reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

A po tych chwilach załamania znowu jest nowy cykl i nowa nadzieja. Tylko z każdym cyklem mam większe obawy że się nie uda. Mam 34 lata i jeszcze nie mam dzieci. A jeszcze wczoraj lekarka powiedział mi że mogę mieć endometriozę bo mam bardzo bolesne miesiączki

reklama
Wiem jak to jest
My o pierwsze dziecko walczylismy 4 lata.
W kilinice nam powiedzieli ze z takim nasieniem meża to tylko invitro.
To byl dla nas cios, ale nie uwierzylam w to.
Powiedzielismy sobie ze invitro to istatecznosc.
Podeszlismy do inseminacji. Pierwsza sie udala na krotko.
Po 3ciej potrzebowalismy przerwy.
I zmienilam prace i zrobilam ostatni monitoring zeby wiedziec czy po tych wszystkich lekach mam swoja owulacje.
I wtedy zaszlam. Co wedlug niektorych lekarzy to mial byc cud.
Ja w tej chwili nie pracuję. Muszę odpocząć psychicznie. Mialam bardzo stresującą pracę a teraz mam to w nosie. Wolę nie pracować i mieć dzieci

A po tych chwilach załamania znowu jest nowy cykl i nowa nadzieja. Tylko z każdym cyklem mam większe obawy że się nie uda. Mam 34 lata i jeszcze nie mam dzieci. A jeszcze wczoraj lekarka powiedział mi że mogę mieć endometriozę bo mam bardzo bolesne miesiączki
Ja mam bolesne i bardzo obfite miesiaczki.
I nie mam stwierdzonej endometriozy.

Ja w tym roku skoncze 35 lat.
Ale ja jeden cud juz mam.
Licze jednak na drugi [emoji4]

Ja mam bolesne i bardzo obfite miesiaczki.
I nie mam stwierdzonej endometriozy.

Ja w tym roku skoncze 35 lat.
Ale ja jeden cud juz mam.
Licze jednak na drugi [emoji4]
Dzięki za otuchę. Zobaczymy co to będzie. Powiedziała że może być endometrioza ale nie musi. Na majówkę idę na hsg, może po tym zajdę w ciążę. Czy mozna starać się w cyklu z hsg? Lekarka powiedziała ze jak najbardziej bo jajeczko jest w pęcherzyku i nic mu nie zaszkodzą promienie rentgena, ale my z mężem się obawiamy

Dzięki za otuchę. Zobaczymy co to będzie. Powiedziała że może być endometrioza ale nie musi. Na majówkę idę na hsg, może po tym zajdę w ciążę. Czy mozna starać się w cyklu z hsg? Lekarka powiedziała ze jak najbardziej bo jajeczko jest w pęcherzyku i nic mu nie zaszkodzą promienie rentgena, ale my z mężem się obawiamy
Mysle ze spokojnie mozecie.
My probowalismy [emoji106]
Inna sprawa ze nie wyszlo [emoji6]

Też mam bolesne miesiaczki i obfite i wykluczona edometrioza.
A w cyklu z hsg można zajść w ciążę [emoji4] a nawet jest większa szansa bo jajowody wtedy przeczyszczone. [emoji4]

reklama
A wracając do endometriozy to gdybym miała to chyba jakieś torbiele by mi się robiły. A chodzę regularnie do gina na cytologię i usg a poprzednia lekarka mówiła ze wszystko jest ok i jak mówiłam że mam bolesne miesiączki to mówiła że to normalne. Nie mialam nigdy żadnych plamień ani brzuch mnie nie bolał poza okresem

Do góry