reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

Arte u mnie jak jest glukoza na czczo powyżej 90 u staraczek, to już jest wskazanie do diagnostyki i takim dziewczynom przepisują albo glucophage albo metformine.
Mam wrażenie, że w Polsce to jakoś tak na poważniej podchodzą lekarza do starań...kurde u mnie taka mieścina malutka a jest duże parcie na Wit. D3, na diagnostykę IO, u mnie w pracy każda ciężarna czy staraczka jak ma TSH powyżej 3 to już dostaje letrox albo euthyrox. Kurcze no to są podstawy przecież.

No ja pomału się przyzwyczajam do myśli, że dziwnie tu wszystko prowadzą...
Muszę jednak mimo wszystko znaleźć dietetyka który mi ustawi dietę pod IO...
A czy po ilości glukozy na czczo też można odczytać czy ma się doczynienia z cukrzycą albo IO?

reklama
Nasz szef oddziału twierdzi, że jeśli na czczo glukoza jest powyżej 90 to i insulina będzie wysoka. Moim zdaniem nie do końca tak to wygląda, ale pewnie ziarenko prawdy w tym jest.

Hej kochane

Anula trzymałam kciuki cały czas:-) super że niczego nie znaleźli. Teraz trzeba działać. A jaka mąż ma tą morfologię plemników. U nas było najpierw 4% a po profertilu 8% prawidłowych.

Rene super samochody:-) my mamy toyote avensis w kombi. Super samochód. Bardzo ją lubię.

Mania współczuję znowu choroby coreczki:-/ torty cudowne! Mogłabyś robić mega biznes.

Arte dziś masz endo? Trzymam kciuki.

Nati czekamy na fotki Adasia:-) też jestem ciekawa ile waży.

Nuria ja lubię piec ale ostatnio też wolę giasta bez pieczenia robić. Jak mój mąż jest chory to też mam w domu hospicjum normalnie. Od razu umiera...gorszy jak dziecko.

Carmen kiedy masz gina?

A ja jestem po wizycie. Przedstawiam wam moje 750 gramów Ignasia:-) zakochałam się...
Ależ słodkości [emoji7][emoji7]

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Carmen ja juz mam moje maski[emoji23][emoji5]
1484217062-aaaaaa.jpeg

Napisane na LG-H340n w aplikacji Forum BabyBoom
Ja tez chcę. To z avonu?

Jestem po wizycie. Mieliśmy badania genetyczne w grudniu i dziś wyniki. Niby ok ale w mojej krwi znowu jakieś przeciwciala wykryli i teraz decyzja lekarza prowadzącego co dalej. Kazała nie myśleć o tym ale weź ***** nie myśl. Muszę dziewczyny trochę wyłączyć się . Drugiej straty w dziecku nie zniose. Nie zrozumcie mnie źle ale wtedy syna już miałam mc ehh. Szkoda gadać. Pozdrowki

A u mnie masakra dziś mnie śluz mega zalewa , szyjka wysoko bardzooo jakby lekko otwarta a testy ze śliny - .
Ze śluzu okres przejściowy , no pierdolca idzie z tym dostać.

[emoji171][emoji169][emoji172][emoji170][emoji171][emoji169][emoji172][emoji170][emoji171][emoji169][emoji172][emoji170]
Lenka 24.09.14 [emoji254]
...życie cudem jest...

Jestem po wizycie. Mieliśmy badania genetyczne w grudniu i dziś wyniki. Niby ok ale w mojej krwi znowu jakieś przeciwciala wykryli i teraz decyzja lekarza prowadzącego co dalej. Kazała nie myśleć o tym ale weź ***** nie myśl. Muszę dziewczyny trochę wyłączyć się . Drugiej straty w dziecku nie zniose. Nie zrozumcie mnie źle ale wtedy syna już miałam mc ehh. Szkoda gadać. Pozdrowki

Zrobiłaś badania na określenie jakie to są przeciwciała? Pierwsze badanie wyszło dobrze?

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Szymon miał wtedy wylewy do mózgu i to było badanie w kierunku wykrycia czemu one były. I teraz jest ryzyko że każda kolejna ciąża obarczona jest tym ryzykiem no i w badaniach jakieś przeciwciala wyszły. Mówi ze nieliczne i każe nie przejmować się ale wtedy Szymon był jedynym przypadkiem w Polsce A teraz mam nie myśleć o Tym . Ehh już mi się odechcialo wszystkiego . Nie zamęczam was dziewczyny [emoji22]

Do góry