reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

Nuria no czego jak czego ale zabawek u nas nie brakuje

Jakby kiedys ktos mial problem z wyborem prezentu to sluze pomoca bo pomyslow mam 1000 na minute [emoji23][emoji23][emoji23] sasiadki corka jak przychodzi to zawsze twierdzi ze u nas czuje sie jak w raju [emoji23][emoji23][emoji23]

reklama
Artemida ten Twój lekarz to powiem Ci , rozbawił mnie :) Ciekawe zatem czemu w większości krajów UE meta jest zalecana do brania w ciąży, skoro miałaby wywoływać wady. Nawet w Polsce w tym temacie lekarze już zmieniają swoją pozycję i coraz częściej są prowadzone ciąże na mecie ;)
Tynka piękny synuś :*

Artemida ten Twój lekarz to powiem Ci , rozbawił mnie :) Ciekawe zatem czemu w większości krajów UE meta jest zalecana do brania w ciąży, skoro miałaby wywoływać wady. Nawet w Polsce w tym temacie lekarze już zmieniają swoją pozycję i coraz częściej są prowadzone ciąże na mecie ;)
Tynka piękny synuś :*

Tęczowa - też mnie to zastanowiło, ale nie będę się przecież z lekarzem kłócić...
On powiedział że w UK i Ameryce też nie przepisują metforminy i powiedział że jak będę chciała metformine zażywać to mam odłożyć starania....

widać medycyna - medycynie nie równa...

Dzięki dziewczyny za komplementy he he:-)

Arte w końcu jakąś mądra decyzja z tym euthyroksem! Co do metforminy to się absolutnie nie zgodzę, bo nawet w mojej malutkiej mieścinie lekarza bardzo często to przepisują i naprawdę wiele dziewczyn zaszło w ciążę.
Bromergon też niby szkodliwy, a częściowo dzięki niemu zaszłam w ciążę i go brałam do 9 tygodnia ciąży czyli calutki okres organogenezy u zarodka.

Ashlee ale masz super pomysły na prezenty! Będę wiedziała kogo prosić o radę, bo ja to nigdy nie mam pomysłu.

w UK stosują i to dawno ;) . Jest taki polski autorytet medyczny dr, Jerzak i u niej wiele kobiet z problemami prowadzi ciąże na metforminie nawet do 36 tc :)

Arte bardzo się cieszę, że chociaż leki na wizycie od tarczycy dał, :)

Ja padam na lico ...wróciłam z pracy głodna, z mdłościami i nerwami :(

Dzięki dziewczyny za komplementy he he:-)

Arte w końcu jakąś mądra decyzja z tym euthyroksem! Co do metforminy to się absolutnie nie zgodzę, bo nawet w mojej malutkiej mieścinie lekarza bardzo często to przepisują i naprawdę wiele dziewczyn zaszło w ciążę.
Bromergon też niby szkodliwy, a częściowo dzięki niemu zaszłam w ciążę i go brałam do 9 tygodnia ciąży czyli calutki okres organogenezy u zarodka.

Ashlee ale masz super pomysły na prezenty! Będę wiedziała kogo prosić o radę, bo ja to nigdy nie mam pomysłu.

Jestem miedzy młotem a kowadłem... zobaczymy co powie za 6 tyg w kwestii mojej glukozy...czy mam cukrzyce czy nie - na razie zalecił ruch i diete....czyli stawiają na naturę

A jeszcze teraz sobie pomyślałam, że może oni się nie zgadzają z innymi lekarzami i pewnie myślą, że nigdzie nie pójde tego skonsultować...

Arte a robiłaś ta krzywa glukozową i insulinową? Wyszła ci IO? Jeśli tak to nie ma innej opcji i naprawdę warto brać tą metformine. I owu by wróciła i pewnie dużo łatwiej byłoby Ci schudnąć.

Ja we wtorek robiłam krzywą z glukozą. Masakra...pół godziny pierwsze walczyłam, żeby nie zwymiotować. Nigdy czegoś tak paskudnego nie piłam. W dodatku to jakoś śmierdzi...wyniki dobre na czczo 81, po godzinie 102, a po dwóch 80.

Arte a robiłaś ta krzywa glukozową i insulinową? Wyszła ci IO? Jeśli tak to nie ma innej opcji i naprawdę warto brać tą metformine. I owu by wróciła i pewnie dużo łatwiej byłoby Ci schudnąć.

Ja we wtorek robiłam krzywą z glukozą. Masakra...pół godziny pierwsze walczyłam, żeby nie zwymiotować. Nigdy czegoś tak paskudnego nie piłam. W dodatku to jakoś śmierdzi...wyniki dobre na czczo 81, po godzinie 102, a po dwóch 80.

Tu nie ma opcji zrobienia badań krwi prywatnie....wszystko na skierowanie więc nawet nie wiem czy ma IO tylko podejrzewam że mogę mieć. A nikt mnie tutaj nie chce wysłać na to badanie. Na przyszłą wizyte mam tylko zbadać glukozę na czczo

reklama
Arte u mnie jak jest glukoza na czczo powyżej 90 u staraczek, to już jest wskazanie do diagnostyki i takim dziewczynom przepisują albo glucophage albo metformine.
Mam wrażenie, że w Polsce to jakoś tak na poważniej podchodzą lekarza do starań...kurde u mnie taka mieścina malutka a jest duże parcie na Wit. D3, na diagnostykę IO, u mnie w pracy każda ciężarna czy staraczka jak ma TSH powyżej 3 to już dostaje letrox albo euthyrox. Kurcze no to są podstawy przecież.

Do góry