reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

Ja powiem ze też miałam problemy z cyklami i w ogóle z hormonami. Okresu potrafilam nie miec 3 miesiące. Po ciąży wszystko działa jak w zegarku.
Jak u Was w tym cyklu? U mnie dziś 19 dc. Temp. ciala 37.5°C. Trochę czuje jajniki i piersi jakby większe. Nie chcę się nakręcać ale trochę się łudzę
U mnie 24 dc. Zawsze w 2 połowie cyklu piersi są wrażliwe, ciężkie i jakby większe toteż czekam na okres. A może u Ciebie akurat "zafasolkowanie" jest ;) czego Ci życzę.

reklama
No właśnie u mnie ostatnio były większe tylko w trakcie owulacji a potem znów normalne i przed samym okresem znów robily się większe. Ale roznie może być także chyba nie ma co się nastawiać. ..

Ja po owulacji zawsze czułam piersi. Jednak odkąd staramy się o dziecko to mam masakre. Bolą tak że dotknąć nie mogę i bez stanika to nie da rady, chociaż mam mały biust, ale bolą że ho ho . Na początku też myślałam że to ciąża, ale już się przyzwyczailam. U mnie przed okresem to wszystkie objawy ciąży są włącznie z wrażliwym węchem i niekiedy mdłosciami. Dlatego już na nic nie zwracam uwagi i czekam na okres, a jak nie przyjdzie to będzie super.

Masz rację ale zawsze i tak czegoś się doszukujemy przynajmniej ja. Dziś zrobiłam test owulacyjny i znów wyszedł mi pozytywny tak jak tydzień temu. Juz nic nie czaję. Mialam na usg w 7 dc dwa pęcherzyki w prawym jajniku 13 mm a w lewym 11. Myślałam że już jest po owulacji. Zwłaszcza że ją czułam w tamtym tyg.

Masz rację ale zawsze i tak czegoś się doszukujemy przynajmniej ja. Dziś zrobiłam test owulacyjny i znów wyszedł mi pozytywny tak jak tydzień temu. Juz nic nie czaję. Mialam na usg w 7 dc dwa pęcherzyki w prawym jajniku 13 mm a w lewym 11. Myślałam że już jest po owulacji. Zwłaszcza że ją czułam w tamtym tyg.
to może nie bylo owulacji. Ja mam nawet 19 dnia ovu, czasem 12, więc cieżko cokolwiek przewidzieć. Działajcie dziś jeszcze dla pewności. A odnośnie doszukiwania objawów ciąży to każda z nas to przerabiała.

U mnie dzis 18dc. I od wczoraj plamie na rozowo. Nigdy czegos takiego nie mialam, oczywiscie juz sie naczytalam o implantacji. No to tyle z moich objawow ciazowych

reklama
Do góry