reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

reklama
No to 3mam kciuki. Ja jestem zapisana już do kliniki leczenia niepłodności do lekarza poleconego przez moją ginekolog prywatnie na 31.01. zobaczymy co mi tam powie . A w sobotę idę do mojej gin. W czwartek za tydzień zrobię bete. Więc jakoś działamy powoli. Zobaczymy co z tego wyjdzie

Cześć [emoji4] mogę do was dołączyć? Już jakiś czas temu probowalam się do was przykleić ale później miałam wielki kryzys emocjonalny i zaprzestałam wszelka działalność forumowa [emoji16] tułam się tak po tych forach, bo jednak czasem sobie pogadać to człowiekowi lżej na duszy, a ileż można męczyć znajomych ciagle tym samym... [emoji6] na zwykłych staraczkach pełno rozhisteryzowanych małolat, które jak nie zajdą za maks piątym razem, to jest koniec świata. Nie pasuję tam, w pewnym sensie czuję się gorsza od „normalnych” kobiet [emoji4]
No wiec tak dla przypomnienia... mam 35 lat, staramy się z mężem już prawie 3 lata o pierwsze dziecko. Nigdy przenigdy się nie udało [emoji20] mamy za sobą jedna nieudana iui na stymulacji, obecnie jestem w 2dc, w czwartek idę do goeńczysława i jeśli będzie wszystko cacy, to zaczynam znowu stymulację i kolejną i ostatnią iui, kolejnym krokiem będzie już in vitro. No, to tyle o mnie [emoji4] pasowałabym tu? [emoji6]
Aaaa, zapomniałam dodać, ze zdrowotnie nie wykryto żadnego problemu. Ani u mnie a już tym bardziej u męża.

Cześć [emoji4] mogę do was dołączyć? Już jakiś czas temu probowalam się do was przykleić ale później miałam wielki kryzys emocjonalny i zaprzestałam wszelka działalność forumowa [emoji16] tułam się tak po tych forach, bo jednak czasem sobie pogadać to człowiekowi lżej na duszy, a ileż można męczyć znajomych ciagle tym samym... [emoji6] na zwykłych staraczkach pełno rozhisteryzowanych małolat, które jak nie zajdą za maks piątym razem, to jest koniec świata. Nie pasuję tam, w pewnym sensie czuję się gorsza od „normalnych” kobiet [emoji4]
No wiec tak dla przypomnienia... mam 35 lat, staramy się z mężem już prawie 3 lata o pierwsze dziecko. Nigdy przenigdy się nie udało [emoji20] mamy za sobą jedna nieudana iui na stymulacji, obecnie jestem w 2dc, w czwartek idę do goeńczysława i jeśli będzie wszystko cacy, to zaczynam znowu stymulację i kolejną i ostatnią iui, kolejnym krokiem będzie już in vitro. No, to tyle o mnie [emoji4] pasowałabym tu? [emoji6]
Aaaa, zapomniałam dodać, ze zdrowotnie nie wykryto żadnego problemu. Ani u mnie a już tym bardziej u męża.
Wity ponownie Pasujesz oj Pasujesz do nas. Powiedz czy miałaś drożność? Bo u mnie i męża też zdrowotnie było wszystko ok aż do zeszłego PN w który to zrobiono mi hsg i okazało się że prawy jajnik niedrożny a lewy tu cytuję: jak cię mogę" no ale na wypisie jest że teraz już lewy drozny prawy nie.

Wity ponownie Pasujesz oj Pasujesz do nas. Powiedz czy miałaś drożność? Bo u mnie i męża też zdrowotnie było wszystko ok aż do zeszłego PN w który to zrobiono mi hsg i okazało się że prawy jajnik niedrożny a lewy tu cytuję: jak cię mogę" no ale na wypisie jest że teraz już lewy drozny prawy nie.

Tak miałam drożność jajowodów i wszystko jest Ok, macica (nie cierpię tego słowa, brzmi jak jakieś przekleństwo, mogli wymyślić jakąś elegantszą nazwę [emoji3]) też w porządku bez żadnych odchyleń od normy. AMH powyżej 3, mąż nasienie powyżej przeciętnej nawet. Żebym miała te 25 lat to i może bym się tak nie przejmowała :) można by jeszcze zbadać, czy nie jestem uczulona na nasienie, ale po co skoro nawet jeśli się okaże, ze jestem to jedynym „lekarstwem” na to i tak będzie in vitro, samo takie badanie tez jest kosztowne i raczej nie ma sensu, No chyba że ktoś chce to leczyć alternatywnie, ja nie mam czasu na takie zabawy [emoji3] obecnie wspieram się akupunkturą, podobno podnosi prawdopodobieństwo sukcesu, a nawet jeśli miałoby nie pomoc, to psychicznie czuje się po tym bardzo dobrze, wiec to już jest jakiś sukces [emoji3]

reklama
A na jakim jesteś etapie cyklu? Wspomagalas się jakoś?[/QUOT a więc tak w pn 7.01 miałam drożność, w piątek poszłam na monitoring. Okazało się że po stronie drożnej jest pęcherzyk 22 km. Przyjęłam od razu zastrzyk z ovitrelle. Dziś mam 17 DC i biorę duphaston. Muszę sprawdzić w środę albo czwartek betę. Ogólnie lekarka podczas USG powiedziała mi że muszę sprawdzac betę bardzo szybko i jak będzie na wysokości 1000 muszę mieć USG bo przy jednym nie drożnym jajowodzie istnieje prawdopodobieństwo ciąży pozamacicznej. Komórka może zostać wyłapana prEz nie drożny jajowód i tam zacząć się rozwijać ciąża

Do góry