reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019/2020!

reklama
moze owu sie przesunela?
Mi zaczyna doskwierac PMS. Piersi lekko obolale, brzuch lekko "cmi"..i nadal czuje sie jakbym byla lekko wstawiona :confused: nie musze pic % :laugh2:

nie no, czuje sie jakby mnie jakies przeziebienie bralo. Od poniedzialku czuje sie jakbym miala niskie cisnienie.
Alez to by bylo za wczesnie na jakiekolwiek objawy :) Dzis dopiero 22dc. U mnie cykle wahaja sie pomiedzy 24 a 27 dni.. z moich "analiz" kalendarzyka, wychodzi mi, ze w tym miesiacu cykl powinien miec dlugosc 26. :p No, ale czy tak bedzie, to sie niedlugo przekonam hehe
Ja tez czuje owu.(przynajmniej tak mi sie wydaje, ze to ten dzien- bo zawsze jak odlicze wstecz w kalendarzu, to wychodzi mniej wiecej wtedy owu, gdy mam klucie jajnika) W tym miesiacu, dokladnie w niedziele 24.11 czulam takie specyficzne, dosc porzadne, a nawet nieprzyjemne klucie...

nie no, czuje sie jakby mnie jakies przeziebienie bralo. Od poniedzialku czuje sie jakbym miala niskie cisnienie.
Alez to by bylo za wczesnie na jakiekolwiek objawy :) Dzis dopiero 22dc. U mnie cykle wahaja sie pomiedzy 24 a 27 dni.. z moich "analiz" kalendarzyka, wychodzi mi, ze w tym miesiacu cykl powinien miec dlugosc 26. :p No, ale czy tak bedzie, to sie niedlugo przekonam hehe
Ja tez czuje owu.(przynajmniej tak mi sie wydaje, ze to ten dzien- bo zawsze jak odlicze wstecz w kalendarzu, to wychodzi mniej wiecej wtedy owu, gdy mam klucie jajnika) W tym miesiacu, dokladnie w niedziele 24.11 czulam takie specyficzne, dosc porzadne, a nawet nieprzyjemne klucie...
No nie wiem być może i za wcześnie ale na objawy miesiączki też za wcześnie więc może jednak coś zaskoczyło tego Ci życzę z całego serca!

Hej dziewczyny. Trochę was podczytuje i postanowiłam też się odezwać. My z mężem staramy się o drugie dziecko od września 2018. Nic nie wychodzi, cykle długie i nieregularne( ostatni 47 zakończony miesiączka po duphastonie). Nowy cykl zaczął się 14.11. w dniu 22 listopada miałam sono hsg ( drożność
jajowodów) . Lekarz powiedział żeby zacząć starania od wtorku 26.11 i rzeczywiście wtedy czułam że mam owu plus testy owulacyjne pozytywne. Zobaczymy jak to wyszło . Mam nadzieję że się uda. Z pierwszym dzieckiem staraliśmy się 5 lat i udało się 3 miesiące po wykonaniu histologii ( miałam usuwana torbiel z macicy ). Dowiedziałam się o ciąży dokładnie 6 lat temu 21 grudnia. Fajnie byłoby gdyby historia się powtórzyła 😊 najgorsze u mnie że nie wiem kiedy teraz spodziewać się @ 😅

Hej dziewczyny jak tam dzisiejszy poranek? U mnie szaro buro i ponuro i nic się nie chce ale po pracy mam plan wziąść się za porządki już świąteczne by na ostatnią chwilę nie zostawiać więc głowa jest zajeta😉
Nastrój miałam całkiem dobry, dopóki nie przywitał mnie okres 🤦‍♀️

Dziewczyny z Wielkopolski (Poznań, Konin, Kalisz) i łódzkiego (głównie Łódź) lekarz godny polecenia? Może znacie kogoś?

reklama
Dziewczyny odnośnie mierzenia temperatury to przed pierwszą ciąża to robiłam i tylko wprowadzało to niepotrzebna frustrację u mnie chociaż miałam pogląd czy wgl owu była. Przez tamte 5 lat próbowałam dosłownie wszystkiego nawet zamawiałam pasek świętego Dominika 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ tym razem daje sobie czas do 35 roku życia ( aktualnie mam 33 ) . Wiem że owulacja była niby tydzień temu i zastanawiam się kiedy @ może przyjść ( aplikacji nie ufam przy moich nieregularnych cyklach). Myślicie że przed świętami powinna się pojawić?

Do góry