reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

Dziewczyny trzymajcie mnie, otóż jestem w szpitalu, jutro mam mieć laparoskopię, a nie zaszczepiłam się przeciwko wzw! Ależ jestem głupia, w ogóle o tym nie pomyślałam.:(

reklama
Dziewczyny trzymajcie mnie, otóż jestem w szpitalu, jutro mam mieć laparoskopię, a nie zaszczepiłam się przeciwko wzw! Ależ jestem głupia, w ogóle o tym nie pomyślałam.:(
Kurde ale to lekarz powinien o tym Ci przypomnieć przeciez! I musi Ci recepte wypisac przeciez. A kiedy byłaś szczepiona i ktory rocznik jestes? Bo ja jest '91i miałam skierowanie na szczepienia przed laparoskopia i okazało sie, że wcale nie musiałam byc doszczepiania bo w szkole byłam i to sie jeszcze liczyło. Ale dała mi jako dawke przypominajaca no juz miał wykupione. Wystarzczy jak Ci zrobia badanie przeciwciał i może sie okazac ze wcale jej nie potrzebujesz, ale wiem ze w szpitalu sie nie dyskutuje.. I co teraz? Odesłali Cie do domu?

Kurde ale to lekarz powinien o tym Ci przypomnieć przeciez! I musi Ci recepte wypisac przeciez. A kiedy byłaś szczepiona i ktory rocznik jestes? Bo ja jest '91i miałam skierowanie na szczepienia przed laparoskopia i okazało sie, że wcale nie musiałam byc doszczepiania bo w szkole byłam i to sie jeszcze liczyło. Ale dała mi jako dawke przypominajaca no juz miał wykupione. Wystarzczy jak Ci zrobia badanie przeciwciał i może sie okazac ze wcale jej nie potrzebujesz, ale wiem ze w szpitalu sie nie dyskutuje.. I co teraz? Odesłali Cie do domu?
przyjęli mnie normalnie, ale poszłam do lekarza i powiedziałam że nie mogę poddać się Laparoskopii bo nie jestem zaszczepiona i przełożyliśmy zabieg.

przyjęli mnie normalnie, ale poszłam do lekarza i powiedziałam że nie mogę poddać się Laparoskopii bo nie jestem zaszczepiona i przełożyliśmy zabieg.
A czy to szczepienie nie wykonuje się przynajmniej 3 mies. przed planowaną operacją? Dlaczego nie zrobili Ci badania na wzw? Ja przed pierwszą laparoskopią też nie byłam zaszczepiona, pobrali krew do badania, a że wynik ujemny to na drugi dzień mogłam mieć operacje. Dziwny ten Twój szpital. :/

A czy to szczepienie nie wykonuje się przynajmniej 3 mies. przed planowaną operacją? Dlaczego nie zrobili Ci badania na wzw? Ja przed pierwszą laparoskopią też nie byłam zaszczepiona, pobrali krew do badania, a że wynik ujemny to na drugi dzień mogłam mieć operacje. Dziwny ten Twój szpital. :/
Też się zastanawiam czemu wcześniej lekarz mi nie powiedział. Jutro idę do rodzinnego po receptę. Ale znalazłam w książeczce zdrowia szczepienie w 2000 roku ENGERIX B 3 dawki, tylko to było 18 lat temu. Zapytam lekarza czy trzeba dawkę przypominającą, niech mi dadzą i tyle.

Byłam dziś u rodzinnego. Okazało się że tak, mam szczepienie przeciwko wzw b w 2000 roku, to ten Engerix o którym pisałam wczoraj. Jutro idę na bad. krwi- anty HBS. Dziewczyny zastanawiam się nad badaniem w kierunku Toksoplazmozy, robiłyście to badanie przed staraniami, jaki jest koszt? Czy w ciąży lekarz to zleca i czy będąc w ciąży płaci się za to? Ależ się rozpisałam :) Pozdrawiam Was wszystkie

reklama
Byłam dziś u rodzinnego. Okazało się że tak, mam szczepienie przeciwko wzw b w 2000 roku, to ten Engerix o którym pisałam wczoraj. Jutro idę na bad. krwi- anty HBS. Dziewczyny zastanawiam się nad badaniem w kierunku Toksoplazmozy, robiłyście to badanie przed staraniami, jaki jest koszt? Czy w ciąży lekarz to zleca i czy będąc w ciąży płaci się za to? Ależ się rozpisałam :) Pozdrawiam Was wszystkie
Ja robiłam podczas starań bo moja siostra w ciazy okazalo sie ze ma, a jak razem mieszkalysmy to kot byl w domu taki co na dwor wychodzil i wolałam sie przebadac. To kolo 30zl kosztuje. Ale okazalo sie ze nie mam. Robilam to jakos w lipcu w zeszlym roku, a teraz w ciazy dał mi tez w badaniach i jezeli chodzisz na NFZ to masz za darmo [emoji4]
Czyli moglas spokojnie miec ta laparo tylko by Ci zrobili te anty hbs a szpitalu?

Ostatnia edycja:
Do góry