reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

Tak sobie myślę, że jak babka nie zajdzie do 5 cyklu to potem jest już pod górkę. Nie jest to reguła ale jakoś od dłuższego czasu taką tendencję obserwuję. Np. dzisiaj 2 dziewczyny na innym wątku pozachodziły w 4-tym cyklu, ja w drugą ciążę też tak zaszłam. Kurcze ile jeszcze my będziemy czekać na te ciąże? Ja zaraz wejdę w 13 cykl.
Kacha racja ze jak się nie udaje to potem już gorzej ... dla mnie te moje 100 lat oczekiwania na zdrową ,prawidłowa ciążę to wieczność ,mało tego ciąża to dla mnie abstrakcja ... żałosne to wszystko ...choć teraz to JUŻ sobie ułożyłam w głowie wszystko i odpuscilam wiec mi lżej ....

Ja jeszcze chwilę na Ciebie zaczekam,a potem jeszcze chwilę ..
I każdą następną też zaczekam..
[emoji188][emoji179][emoji188][emoji223][emoji516][emoji254]...

reklama
Co tu taka cisza ? weekend zaczęły ?[emoji41] ...

Ja jeszcze chwilę na Ciebie zaczekam,a potem jeszcze chwilę ..
I każdą następną też zaczekam..
[emoji188][emoji179][emoji188][emoji223][emoji516][emoji254]...

Taaa ciaza jest tak abstrakcyjna również dla mnie, ze aktualnie mowię wszystkim, ze już sie nie staramy o dziecko. A co ma być to bedzie.

Czasami musimy przestać analizować przeszłość, przestać planować przyszłość, przestać zastanawiać się co tak naprawdę czujemy, przestać decydować rozumem, co chce czuć serce. Czasem musimy po prostu powiedzieć sobie 'niech się dzieje co chce' i iść dalej...

Wiecie
Na dwoim przykładzie wiem że jak sobie człowiek coś wbije do głowy to nie ma zmiłuj
Ja zasugerowana przez lekarke że mogą być problemy z zajściem, wzięłam sobie to do serca i spinałam się co cykl i nie wychodziło [emoji57]
Obiecałam że przy drugiej dzidzi nie będę się spibać ale chyba nie umiem

Znowu ciągle myśle o tym i wczoraj uroniłam łezkę z żalu że z tego cyklu nici [emoji17] mąż niedysponowany więc nie da rady

Zła jestem i na niego i na siebie i ogólnie
Nie chce się spinać ale się zafiksowałam, bo zegar mi tyka a mąż już ma blisko do 40, więc wiecie jak to później jest [emoji17]

Sorki że tak zasmucam dziś

Padłaś? POWSTAŃ! Popraw koronę i zasuwaj!

Mania szkoda, ale co poradzisz. Moj chłop to by bzykać mógł nawet w gipsie. Jak jest chory to mówi zawsze, ze nos ma niesprawny ale reszta sprzętu jak najbardziej działa [emoji12]
Ja aktualnie szukam plusów tego, ze w ciazy nie jestem, wiem chore [emoji1]

Czasami musimy przestać analizować przeszłość, przestać planować przyszłość, przestać zastanawiać się co tak naprawdę czujemy, przestać decydować rozumem, co chce czuć serce. Czasem musimy po prostu powiedzieć sobie 'niech się dzieje co chce' i iść dalej...

Mania szkoda, ale co poradzisz. Moj chłop to by bzykać mógł nawet w gipsie. Jak jest chory to mówi zawsze, ze nos ma niesprawny ale reszta sprzętu jak najbardziej działa [emoji12]
Ja aktualnie szukam plusów tego, ze w ciazy nie jestem, wiem chore [emoji1]

No to pozazdroşcić męża
Mój niestety ma bardzo męczący kaszel a to nie sprzyja miłosnym uniesieniom
Poza tym tak ogólnie bierze leki na nadciśnienie a one nie sprzyjają libido [emoji17]

Może też troche ten czas teraz taki zły i go dołuje. Martwimy się o jego mamę w związku z nowotworem i o babcie jego bo licho z nią i tak się wszystko skumulowało. [emoji17]

Ech...odechciewa mi się wszystkiego

mania za dużo u Was przykrych rzeczy się dzieje ostatnio a to nie sprzyja staraniom.Oby następny rok był dla Was lepszy.
agnesis u mnie to samo co u Ciebie.Ba ja nawet czasem zadaje sobie pytanie po co mi ciąża i drugie dziecko?potem sobie odpowiadam na pytanie- oczywiście prawie same minusy wymieniam.To juz chyba reakcja obronna organizmu.Ostatnio czuje się dużo lepiej psychicznie ale jak widzę ze kobiety zachodzą, są w zaawansowanej ciazy to sobie mowie, krude przecież to nie jest trudne.Też mogę zajść tylko jak to zrobić.

czuje się jakaś wybrakowana.
Też mam czasem takie myśli

Ale nie jesteśmy wybrakowane

Też się zastanawiam czy na pewno drugie dziecko
Ale tak chce drugiego dziecka, chyba aż za bardzo
I też mi żal i ściska jak widze ciężarne, to niby takie proste, nie....[emoji29]

reklama
Wiem że to dziwne pewnie
Ale nie wkurza mnie tak bardzo to że @ przychodzi a właśnie fakt że cykl stracony i że nie było nawet próby, bo bez próbowania nie mam nawet cienia szansy że zajdę [emoji35]

Do góry