reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

Rene wiem, ze Ci cieżko teraz. Ale pomodlę sie za Twoja kruszynkę. Wierze, ze bedzie dobrze [emoji4]

Czasami musimy przestać analizować przeszłość, przestać planować przyszłość, przestać zastanawiać się co tak naprawdę czujemy, przestać decydować rozumem, co chce czuć serce. Czasem musimy po prostu powiedzieć sobie 'niech się dzieje co chce' i iść dalej...

reklama
Szymon miał wtedy wylewy do mózgu i to było badanie w kierunku wykrycia czemu one były. I teraz jest ryzyko że każda kolejna ciąża obarczona jest tym ryzykiem no i w badaniach jakieś przeciwciala wyszły. Mówi ze nieliczne i każe nie przejmować się ale wtedy Szymon był jedynym przypadkiem w Polsce A teraz mam nie myśleć o Tym . Ehh już mi się odechcialo wszystkiego . Nie zamęczam was dziewczyny [emoji22]

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ech masakra nie dziwię się że się martwisz. Lekarze mało wiedzą i mało mówią o przeciwciałach. Ja mam anty -M i na wyniku jest napisane żeby powtórzyć badanie w 20tc a mój lekarz powiedział że to nie są groźne i za miesiąc da mi skierowanie. Z tego co ja sobie wyczytałam to przez te przeciwciała może dojść do tej choroby o której ty wspomniałaś i jest leczona w taki sam sposób co przy konflikcie sereologicznym. Jedyne co mogłam zrobić to umówić się na usg 3D aby dokładnie sprawdzić przepływ żył. Ponoć przy tej chorobie właśnie tam wychodzą nieprawidłowości.

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Ech masakra nie dziwię się że się martwisz. Lekarze mało wiedzą i mało mówią o przeciwciałach. Ja mam anty -M i na wyniku jest napisane żeby powtórzyć badanie w 20tc a mój lekarz powiedział że to nie są groźne i za miesiąc da mi skierowanie. Z tego co ja sobie wyczytałam to przez te przeciwciała może dojść do tej choroby o której ty wspomniałaś i jest leczona w taki sam sposób co przy konflikcie sereologicznym. Jedyne co mogłam zrobić to umówić się na usg 3D aby dokładnie sprawdzić przepływ żył. Ponoć przy tej chorobie właśnie tam wychodzą nieprawidłowości.

Poproś lekarza o skierowanie do instytutu hematologii i transfuzjologii. Tam robią te badania. Badanie na konflikt matczyno plodowy w zakresie antygenow płytek krwii.
Mi już opadły ręce. Mówią że być może czeka mnie badanie inwazyjne kordocentoza. Żyć mi się ***** odechciewa. Wiecznie coś !!

Poproś lekarza o skierowanie do instytutu hematologii i transfuzjologii. Tam robią te badania. Badanie na konflikt matczyno plodowy w zakresie antygenow płytek krwii.
Mi już opadły ręce. Mówią że być może czeka mnie badanie inwazyjne kordocentoza. Żyć mi się ***** odechciewa. Wiecznie coś !!

Przynajmniej coś robią. On mi da jak dobrze pójdzie do centrum krwiodawstwa jedynie na powtórne określenie przeciwciał. Dla nich jeśli to nie są anty D to nie ma problemu. Ja wolałabym żeby przetaczali dziecku krew od 18tc niż miałoby być chore. Jak na usg coś wyjdzie nie tak to porusze niebo i ziemię. Musimy mieć dużo siły i wytrwałości dla naszych dzieciaczków, bądź dobrej myśli, zamartwianiem się nie pomożesz.

Przynajmniej coś robią. On mi da jak dobrze pójdzie do centrum krwiodawstwa jedynie na powtórne określenie przeciwciał. Dla nich jeśli to nie są anty D to nie ma problemu. Ja wolałabym żeby przetaczali dziecku krew od 18tc niż miałoby być chore. Jak na usg coś wyjdzie nie tak to porusze niebo i ziemię. Musimy mieć dużo siły i wytrwałości dla naszych dzieciaczków, bądź dobrej myśli, zamartwianiem się nie pomożesz.

Powiedz ze chcesz skierowanie i koniec. Wiem że właśnie leczy się już plody ale w tej chorobie U nas to jedna nie wiadoma A badania kosztowne. Ponowne badania mam w 34 tc żeby stwierdzić czy cc na 100%bo wtedy naturalny poród nie ma szans właśnie żeby nie doszło do wylewów wewnatrzczaszkowych i do srodmozgu

Powiedz ze chcesz skierowanie i koniec. Wiem że właśnie leczy się już plody ale w tej chorobie U nas to jedna nie wiadoma A badania kosztowne. Ponowne badania mam w 34 tc żeby stwierdzić czy cc na 100%bo wtedy naturalny poród nie ma szans właśnie żeby nie doszło do wylewów wewnatrzczaszkowych i do srodmozgu

Nie dziwię Ci się że jesteś sfrustrowana, też trochę przepłakałam a tak jak mówisz jeszcze wiele nas czeka. Wyroku jeszcze nie dostałyśmy, musimy wieżyć w te kruszynki. Muszę poczytać co to za badanie chcą ci zrobić. Jeżeli to ma bliżej określić stan dziecka to ja bym była za, nawet jeśli jest inwazyjne. Ja żałuję że nie mogę skonsultować tego z kimś kto się na tym zna. Nie trafiłam na żadnego takiego lekarza.

Witajcie

Rene przykro mi że to Was spotyka[emoji17]
Będę się modlić by wszystko skończyło się dobrze
Trzymajcie się

Artemida super że w końcu unormujesz tarczyce, trzymam kciuki za szybkie efekty

U mnie w sumie nic nowego
Brzuch mam dziś wzdęty jak słonica
I uwaga, nadal mam śluz płodny [emoji58] mniej bo mniej, nie zalewa mnie, ale kurde owulacje czułam we wtorek
Żałuje że nie poszłamm sprawdzić czy pěkły pęcherzyki, bo wydaje mi się że mogły nie pęknąć

I wiecie co, nie daje mi spokoju ten polip, tak sobie myślę że zanim zaczne starania z clo powinnam go usunąć...

Padłaś? POWSTAŃ! Popraw koronę i zasuwaj!

reklama
Nie dziwię Ci się że jesteś sfrustrowana, też trochę przepłakałam a tak jak mówisz jeszcze wiele nas czeka. Wyroku jeszcze nie dostałyśmy, musimy wieżyć w te kruszynki. Muszę poczytać co to za badanie chcą ci zrobić. Jeżeli to ma bliżej określić stan dziecka to ja bym była za, nawet jeśli jest inwazyjne. Ja żałuję że nie mogę skonsultować tego z kimś kto się na tym zna. Nie trafiłam na żadnego takiego lekarza.

Jestem pod opieką profesora Jakiela i szpitala który specjalizuje się w tego typu patologiach. O tyle jestem spokojniejsza

Do góry