reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

kruczyca: fajne te pakiety. Ja też mam takie myśli, że mogę całą ciążę przeleżeć, mogę wymiotować byle urodzić zdrowe dziecko...

azylek: teraz bliźniaki na fali :D

aga: a może masz owulację opóźnioną? Skoro śluz masz typu takiego jak podczas owu występuje. A może testy owulacyjne zrób? Albo ciążowy :D

xbum: o co chodzi z kremem nivea? :D EDIT: doczytałam :D:D:D Hahaha dobre określenie Kruczyca :D

reklama
We wtorek robilam z krwi i byl negatywny. A okres roznoe sama niewiem . Progesteron tez spadl we wtorek tylko na poziomie 1,5 :/

Xoxo

aga: to wygląda na brak ciąży, bo jednak ten progesteron jest niziutki. To może właśnie owulacja się przesunęła? Może zrób test owulacyjny i zobaczysz czy będzie druga kreska czy nie. Jak masz różnej długości cykle to prawdopodobne, że coś się mogło przesunąć.

No to albo czekanie na @, albo wizyta u ginekologa, żeby obejrzał co tam się dzieje w środku, albo testy owulacyjne, które mogą coś wnieść ale nie muszą. Chyba najlepszym wyjściem jest wizyta u ginekologa. A jaki miałaś najdłuższy cykl?

aga: no to jest jeszcze szansa, że się pojawi do tego 39 dnia :) Takiej długości cykle nie są anomalią. Ponoć różnica pomiędzy kolejnymi cyklami może wynosić nawet 7 - 10 dni i wciąż jest to w granicach normy. Co prawda z punktu widzenia zachodzenia w ciążę lepiej mieć krótsze cykle, bo wtedy więcej cykli w roku i więcej owulacji. Przy dłuższych też można mieć owulację i zajść więc jak poza tym wszystko gra to jest ok, a przynajmniej z założenia ;)

reklama
Do góry