reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

Jugo tak ja startowałam z połówki , jak kazał mi brać całą to już go z castangusem połączyłam :( czyli od jutra nie biorę castangusa a zostane przy bromku i badanie zrobie tak za dwa tyg ? Najlepiej co ?
Aaa a nie wiesz czy przy tej , tez ciężko może być z zajsciem ..

reklama
Muszę się od tego nowego cyklu na ten monitoring zapisać , ino bie wiem czy na nfzz też idzie. .

xbum: nie masz jakoś mocno niskiej i to nie przez cały czas przecież masz taki poziom, poza tym jak widać ona się zmienia i to znacznie w dosyć krótkim czasie. Nie martw się na zapas :) Ja bym tak zrobiła: odstawiła i została tylko na bromku i zbadała znowu np. za 2 tygodnie.

nati: hormon LH jest podobny w budowie do HCG, dlatego testy owu mogą także "wykryć" ciążę, dlatego też leki na bazie HCG są wykorzystywane do wywoływania ostatecznego dojrzewania pęcherzyka w cyklu powodując pęknięcie i tym samym uwolnienie oocytu.

Jugo ale owulacja przy tej jakiej mam teraz powinna być ? :)
A ty chodzissz na monitoring do prywatnego ginka ?

Tak , czytalam ze jak test pokazuje caly czas to samo czyli np ciagle mocne dwie kreski to cos jest nie tak :-/ u mnie najpierw pierwszy test nic potem kreski widoczne .... ow... I teraz kreski coraz jasniejsze tak jak by lh spadalo ja to tak rozumuje ...wiem ze moze jeszcze raz urosnac jak by organiz probowal znowu ow jak by nie pekal pecherzyk i wtedy jest znowu gruba krecha ktora mozna chyba pomylic z ciaza :-/

Nati a ja czytalam ze w ogole testy owu ppowinno się robić do pierwszego pozytywnego a potem koniec ...

xbum: tak, chodzę prywatnie do gina na monitoring. Ja bym się tą prolaktyną nie przejmowała, bo to po prostu "wypadek przy pracy". Teraz jesteś i tak po ewentualnej owulacji, a do nastepnego cyklu powinno wszystko wrócić do normy. No chyba, że w tym cyklu się udało, to wtedy nic nie wróci do normy :D

nati: ogólnie powinno być tak, że w prawidłowym cyklu owulacyjnym stężenie LH w fazie przedowulacyjnej jest stosunkowo niskie, potem następuje nagły wzrost poziomu LH tzw. pik i wtedy jest to sygnał, że zbliża się owulacja, potem poziom LH znowu spada. Też czytałam, że przy zaburzeniach hormonalnych np. PCO może dojść do powtórnego wyrzutu hormonu na skutek kłopotów z rośnięciem, dojrzewaniem i pękaniem pęcherzyków. Jak masz wątpliwości czy jesteś w ciąży czy nie to po prostu nie pij piwa i tyle. Chociaż zdania co tego czy na tak wczesnym etapie alkohol szkodzi są podzielone. Nie mówię tutaj oczywiście o nadużywaniu.

reklama
Jugo haha :D nie w tym cyklu nie wierzę , przytulanek z P było bardzo mało , jakoś ochoty nie miałam i się nie zmuszalam więc ten nie :) ale wierzę , że następny to może będzie ten :) a ja się go zapytam czy na nfz tez moge na ten monitoring a jak nie to on prywatnie tez ma to moze się zapisze :)
Dziękuję bardzo za mojee pytanie ! [emoji8]

Ostatnia edycja:
Do góry