reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

reklama
Duphaston (syntetyczny progesteron)albo luteinę?

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app
Jak juz dostane okres to ma mi gin zrobic monitoring czy owulacje sa . Bo ostatnio na usg wykryl POC i ma mi powiedziec od ktorego dnia zaczac prac duphaston. Czy pomogl on ktorejs z was zajsc w ciaze?

Xoxo

aga: witaj, rozgość się :) To jak progesteron niski to pewnie owu nie było, albo jesteś bezpośrednio przed @. A jakiej długości masz cykle?

azylek: patrząc na cykl miesięczny to libido powinno wzrastać w okresie płodnym tj. jak mamy dużo estrogenów. Jeszcze czytałam, że zwiększony poziom testosteronu może wpływać na zwiększone libido. A co do prg to on sprawia, że czujemy się niezbyt atrakcyjnie, bo jednak opuchnięte piersi, zatrzymywanie wody i tak dalej i to może wpływać na spadek libido. Coś jeszcze czytałam kiedyś o prolaktynie i jej wpływie.

olcia: ja polecam testy owulacyjne z rossmana Facelle. Pakowane po 5 sztuk, ja spotkałam sie z ceną ok. 20 zł a w promocji ok. 14 zł.

rudamarchewka: to nawet dobry układ, że co drugi dzień wolne. Tylko trzeba się do tych 12h przyzwyczaić :) Oj tak, czuć dzisiaj wiosnę. A co z tym termometrem? Może reklamacja? Drogi jakiś jak za 40 zł :|

xbum: wiosna idzie to będzie ci łatwiej dziecko zmęczyć :D Będzie padać jak mucha po wieczorynce :D

A mnie coś jajniki ciupią, raz jeden raz drugi...no ciekawa jestem co tam jutro wyjdzie na usg.
Ostatni cykl byl 21 dni ale @ byl 7 dni wsumie samych plamien . Wczesniejszy cykl 40 dni.. Wiec niewiem :-/

Xoxo

Jugo dokładnie ino będzie cieplej to dziennie plac zabaw , spacery będą [emoji4]
Teraz do szczepienia musimy się wstrzymać ...

A mi dzisiaj cały dzień nie dobrze i żołądek boli ...
Bromergon mi się skończył , wczoraj na noc wzięłam bromocorn i nie wiem czy to nie nim takie akcje ...

Aga ja miesiaczki mam regularne za to plamienia w każdym cyklu i to czasem 5,7 dni przed @, to jest najprawdopodobniej niedomoga fazy lutealnej. A tak krotki cykl tez o tym świadczy. Lekarz Ci na pewno przepisze dupka :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

aga a nie masz luteiny w domu ?
A może być to ciąża czy nie bardzo?
Mam duphaston w domu ale kazal sie wstrzymac z jej braniem .

Czy ciaza chyba watpie robilam wczoraj z krwi bhcg i negatywny... I progesteron z wczoraj 1,5 nmol/L. Tydzien temu progesteron byl 3.5 nmol/L
Wiec chyba nic z tego cyklu

Xoxo

Dzięki dziewczyny pewnie kupie te z rossmana bo ja nie lubię zamawiać z Allegro :p

Ją dupka bralam tylko na podtrzymanie ciąż

Jeju trzymajcie kciuki żebym jutro dostała ta @ bo chyba się zapłacze :(

reklama
Olciaa no mi 5 testów to mało ...
Więc ja z allegro zamówie te różowe na następny cykl , bo te co mam teraz to na prawdę nie wiadomo co [emoji48]
A może nie dostaniesz @ ? [emoji6]

Do góry