reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

Hej dziewczyny,

moniusia: niekoniecznie nie ważne, bo jak miałaś owulację to przecież naturals może się trafić. Ty robiłaś drożność? Chyba nie, bo od razu do in vitro podchodziłaś? Doktorek widać rzeczowy i może mu języka zabrakło. Najważniejsze, że skupiony na swoim celu. Leki faktycznie drogo, ale zawsze to mniej niż miałabyś całą procedurę opłacać ;)

tynka: najciężej to przetrwać ten czas do momentu w którym jest dobrze. Poprawią się wyniki nasienia i będzie gites. Zobaczysz :) Wszystko idzie w dobrym kierunku :)

xbum: za mną też chodzi ciacho z rabarbarem. Chyba upiekę coś na weekend :)

nati: powodzenia na monicie.

nessi: oby więcej pedagogów z takim podejściem jak twoje :) Niech @ szybko i bezboleśnie przejdzie ;)

julia: &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

anulka: jednak najlepiej się w domu zdrowieje :)

U mnie dzisiaj 1 dc, nowego cyklu i to ma być ten cykl. Tak sobie ustaliłam i nie dostałam sprzeciwu od nikogo, więc tak będzie :D @ jakaś taka niemrawa i bezbolesna...miła odmiana po poprzednich...ciekawe czy się rozkręci czy będzie taka delikatna...Pierwsza taka od bardzo dawna. Może faktycznie z cyklu bezowulacyjnego. Zresztą, takie cykle 1-2 razu się normalnie zdarzają, więc norma. To na razie pierwszy, wiec się tym nie przejmuję.

Pogoda na razie ładna, wiec wyprałam narzuty i suszę. Mam nadzieję, że szybko wyschną.

Udanego dnia :)

Ostatnia edycja:
reklama
Wyspalam sie!!! [emoji23]
W ciagu ostatnich 33 godzin jak policzylam przespalam...26 !!!

Ciekawe kiedy znow zachce mi sie spac [emoji23]

Zaczynam Was wlasnie nadrabiac poki jeszcze nie popadlam w spiaczke ciazowa [emoji6]

moniusia: niekoniecznie nie ważne, bo jak miałaś owulację to przecież naturals może się trafić. Ty robiłaś drożność? Chyba nie, bo od razu do in vitro podchodziłaś? Doktorek widać rzeczowy i może mu języka zabrakło. Najważniejsze, że skupiony na swoim celu. Leki faktycznie drogo, ale zawsze to mniej niż miałabyś całą procedurę opłacać ;)
Tia... ;P
Od razu do ivf, ale wiesz jeśli przez ivf nie wychodzi i takie dziwne rzeczy są to widać, że raczej gdzie indziej leży problem..Chyba, że mam takiego pecha, że to i to...;p
Bardzo rzeczowy... No, ale w sumie rozumiem, ma pełno pacjentek, teraz tylko na wariata, żeby przed końcem programu ze wszystkim zdążyć, więc już nie wchodziłam w dyskusję, że u mnie wszystko ok ogólnie mówiąc itd... Powiedział, że on się teraz skupia na tym, żeby były dobrej jakości komórki..

A po czym widzi, że była owu? Po tym, że nie ma dominującego? Bo przecież mogło go nie być od początku? Nie daje mi to spokoju;p

U mnie dzisiaj 1 dc, nowego cyklu i to ma być ten cykl. Tak sobie ustaliłam i nie dostałam sprzeciwu od nikogo, więc tak będzie :D @ jakaś taka niemrawa i bezbolesna...miła odmiana po poprzednich...ciekawe czy się rozkręci czy będzie taka delikatna...Pierwsza taka od bardzo dawna. Może faktycznie z cyklu bezowulacyjnego. Zresztą, takie cykle 1-2 razu się normalnie zdarzają, więc norma. To na razie pierwszy, wiec się tym nie przejmuję.

Pogoda na razie ładna, wiec wyprałam narzuty i suszę. Mam nadzieję, że szybko wyschną.

