicie że przed świętami powinna się pojawić?

Do góry