reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019/2020!

ZZależy jaka długość cyklu. Owulacja jest 14 dni Przed miesiączka więc ja też nigdy nie mogę wycelowac bo raz jest 28 a raz 30 dni. A śluz też miałam taki bialawy i dzień przed planowana miesiączka bardzo mało można powiedzieć sucho i rano a nawet w nocy przyszła miesiaczka:/ Ginekolog kiedyś mi powiedziała że po owu mamy 23 godz na zapłodnienie ale myślę że też dużo daje jakość plemników. U mnie naprzyklad w niedzielę było przytulanko a we wtorek powinna być owulacja i niestety nie udało się :( to chyba gdzieś tam jest nam zapisane:)

reklama
ZZależy jaka długość cyklu. Owulacja jest 14 dni Przed miesiączka więc ja też nigdy nie mogę wycelowac bo raz jest 28 a raz 30 dni. A śluz też miałam taki bialawy i dzień przed planowana miesiączka bardzo mało można powiedzieć sucho i rano a nawet w nocy przyszła miesiaczka:/ Ginekolog kiedyś mi powiedziała że po owu mamy 23 godz na zapłodnienie ale myślę że też dużo daje jakość plemników. U mnie naprzyklad w niedzielę było przytulanko a we wtorek powinna być owulacja i niestety nie udało się :( to chyba gdzieś tam jest nam zapisane:)

U mnie niby tak powinno wypadac, owu.ok. 14-15 dni przed @. Oczywiście zdaje sobie sprawę z tego, ze dużo zależy tez od plemników. Nie pozostaje nic innego jak poczekać.

@Sara176 czekać i mieć nadzieję ale się nie nakręcac i nie doszukiwać się objawów. A i nie czytac tyle w Google bo tyle się naczytalam że juz chyba wszystkie objawy miałam oprócz wymiotów :p to psychika nas robi w konia :) ja trzymam kciuki żeby się udało :)

@Sara176 czekać i mieć nadzieję ale się nie nakręcac i nie doszukiwać się objawów. A i nie czytac tyle w Google bo tyle się naczytalam że juz chyba wszystkie objawy miałam oprócz wymiotów :p to psychika nas robi w konia :) ja trzymam kciuki żeby się udało :)

Tylko jak tu nie nakręcac się i nie czytać...? 🤔 Chyba tak nie potrafię 🙈. U mnie tez juz sporo objawow: bol brzucha, jajników, śluz i powiększone piersi... 🙈🙈🙈🙈

@Sara176 ja tez czekam ale na okres żeby wkoncu zacząć kurację... kurczę pierwszy raz w życiu czekam aż tak bardzo na okres 😊 dziewczyny mam nadzieje ze myślenie o miesiączce nie wpływa tak jak myślenie o ciąży 😂

reklama
Juz sama nie wiem. Według moich obserwacji i apki w niedziele... 🤔
@Invicta niestety z doświadczenia wiem, ze stres opóźnia @. Mam nadzieje, ze u Ciebie jednak tak nie będzie.

Tamten cykl 45 dni ten już 44 także zapowiada się powtórka z rozrywki ale cały czas mówię sobie bliżej niż dalej 😊 oj stres jest ale to chyba problem Na skale światowa w dzisiejszych czasach 😂😏 chociaż staram się myśleć pozytywnie w każdej sytuacji 😊

Do góry