reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

reklama
Dziewczyny powiedzcie proszę ile czasu po laparoskopii dochodziłyście do siebie?Chodzi mi o powrot do pracy. W czwartek lub piątek najprawdopodobniej będę miała zabieg, o tydzień wcześniej niż miał być bo cykle mi się poskracały.

Dziewczyny powiedzcie proszę ile czasu po laparoskopii dochodziłyście do siebie?Chodzi mi o powrot do pracy. W czwartek lub piątek najprawdopodobniej będę miała zabieg, o tydzień wcześniej niż miał być bo cykle mi się poskracały.
Zależy jaką masz pracę , ja dużo jeździłam autem i dzwigalam i stałam więc nie dałam rady iść wcześniej niż po tygodniu L4 bo mnie bolały barki i klatka od tego gazu co dają przy znieczuleniu. Ale nie każdego boli więc myślę że to sprawa indywidualna [emoji6][emoji6]

Przez co najmniej tydzień bolał mnie brzuch i ciężko mi się oddychało przez ten gaz i barki też mnie bolały, czułam się i chodziłam pomału jak babcinka. Po pierwszej laparoskopii miałam 3 tygodnie zwolnienia lekarskiego a po drugiej 4 tygodnie. Zdecydowanie za dużo bo wystarczyłoby L4 na 2 tygodnie. Ja mam pracę biurową ;)

Dziękuję za odpowiedzi. Ja mam pracę biurową. Kurczę mam nadzieję ze tydzień zwolnienia mi wystarczy bo jestem na okresie próbnym. Nie pasuje mi też że w pracy będą wiedzieli o zabiegu, ale nie ma wyjścia.

Dziękuję za odpowiedzi. Ja mam pracę biurową. Kurczę mam nadzieję ze tydzień zwolnienia mi wystarczy bo jestem na okresie próbnym. Nie pasuje mi też że w pracy będą wiedzieli o zabiegu, ale nie ma wyjścia.
To może po operacji powiedz, że wystarczy Ci zwolnienie na tydzień bo masz lekką pracę. Ale moim zdaniem te 2 tygodnie są potrzebne by dojść do siebie. Uwierz mi :)

To może po operacji powiedz, że wystarczy Ci zwolnienie na tydzień bo masz lekką pracę. Ale moim zdaniem te 2 tygodnie są potrzebne by dojść do siebie. Uwierz mi :)
Taki miałam zamiar- poprosić o tydzień zwolnienia ale już sprawa nieaktualna. Lekarce nie udało się mnie wcisnąć w tym tygodniu na laparo a w przyszłym jest już za późno. Tak wiec muszę czekać do kolejnego cyklu na zabieg o ile będzie miejsce.

W czwartek 8 dc idę do lekarki, zobaczymy z której strony jest pęcherzyk i powiedziała że musimy pomyśleć o tabletkach zeby wyregulować cykle, wspominała o Duphastpnie ale nie wiem czy on pomoże. Nie wiem może jej zapytam czy może postymulować te jajniki żeby ovu była po 2 stronach bo lewą mam niedrożną i piękne owu, a od maja mialam tylko raz ovu po prawej drożnej stronie i pęcherzyk przerósł. Już nie wiem co mam robić

Ostatnia edycja:
reklama
Mo
W czwartek 8 dc idę do lekarki, zobaczymy z której strony jest pęcherzyk i powiedziała że musimy pomyśleć o tabletkach zeby wyregulować cykle, wspominała o Duphastpnie ale nie wiem czy on pomoże. Nie wiem może jej zapytam czy może postymulować te jajniki żeby ovu była po 2 stronach bo lewą mam niedrożną i piękne owu, a od maja mialam tylko raz ovu po prawej drożnej stronie i pęcherzyk przerósł. Już nie wiem co mam robić
Moze to i dobry sposob na leniwego jajnika. Warto cos robic bo jak nic nie zrobisz to i 10 lat bedziesz czekac na prawa strone, a tak moze sie uda w najblizszym czasie zafasolkowac.

Do góry