reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

reklama
Duphaston (syntetyczny progesteron)albo luteinę?

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app
Jak juz dostane okres to ma mi gin zrobic monitoring czy owulacje sa . Bo ostatnio na usg wykryl POC i ma mi powiedziec od ktorego dnia zaczac prac duphaston. Czy pomogl on ktorejs z was zajsc w ciaze?

Xoxo

aga: witaj, rozgość się :) To jak progesteron niski to pewnie owu nie było, albo jesteś bezpośrednio przed @. A jakiej długości masz cykle?

azylek: patrząc na cykl miesięczny to libido powinno wzrastać w okresie płodnym tj. jak mamy dużo estrogenów. Jeszcze czytałam, że zwiększony poziom testosteronu może wpływać na zwiększone libido. A co do prg to on sprawia, że czujemy się niezbyt atrakcyjnie, bo jednak opuchnięte piersi, zatrzymywanie wody i tak dalej i to może wpływać na spadek libido. Coś jeszcze czytałam kiedyś o prolaktynie i jej wpływie.

olcia: ja polecam testy owulacyjne z rossmana Facelle. Pakowane po 5 sztuk, ja spotkałam sie z ceną ok. 20 zł a w promocji ok. 14 zł.

rudamarchewka: to nawet dobry układ, że co drugi dzień wolne. Tylko trzeba się do tych 12h przyzwyczaić :) Oj tak, czuć dzisiaj wiosnę. A co z tym termometrem? Może reklamacja? Drogi jakiś jak za 40 zł :|

xbum: wiosna idzie to będzie ci łatwiej dziecko zmęczyć :D Będzie padać jak mucha po wieczorynce :D

A mnie coś jajniki ciupią, raz jeden raz drugi...no ciekawa jestem co tam jutro wyjdzie na usg.
Ostatni cykl byl 21 dni ale @ byl 7 dni wsumie samych plamien . Wczesniejszy cykl 40 dni.. Wiec niewiem :-/

Xoxo

Jugo dokładnie ino będzie cieplej to dziennie plac zabaw , spacery będą [emoji4]
Teraz do szczepienia musimy się wstrzymać ...

A mi dzisiaj cały dzień nie dobrze i żołądek boli ...
Bromergon mi się skończył , wczoraj na noc wzięłam bromocorn i nie wiem czy to nie nim takie akcje ...

Aga ja miesiaczki mam regularne za to plamienia w każdym cyklu i to czasem 5,7 dni przed @, to jest najprawdopodobniej niedomoga fazy lutealnej. A tak krotki cykl tez o tym świadczy. Lekarz Ci na pewno przepisze dupka :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

aga a nie masz luteiny w domu ?
A może być to ciąża czy nie bardzo?
Mam duphaston w domu ale kazal sie wstrzymac z jej braniem .

Czy ciaza chyba watpie robilam wczoraj z krwi bhcg i negatywny... I progesteron z wczoraj 1,5 nmol/L. Tydzien temu progesteron byl 3.5 nmol/L
Wiec chyba nic z tego cyklu

Xoxo

Dzięki dziewczyny pewnie kupie te z rossmana bo ja nie lubię zamawiać z Allegro :p

Ją dupka bralam tylko na podtrzymanie ciąż

Jeju trzymajcie kciuki żebym jutro dostała ta @ bo chyba się zapłacze :(

reklama
Olciaa no mi 5 testów to mało ...
Więc ja z allegro zamówie te różowe na następny cykl , bo te co mam teraz to na prawdę nie wiadomo co [emoji48]
A może nie dostaniesz @ ? [emoji6]

Do góry