reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

Jugo tak ja startowałam z połówki , jak kazał mi brać całą to już go z castangusem połączyłam :( czyli od jutra nie biorę castangusa a zostane przy bromku i badanie zrobie tak za dwa tyg ? Najlepiej co ?
Aaa a nie wiesz czy przy tej , tez ciężko może być z zajsciem ..

reklama
Muszę się od tego nowego cyklu na ten monitoring zapisać , ino bie wiem czy na nfzz też idzie. .

xbum: nie masz jakoś mocno niskiej i to nie przez cały czas przecież masz taki poziom, poza tym jak widać ona się zmienia i to znacznie w dosyć krótkim czasie. Nie martw się na zapas :) Ja bym tak zrobiła: odstawiła i została tylko na bromku i zbadała znowu np. za 2 tygodnie.

nati: hormon LH jest podobny w budowie do HCG, dlatego testy owu mogą także "wykryć" ciążę, dlatego też leki na bazie HCG są wykorzystywane do wywoływania ostatecznego dojrzewania pęcherzyka w cyklu powodując pęknięcie i tym samym uwolnienie oocytu.

Jugo ale owulacja przy tej jakiej mam teraz powinna być ? :)
A ty chodzissz na monitoring do prywatnego ginka ?

Tak , czytalam ze jak test pokazuje caly czas to samo czyli np ciagle mocne dwie kreski to cos jest nie tak :-/ u mnie najpierw pierwszy test nic potem kreski widoczne .... ow... I teraz kreski coraz jasniejsze tak jak by lh spadalo ja to tak rozumuje ...wiem ze moze jeszcze raz urosnac jak by organiz probowal znowu ow jak by nie pekal pecherzyk i wtedy jest znowu gruba krecha ktora mozna chyba pomylic z ciaza :-/

Nati a ja czytalam ze w ogole testy owu ppowinno się robić do pierwszego pozytywnego a potem koniec ...

xbum: tak, chodzę prywatnie do gina na monitoring. Ja bym się tą prolaktyną nie przejmowała, bo to po prostu "wypadek przy pracy". Teraz jesteś i tak po ewentualnej owulacji, a do nastepnego cyklu powinno wszystko wrócić do normy. No chyba, że w tym cyklu się udało, to wtedy nic nie wróci do normy :D

nati: ogólnie powinno być tak, że w prawidłowym cyklu owulacyjnym stężenie LH w fazie przedowulacyjnej jest stosunkowo niskie, potem następuje nagły wzrost poziomu LH tzw. pik i wtedy jest to sygnał, że zbliża się owulacja, potem poziom LH znowu spada. Też czytałam, że przy zaburzeniach hormonalnych np. PCO może dojść do powtórnego wyrzutu hormonu na skutek kłopotów z rośnięciem, dojrzewaniem i pękaniem pęcherzyków. Jak masz wątpliwości czy jesteś w ciąży czy nie to po prostu nie pij piwa i tyle. Chociaż zdania co tego czy na tak wczesnym etapie alkohol szkodzi są podzielone. Nie mówię tutaj oczywiście o nadużywaniu.

reklama
Jugo haha :D nie w tym cyklu nie wierzę , przytulanek z P było bardzo mało , jakoś ochoty nie miałam i się nie zmuszalam więc ten nie :) ale wierzę , że następny to może będzie ten :) a ja się go zapytam czy na nfz tez moge na ten monitoring a jak nie to on prywatnie tez ma to moze się zapisze :)
Dziękuję bardzo za mojee pytanie ! [emoji8]

Ostatnia edycja:
Do góry