Udanego dnia :)

No raczej, że ten :) :) :) Twój i mój przy okazji niech to będzie TEN!

moniusia: ja to wychodzę z założenia, że medycyna medycyną a organizm idzie według własnego rytmu. Poza tym takie stymulacje też działają na organizm i to nie jest tak, że jak się kończy stymulacja, przychodzi @ to już koniec wpływu leków na organizm, więc wszystko się może zdarzyć i nie da się przewidzieć niektórych rzeczy. Zawsze jest to okienko :) A co do "widzenia owulacji na usg" to mógł zauważyć np. płyn w zatoce douglasa (często widoczny niedługo po pęknięciu pęcherzyka i wylaniu się jego zawartości), mógł zauważyć zapadnięty pęcherzyk, albo np. kształt jajnika sugerujący, że doszło do uwolnienia oocytu. Sporo możliwości. Taaaak to będzie nasz cykl :D

moniusia: ja to wychodzę z założenia, że medycyna medycyną a organizm idzie według własnego rytmu. Poza tym takie stymulacje też działają na organizm i to nie jest tak, że jak się kończy stymulacja, przychodzi @ to już koniec wpływu leków na organizm, więc wszystko się może zdarzyć i nie da się przewidzieć niektórych rzeczy. Zawsze jest to okienko :) A co do "widzenia owulacji na usg" to mógł zauważyć np. płyn w zatoce douglasa (często widoczny niedługo po pęknięciu pęcherzyka i wylaniu się jego zawartości), mógł zauważyć zapadnięty pęcherzyk, albo np. kształt jajnika sugerujący, że doszło do uwolnienia oocytu. Sporo możliwości. Taaaak to będzie nasz cykl :D

Na pewno masz rację... Przed CLO nie było owulacji u mnie, a jak brałam 4 cykle to później owu była normalnie..
W tym m-cu nie widziałam ani razu śluzu płodnego. Gdzie kiedyś miałam go mega dużo. Dlatego zdziwiłam się jak powiedział o owu..
Aa i apropos CLO doktorek powiedział, że ten lek jest już troszkę przestarzały i się odstępuje od niego (bo zapytałam czy ta lametta to to samo co CLO) i, że letrozol nie niszczy endo , jest bezpieczniejszy i lepsze efekty są.

Niech będzie w końcu :( Tak niewiele chcemy...

Tynka właśnie o dziwo poszła spać tak koło 22 , tak jak zawsze wcześniej rzadko kiedy chodzi ale zawsze po 7 wstaje teraz , w okresie zimowym to koło 10 wystawała [emoji4]
Na tym wątku same fajne babki [emoji8]

Jugo nooo samo zrobione napewno lepiej smkuje niż kupne [emoji3]
Fajnie mi zyczysz żeby @ szybko i bezbolesnie przeszła jak jeszcze nie przyszła [emoji23]
Too dobrze że @ łagodna , niech szybko mija [emoji8]

Paraplu hahaha spioch , ale ja też swoją przespalam z wiaderkiem przy boku [emoji4]

dobry, bylam rano z bratowa i mloda na szczepieniach, placz byl ogromny, biedna malutka
ja umieram oczywiscie, ale udalo mi sie rano cos zjesc

Tynka pamietaj, ze ja w Ciebie wierzer i kciukow trzymac nie przestane!
Bum kiedy idziez robic bete? czy bylas juz? bo nie doczytalam

Hej, hej!
Zimnoooo, brrr... Wczoraj cały wieczór siedziałam pod kocykiem, bo było mi zimno. A jak już się rozgrzałam, to było mi tak gorąco, że aż poliki paliły... Ehhh... Babie dogodzić. :p

Bum Trzymam kciuki &&&&& za betę!
Tynka Będzie jeszcze i u Ciebie Lilianka. Moja jest megagrzeczną dziewczynką. Właściwie od początku nie mam z nią problemu. Przesypiała już całe noce odkąd skończyła 1,5 miesiąca, nie miała kolek. Lilaczki to fajne dziewczynki. :D Kiedyś do nie powiedziałam: "Lili, co ja bym bez Ciebie zrobiła...". A ona krótko: "No co?! Urodziłabyś sobie drugie dziecko!" :-D:-D:-D

reklama
Jugo hahahha nie ja nie , ale to tam pominąć w tej pomyłce hihi [emoji16] ja go po gastronomii , nawet nie wiem czemu taką szkołę wybrałam [emoji12]

Lux byłam już kochana teraz doo 17 czekam na wyniki [emoji4]
Bidulka też nie lubie jak takie maluszki płaczą ...

Evee moja Lili to psinka [emoji9]

Do góry