reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019/2020!

a kiedy masz termin @?
no to mozemy podac sobie rece, jesli chodzi o samopoczucie ;-) MOze jakiejs kawy sie razem napijemy? ;-)
Dziewczyny mam dziś identyko nastrój :( termin @ miałam na wczoraj, ale odkąd staramy się o dziecko mój cykl zaczął szaleć, wiec staram się nie mieć nadziei 😒

reklama
Dziewczyny mam dziś identyko nastrój :( termin @ miałam na wczoraj, ale odkąd staramy się o dziecko mój cykl zaczął szaleć, wiec staram się nie mieć nadziei 😒
A moze cos z tego będzie? Jak ja zaczelam sie starac to mi sie wydluzyl z 28dni na 30dni i na początku tez bylo kiepsko zanim sie przyzwyczailam do tego.

Hej dziewczyny jak tam dzisiejszy poranek? U mnie szaro buro i ponuro i nic się nie chce ale po pracy mam plan wziąść się za porządki już świąteczne by na ostatnią chwilę nie zostawiać więc głowa jest zajeta😉

Dziewczyny jestem tak rozczarowana dzisiejszą wizyta, że z nerw odgryze sobie rękę.
Prolaktyna podwyższona 32.30 a ta, że delikatnie podwyższona
TSH 3.36 ale to norma.
Nie da mi żadnych tabletek dopóki mąż nie zrobi badania nasienia(tak mamy to w planach) i uwaga kazała mi przyjść w marcu przecież staramy się od maja to nie tak długo(wg niej) . Ostatni raz u niej byłam

Dziewczyny jestem tak rozczarowana dzisiejszą wizyta, że z nerw odgryze sobie rękę.
Prolaktyna podwyższona 32.30 a ta, że delikatnie podwyższona
TSH 3.36 ale to norma.
Nie da mi żadnych tabletek dopóki mąż nie zrobi badania nasienia(tak mamy to w planach) i uwaga kazała mi przyjść w marcu przecież staramy się od maja to nie tak długo(wg niej) . Ostatni raz u niej byłam
Hej, mi też wyszła podwyższona prolaktyna - 47,8. Ginekoloszka od razu mi przepisała bromergon - pól tabletki na noc. Przez miesiąc brania prolaktyna spadła nawet troche za bardzo.
Endokrynolog był dosyć mocno zaskoczony, że po jednym wyniku zostały już przepisane tabletki na zbicie.
Podobno to jest hormon mocno zależny od stresu, wiec warto powtorzyc badanie w nastepnym cyklu w tym samym dniu.

Właśnie
Hej, mi też wyszła podwyższona prolaktyna - 47,8. Ginekoloszka od razu mi przepisała bromergon - pól tabletki na noc. Przez miesiąc brania prolaktyna spadła nawet troche za bardzo.
Endokrynolog był dosyć mocno zaskoczony, że po jednym wyniku zostały już przepisane tabletki na zbicie.
Podobno to jest hormon mocno zależny od stresu, wiec warto powtorzyc badanie w nastepnym cyklu w tym samym dniu.
No i takie podejście rozumiem. Udało Wam się? :)

Niestety nie :( A co gorsza dalej nie znamy przyczyny. W piątek będę miała robione rozszerzone badania hormonalne, bo póki co wszystko wychodzi niby w normie.. Poza tym, że mam bardzo nieregularne cykle (32-42 dni), a ostatni cykl - po odstawieniu bromergonu trwał 59 dni :/

Hej dziewczyny jak tam dzisiejszy poranek? U mnie szaro buro i ponuro i nic się nie chce ale po pracy mam plan wziąść się za porządki już świąteczne by na ostatnią chwilę nie zostawiać więc głowa jest zajeta😉
hej, u mne dzis slonce, ale zarabiscie zimno..szron wszedzie, auto trzeba "skrobac".. brrr...

Dara.. ja bym od razu zmienila lekarza. W dzisiejszych czasach nie ma co zwlekac...

reklama
O kurcze... A mąż miał badane nasienie? Ja w tym miesiącu jeszcze bym to chciała załatwić.
Niestety nie :( A co gorsza dalej nie znamy przyczyny. W piątek będę miała robione rozszerzone badania hormonalne, bo póki co wszystko wychodzi niby w normie.. Poza tym, że mam bardzo nieregularne cykle (32-42 dni), a ostatni cykl - po odstawieniu bromergonu trwał 59 dni :/

Do góry