reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

U nas jest z 200m do szkoły i też stoi pani STOPka, zatrzymuje ruch i przeprowadza dzieci. Nigdy nie widziałam żeby jakieś samo przechodziło. Ja w 2 klasie chodziłam sama 2 kilometry przez mnóstwo przejść. Raz potrącił mnie samochód ale skończyło się na wstrząśnieniu mózgu. Jakby tu nie było Pani STOPki nigdy bym ich nie puściła :)

reklama
Hej[emoji4]

Widzę ze tu od kilka dni gorący temat szkoła i samodzielność dzieciaków. Szczerze top nie wiem jak się będę sama zachowywać ale z tego co pamiętam to my w domu też jakoś od 2 klasy podstawówki samodzielnie chodziliśmy. Jednak jak już którąś wspomniała to ponad 15 lat temu nie było takiego ruchu. A dzisiaj nie patrzą tylko jeżdżą jak wariaci A ostatnio czytałam statystyki i najwięcej wypadków powodują ludzie młodzi w wieku 18-26 lat..

Przed chwilą skończyłam zamówienie na gemini aptece na 400 zl. Co Prawda jest nas 4 do tego ale moje zakupy wynoszą prawie 200zl. Niech ktoś mi powie ze dziecko nie kosztuje to w zeby dostanie i same podstawowe rzeczy zamówiłam...

Nati - no my to pamiętamy lanie linijką po łapach nie ?:D Raz dostałam też gąbką w łepetynę za gadanie :D
Piękne czasy to były, i nikt żalu do nauczyciela nie miał :D jeszcze w domu poprawili :D
To czego nauczyłam się w szkole średniej to zapomniałam a z podstawówki nawet wierszyki pamiętam.
W szkole u siebie znalazłam to: Link do: mam 6 lat - Szukaj w Google
Łza poleciała :D

Kurcze zabij mnie a nie pamiętam ...na odkurzaczu nic nie pisze, muszę książki poszukać z gwarancją.

Bo zamówiliśmy ZB11ER i kurde nie mają go na stanie, mogę wziąć albo ZB13ER który różni się tylko kolorem albo ZB106ER ale on niby ma krótszy czas pracy, ale za to ja jakieś dodatkowe ssawki. I za cholerę teraz się zdecydować nie mogę. Chlop klnie, żeby brać ten 13 bo ssawki się dokupi, a mi każą się decydować, jak ja już raz wybrałam z trudem i granatowy kolor mi się bardziej podoba, ale w sumie to chyba czas pracy najważniejszy... :o ach baby :p

Ty Nessi masz chyba ten 11er bo brązowy kolor chyba pamiętam? I on nie ma dodatkowych szczotek żadnych,nie?

Kurde, wysłałam do K sms/a ale nie odpisał, a książki nie znalazłam ... jedno jest pewne mam bez przyssawek., znaczy jest jedna taka cienka do tapicerki schowana w stacji dokującej.

reklama
Wiesz że trzymanie tak dzieci na uwięzi nie wróży nic dobrego - ja mając 6 lat już sama wszędzie pomykałam - a musiałam przejść przez przejazd kolejowy bez zapór...
Kanapki do szkoły też sama sobie robiłam - mama tylko chleb pokroiła
Wynikiem tego szybko stałam się samodzielna.
Tak masz racje, ja robilam to samo co ty w Twoim wieku... chodzilo mi i to ,ze ludziom w dzisiejszych czasach za bardzo uderza w szajbe i nigdy nie wiadomo co komu odwali. Moze jestem za bardzo uwazna..Nie wiem.
Nigdy taka nie bylam no a odkad zostalam Mama to niestety wszystko sie zmienilo :)

Inviato dal mio ALE-L21 utilizzando Tapatalk

Ostatnia edycja:
Do góry