reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

reklama
xbum: jeśli rośnie i nie pęka to może się zrobić z takiego pęcherzyka torbiel tzw. torbiel czynnościowa, która znika najczęściej po @, a jak nie znika to się ją obserwuje i w razie potrzeby można chirurgicznie sobie z nią poradzić.

Aha bo np jak u mnie nie peknal to on go spokojnie w pon zobaczy na usg tak? A jak peknal to nie ? ...
Kurcze choc wydaje mi się ze peknal bo w nocy mnie tak ciągnął a dziś mi nie dobrze a przeważnie mi tak dziwnie jest [emoji3]

xbum: kiedy pęcherzyk pęka to jego płynna zawartość wylewa się jamy otrzewnej i może drażnić i powodować mdłości i dolegliwości bólowe. Jeśli nie pękł i jest torbiel to powinno być to widoczne na usg, bo raczej nie zniknie przez ten czas, ale oczywiście to tylko teoria. Natomiast jeśli pękł to być może po tym czasie będzie widoczne ciałko żółte w jajniku, które niejako potwierdzi, że doszło do owulacji. Z tym, że ciałko żółte może być widoczne, ale wcale nie musi :) Możesz sobie progesteron oznaczyć 7-8 dni po owu, wtedy też jakiś znak czy była owu czy nie.

Ponoć jeszcze można sprawdzić na usg mówił mi gin po endo bo przed owu jest jakieś trojwarstwowe a po owu to nie wiem...
Ale ok , chodziło mi głownie co się z tym pecherzykiem dzieje jak nie pęka [emoji6]
No kurcze zauważyła właśnie , że w tych okolicach jak ma być owu to mi kuzde tak dziwnie mdli , ale nie zawsze myślałam ze sobie to wmawiam [emoji16]
No obejrzymy jak to będzie , aż sie boje poniedziałku !

Od czterech dni dziennie są przytulance wiec jak peknal to sznase powinny być , chyba co? [emoji4]

xbum: endometrium pod koniec cyklu jest podobne do tego, które jest we wczesnej ciąży, więc różnie ro bywa. Tak czy inaczej trzymam kciuki, bo cykl masz piękny i wykorzystany w 400% :D

Jugo cykl to nie wiem czy taki piękny bo dziś już 29dc , boje się że znów coś za późno jest to wszystko i nie ma szans nawet jakby owu była... [emoji53]

xbum: może i długi, ale widać, że wszystko ładnie rosło i tak dalej. Z długich cykli normalnie są przecież dzieci. Tylko wiadomo, że to też tak, że jak się ma cykle 40 dniowe to ma się zdecydowanie mniej cykli w roku, więc mniejszą ilość potencjalnych owulacji. Tak więc optymizm :)

reklama
Jugo no więc byle do poniedziałku! [emoji4]
Teraz to ja mega żałuje , że od stycznia od razu nie zaczełam na ten monitoring i ogólnie do tego lekarza jeździć, wiadomo kasa idzie , ale wszystko maleństwo odwdzięczy uśmiechem [emoji4]
Ale lepiej później niż wcale ...

A jak u Ciebie sytuacja ?

Do góry