reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

Wracam z monitoringu. Dziś 10dc a na jajnikach są jakieś dominujące pecherzyki ale nie wiadomo czy to nie pozostałość po tych z poprzedniego cyklu. Na krótka fazę lutealna dostałam utrogestan co ma wspomóc zagnieżdżenie. W końcu sama zaproponowała na ta druga fazę coś z progesteronem. W niedziele kolejne usg żeby sprawdzić te dzisiejsze pecherzyki czy rosną. Mam jak na razie cienkie endometrium bo 5,9. No i czekamy na 2 inseminacje
Na endometrium dziewczyny z forum mi poleciły czerwone wino wytrawne winogronowe i orzechy (ja jem migdały i orzechy laskowe). Ostatnio mialam w 12 dc małe endo, do 15 się nie ruszyło. Od 15 piłam lampkę wina wieczorem i w 18 dc miałam większe o 3mm. Może przypadek a może to wino pomogło. Piłam tylko do ovu. Warto spróbować

reklama
Pytanie odnośnie testów owulacyjnych testy z Rossmanna vs.z allegro, dziewczyny ,które mówily, że testy nie wychodzą,w ogóle nic nie pokazywało czy tylko jedna krecha że brak ovu? Pije bardzo dużo wody czy z pierwszego moczu będzie ok? Przepraszam ale dziś robiłam go pierwszy raz i nie wiem czy wszystko robię jak należy
Mi pokazywały1 kreskę, albo drugą ledwo widoczną. Z porannego 1 moczu nie robi się. Ja zawsze sprawdzałam ok. godz 18. Też mam problem bo dużo piję. Staram się z 3-4 godz. przed nie pić tylko nie jest to łatwe. Jak dla mnie najlepsze są testy DOmowe laboratorium firmy Hydrex z Rossmama cena 21 zł za 5 szt. W aptece też można je kupić. Ale każda z nas musi kilka przetestować i wybrać sama.

Na endometrium dziewczyny z forum mi poleciły czerwone wino wytrawne winogronowe i orzechy (ja jem migdały i orzechy laskowe). Ostatnio mialam w 12 dc małe endo, do 15 się nie ruszyło. Od 15 piłam lampkę wina wieczorem i w 18 dc miałam większe o 3mm. Może przypadek a może to wino pomogło. Piłam tylko do ovu. Warto spróbować

Ja nigdy nie mam problemu z endometrium dlatego obie z lekarka myślimy ze to co było na lewym i prawym to pozostałości po poprzednim cyklu. W niedziele się wyjaśni. U mnie jak coś zaczyna rosnąć to endo jest 11 za każdym razem. Cieszę się z tego progesteronu po iui, mam brać 3 razy dziennie 2 tabletki dopochwowo zaczynajac od wieczora w dzień po iui

Byłam dziś na monitoringu no i nadal trzymamy się tego ze pecherzyki tamte były pozostałością po poprzednim cyklu. Na razie nic powyżej 11mm nie ma. Endometrium rośnie w tej chwili 8,5mm. Następne usg za 2 dni

Hej dziewczyny. Byłam dziś na monitoringu. 12 dc. Bez żadnych leków znów mam kilka ładnych pęcherzyków po niedrożnej stronie aż lekarz był zdziwiony że bez stymulacji ale może to pozostałości po poprzednim cyklu. Mimo wszystko jutro rano mam sobie zrobić zastrzyk ovitrelle. A męża lekarz wysyła na badania i z wynikami do androloga. Także na maj go umówie. Jeśli będzie trzeba to znów podejdziemy do inseminacji ale dopiero jak pęcherzyki będą po drożnej stronie.

Czy skok temp z 36,6 do 36,8 może oznaczać owulacje? Gubię się w tym wszystkim i co jeśli wezmę duphaston jeśli cykl był np bezowulacyjny ? Czy to nie zatrzyma owulacji w kolejnym cyklu? Przepraszam jeśli te pytania są niezbyt mądre ale trochę nie wiem co z czym :p

Czy skok temp z 36,6 do 36,8 może oznaczać owulacje? Gubię się w tym wszystkim i co jeśli wezmę duphaston jeśli cykl był np bezowulacyjny ? Czy to nie zatrzyma owulacji w kolejnym cyklu? Przepraszam jeśli te pytania są niezbyt mądre ale trochę nie wiem co z czym :p
Jak dla mnie to ten skok wskazuje na przebytą owulację. Ten skok musi być wyższy od 6 poprzednich temperatur i musi się utrzymywać przez 3 dni. Lepiej widać skok na termometrze owu. Ja ostatnio miałam monitoring i ovu była a temperatura skoczyła z 36,52 na 36,82. Nie przejmuj się, nie ma niezbyt mądrych pytań. Lepiej zapytać niż błądzić. Ja też nie wszystko wiem, więc spoko;)

Tylko, że ostatnio pod koniec cyklu miałam temp powyżej 37( nie mierzyłam ich od początku tylko pod koniec dopiero w tym cyklu mierze od 5 dc ostatni dzień @) i trochę nie wiem co o tym myśleć

reklama
I znalazłam takie info na ulotce duphastonu, bo różne są opinie na temat hamowania owulacji

Załączniki

• Screenshot_20180424-095332.png
    Screenshot_20180424-095332.png
    100,4 KB · Wyświetleń: 74
Do góry