reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

a więc tak w pn 7.01 miałam drożność, w piątek poszłam na monitoring. Okazało się że po stronie drożnej jest pęcherzyk 22 mm. Przyjęłam od razu zastrzyk z ovitrelle. Dziś mam 17 DC i biorę duphaston. Muszę sprawdzić w przyszlą środę albo czwartek betę. Ogólnie lekarka podczas USG powiedziała mi że muszę sprawdzac betę bardzo szybko i jak będzie na wysokości 1000 muszę mieć USG bo przy jednym nie drożnym jajowodzie istnieje prawdopodobieństwo ciąży pozamacicznej. Komórka może zostać wyłapana prEz nie drożny jajowód i tam zacząć się rozwijać ciąża

reklama
a więc tak w pn 7.01 miałam drożność, w piątek poszłam na monitoring. Okazało się że po stronie drożnej jest pęcherzyk 22 mm. Przyjęłam od razu zastrzyk z ovitrelle. Dziś mam 17 DC i biorę duphaston. Muszę sprawdzić w przyszlą środę albo czwartek betę. Ogólnie lekarka podczas USG powiedziała mi że muszę sprawdzac betę bardzo szybko i jak będzie na wysokości 1000 muszę mieć USG bo przy jednym nie drożnym jajowodzie istnieje prawdopodobieństwo ciąży pozamacicznej. Komórka może zostać wyłapana prEz nie drożny jajowód i tam zacząć się rozwijać ciąża

Co za los... przerypane, tyle strachu człowiek się naje, żeby w ogóle zajść, żeby donosić i żeby się zdrowe urodziło i to wszystko to tylko początek... a jak sobie pomyślę, że są na świecie kobiety, które usuwają ciaze, bo płeć nie taka albo „wpadające” małolatki, to mnie szlag trafia, albo na przykład w czym my jesteśmy niby gorsze od tych, które decydują się zajść w ciążę i trach zachodzą? Jak za dotknięciem różdżki. Kiedyś czytałam taki artykuł w gazecie, ale to było dawno temu, jeszcze wtedy nawet nie myślałam o dzieciach, artykuł o kobietach które nie mogą mieć dzieci i tam właśnie czytałam, ze takie kobiety czują się często gorsze od kobiet, które dzieci maja. Wtedy sobie pomyślałam: „jakieś nienormalne, jak można się czuć przez to gorszym?! Co to ma w ogóle do rzeczy?”. I niestety przyszło mi w stu procentach poczuć to właśnie uczucie, no cóż... trzeba to może traktować jako doświadczenie, które może nas tylko czynić lepszymi ludźmi, mądrzejszymi. Przynajmniej ja to sobie tak tłumacze [emoji16]

Czesc dziewczyny. Witaj O Hara. My dzis ksiedza po koledzie mielismy. Nie lubie tych nawiedzin. Wpakuja sie w mokrych buciorach na "salony" 5 min pitu pitu i nastepny. U mnie bez zmian jesli chodzi o starania. 19.02 mamy wizyte w klinice i czekamy. Boli mnie prawy jajnik mimo ze owu byla z lewego, mlody sprzedal mi katar i to wszystko co sie wydarzylo u nas

Czesc dziewczyny. Witaj O Hara. My dzis ksiedza po koledzie mielismy. Nie lubie tych nawiedzin. Wpakuja sie w mokrych buciorach na "salony" 5 min pitu pitu i nastepny. U mnie bez zmian jesli chodzi o starania. 19.02 mamy wizyte w klinice i czekamy. Boli mnie prawy jajnik mimo ze owu byla z lewego, mlody sprzedal mi katar i to wszystko co sie wydarzylo u nas
Ja 19 do swojej gin.. 31 do kliniki. W ogóle nie przyjmuję księdza nie podoba mi się te całe ich nawiedzanie tylko po to żeby napełnić kieszenie. Nie jestem anty kościołowa ale księża i ich zwyczaje mnie odpychają. Może w tym miesiącu się Wam uda

No nie dziękuję. Mam mieszane uczucia. Niby wszystko mogłoby się udać w tym cyklu bo i hsg i owulacja po drożnej stronie. Ale nie wiem już czy jest jakaś szansa z drugiej strony. Tyle razy już nam się nie udało...

Tak znam to uczucie kochana znam. Az za dobrze. Nic nie zrobimy trzeba czekac do terminu i juz. Nie teraz to kiedy indziej. Ja po hsg zaszlam po dwoch miesiacach( w cyklu z hsg mialam zakaz), a owu byla z odetkanej strony.

reklama
Do góry