reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

reklama
xbum: domowe burgery są super. smacznego :) O to zakwasy będą jak nic :D Ja pamiętam jak kiedyś poszłam na zajęcia fitness na tyłek, uda i brzuch...następnego dnia chodziłam jak kaczka i nie mogłam na kibelku siadać, bo takie zakwasy miałam :D Szampan...wow :D Pychota! I truskawka do środka :D

tynka: jak @ nie przyjdzie przez weekend to w poniedziałek zrobię betę. Chociaż ja myślę, że ona się może spóźniać tak po prostu. Ten cykl był jakiś dziwny po prostu :/ Też oglądałam clearblue ale ich cena jest przesadzona :/ Ukąszenia potrafią zmrozić krew w żyłach :/ Dobrze, że się wszystko pozytywnie skończyło.

nessi: i co? Idziesz po loda? :D

paraplu: coś się stało czy hormony ciążowe? :)

A my dzisiaj leniwy piątkowy wieczór uskuteczniamy. Leżymy do góry brzuchem i próbujemy coś obejrzeć w telewizorze...ale coś nic znaleźć nie możemy. Pewnie skończy się na jakimś filmie w necie.

Chyba hormony mi daja w kosc :( rycze bo wku*wia mnie moje mieszkanie. A raczej to ze jest od 3 lat jest w polowie remontu i od 3 lat nic sie nie posunelo do przodu :(
Zdolowalo mnie to :(

Jugo dziękuje [emoji8]
Będą zakwasy dobrze , ze P jutro ma wolne hihi [emoji16]
No weszlismy do biedry po a P 8pak zuberkow to ja szampana winka mi na razie starczy [emoji4]

Paraplu hormony szaleja ! [emoji6]
Ale nie zamartwiaj sie takim czyms bo nie jesteś sama [emoji8]

paraplu: teraz będziecie mieć większą motywację, żeby skończyć remont :D A przynajmniej, żeby zagospodarować kącik dla dzieciątka :)

I sie zastanawiam czy nie pogadac z K o kupnie naszego wspolnego mieszkania. Bo do tego altualnego stracilam serce :( jest przepelnione negatywnymi emocjami jakie zgotowal mi byly.

Tynka kochana jutro powtarzam, co do lekow to narazie mam duphaston jesli jutro bedzie beta ok to napewno pojade po recepte na Clexan.
Niestety towarzyszy mi strach ze beta jest za mala, ze nieprzyrosnie....
No to emocje mialas straszne z siostrzenica...

Paraplu no to musicie porozmawiac o temacie kupna mieszkania;)
Mowisz ze placzesz?;) no ja dzis nerwa mam hehe ale to stan normalny u mnie;)

Hej
Ja korzystam na całego z wolnych dni od pracy , dziś z mężusiem meczet, potem zakupki kupiłam spodnie , strój kąpielowy no i musiałam go oczywiscie użyć wiec zabrałam dzieciaki na basen tak się odchamiam na wolnym :)
Miciur-ka- witam nową koleżankę
Kamka- rownież witam i trzymam &&&

Ale wy dziś pyszności robicie , ja się przyznaje bez bicia dzieciaki jadły u babci , a ja na mieście
Parpalu- beta super !!!
Jugo - ja tez sorbety wcinam ale ostatnio u nas na rynku pojawiły się włoskie takie z dzieciństwa i je wcinam
Nessi- ja mam wrażenie ze u mnie w mieście to wszystkie w ciąży hehe
Moje plany na wieczór a wiec 11dc dziś kończy się parodniowa obstynecja i od dziś będzie maraton 4/5 dni :) to się sąsiady nasłuchają
Miłego wieczoru

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dzięki dziewczyny , za kciuki i miłe przyjęcie ;) .

Tez życzę owocnych starań !

U mnie || Tłuste krechy na teście owu jak narazie. Zobaczymy co z tego będzie bo ja tak jak Maziajka próbuje celować w dziewczynkę ;).

Paraplu- gratulacje! :) , i ja bym się wyprowadziła na coś nowego i waszego bez przeszłości ;). Ja tez tak mialam- zmieniłam mieszkanie i o niebo lepiej!

No i teraz mi smaka na lody narobiłyście :p. Ja dziś dla siebie to obiad olałam ale ciasto zrobiłam na deser hah. U mnie dziś tak gorąco ze nawet jeść się nie chce. A ja jeszcze wysoko mieszkam okna duże i jak w akwarium - masakra! Gorąco.

Nati/misio- biedni sąsiedzi hahah

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Nati sąsiada ochoty narobi [emoji13]

Miciurka to co robić by była dziewczynka ?
Ja znalazłam coś takiego:

Plemniki, które próbują dotrzeć do komórki jajowej dzielą się na dwa rodzaje - niosące chromosom męski i żeński. Te pierwsze są bardzo szybkie, ale żyją krótko. Natomiast drugie poruszają się wolniej, za to potrafią dłużej przetrwać. Żeby spłodzić dziewczynkę należy więc współżyć przed jajeczkowaniem (optymalnie 40. h przed) - plemniki niosące chromosom żeński będą miały większą szansę dotrzeć do komórki jajowej. Jeśli natomiast zależy nam na chłopcu, trzeba poczekać do samego szczytu owulacji - szybkie plemniki męskie mają wówczas przewagę. Badania kliniczne w kilkuset przypadkach potwierdziły skuteczność tej metody planowania płci - jeżeli chodzi o dziecko płci męskiej w 90%, a żeńskiej - w prawie 60%.

Osobiście i wtak to zbytnio nie wierzę po prostu trzeba mieć szczęście do zaplanowania plci [emoji4]
Moim zdaniem ważne żeby było zdrowe .

Ostatnia edycja:
Do góry