Podobne tematy
- użytkowniczka Co
- Staramy się
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A na pocieszenie napiszę, że u mnie też brzydko mówiąc dupa. Byłam dziś na monitoringu- 18 dc: pęcherzyk 18,3 mm i ginka powiedziała że nie pęknie. Endo 11,7 mm. W przyszłym cyklu- 11 dc mam przyjść na wizytę. Kolejny cykl mija a ciąży brak
Staramy się d roku. Leczenie dopiero zaczęliśmy, więc nie mam jeszcze nic stwierdzonego. To był 1 monitoring (12 dc- 12,3 mm; 15 dc- 15,1 mm; 18dc- 18,3 mm) Słabo rośnie ten pęcherzyk. Pcos nie wiem czy mam, okaże się w dalszych badaniach. Zawsze przy usg lekarz mówił ze jamniki ładne i czyste. Cykle mam od 25-33 dni. Co ciekawe, przed staraniami zawsze miałam regularne- 28 dni. W 1-2 dniu miesiączki bardzo boli mnie brzuch, choć nie zawsze. Biorę wtedy Nurofen forte 2 tabsy na raz. Ginka dała mi teraz Mefacyt na bolesne miesiączki.Malina a Ty masz stwierdzone PCOS ? Ze Ci nie pękają te jajka?
Nie wiem na jakiej podstawie stwierdziła że nie pęknie, powiedziała ze nie pęknie i przekształci się w torbiel. Kazała przyjść w 11-12 dc. I bądź tu mądrym. A mnie dopadła pomroczność, a powinnam naciskać żeby dalej monitorować pęcherzyk.Skąd stwierdziła ze już nie pęknie? Jeszcze nie był za duży i czemu nie zapisała coś na pekniecie? Mi podaje ovitrelle przy pęcherzykach od 18mm do 20mm żeby nie przestymulowac zastrzykami jajników - zwykle mam 2-3 pecherzyki ok 18mm i podaje ovitrelle żeby się nie robiły torbiele.
Nie wiem na jakiej podstawie stwierdziła że nie pęknie, powiedziała ze nie pęknie i przekształci się w torbiel. Kazała przyjść w 11-12 dc. I bądź tu mądrym. A mnie dopadła pomroczność, a powinnam naciskać żeby dalej monitorować pęcherzyk.
Narazie zobaczę jak dalej pójdzie. Ta lekarka jest skuteczna- wg mojego wcześniejszego wywiadu więc dam jej szansę. Mam pytanie, musimy zbadać męża i nie wiem czy umówić go na ogólne badanie nasienia, czy rozszerzone? Czy ogólne bada kształt główki plemników? Bo to też jest bardzo ważne.pozdrawiamA chodzisz gdzieś prywatnie?
Może warto zmienić lekarza?
Narazie zobaczę jak dalej pójdzie. Ta lekarka jest skuteczna- wg mojego wcześniejszego wywiadu więc dam jej szansę. Mam pytanie, musimy zbadać męża i nie wiem czy umówić go na ogólne badanie nasienia, czy rozszerzone? Czy ogólne bada kształt główki plemników? Bo to też jest bardzo ważne.pozdrawiam
A ta morfologia to krwi, czy plemników bo jestem trochę zielona, no może trochę bardziej niż trochęZróbcie komplet z morfologia... ja nie wiem co obejmuje podstawowe badanie... wydaje mi się ze tylko objętość, formy prawidłowe, ruchliwość... i nie wiem co jeszcze.
A ta morfologia to krwi, czy plemników bo jestem trochę zielona, no może trochę bardziej niż trochę