reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

reklama
sorry- odradzają starania w cyklu z hsg bo jajeczko jest naświetlone promieniami rentgena
Co lekarz to opinia. Ja miałam laparoskopie w drugiej fazie cyklu a teraz czytam że za nic w świecie nie powinno się robić w drugiej fazie. I bądź tu mądry, a lekarzowi ufałam bardzo.

A wracając do endometriozy to gdybym miała to chyba jakieś torbiele by mi się robiły. A chodzę regularnie do gina na cytologię i usg a poprzednia lekarka mówiła ze wszystko jest ok i jak mówiłam że mam bolesne miesiączki to mówiła że to normalne. Nie mialam nigdy żadnych plamień ani brzuch mnie nie bolał poza okresem
Endometrioza to co innego i torbiele co innego

Endometrioza to co innego i torbiele co innego
Masz racje bo moja siostra też ma tendencje do torbieli a laparo miała i nie wykazała endometriozy, za to ja mam stwierdzoną. A żaden lekarz o tym nie pomyślał dopiero podczas pierwszej laparoskopii wyszło. Miałam problemy z owulacją niektóre pęcherzyki pękały inne nie i robiły się torbiele. Z miesiączkami też różnie raz mniej bolesne innym razem większy ból, raz skąpe raz obfite. Więc jak lekarz pytał o miesiączke to twierdziłam że są normalne choć nieregularne.

Ja mam stwierdzoną endometrioze a żaden lekarz o tym nie pomyślał dopiero podczas pierwszej laparoskopii wyszło. Miałam problemy z owulacją niektóre pęcherzyki pękały inne nie i robiły się torbiele. Z miesiączkami też różnie raz mniej bolesne innym razem większy ból, raz skąpe raz obfite. Więc jak lekarz pytał o miesiączke to to twierdziłam że są normalne choć nieregularne.
No tak racja. Czasem endometrioza tworzy sie na jajnikach.
Moze byc ze tworza sie wtedy torbiele.
Ale brak torbieli nie przesadza tez o braku endometriozy.

Strasznie to wszystko niestety skomplikowane [emoji58]

U mnie niby wszystko ok
Nue na stwierdzonej endometriozy nie ma pcos. Niby wszystko w normie.
Jefyne co mi sie zdarzalo to plamienia okoloowulacyjne i po owulacji.
Od dwoch cykli mialam plamienia od 2 dni po owulacji do samej @
Zrobilam progesteron i za niski

U gory test z rosmanna na dole z allegro
Oba z dzisiaj z tej samej probki moczu
Na tym allegro nawet cuenia drugiej kreski nie ma [emoji58]
Screenshot_20180411-215402.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180411-215402.jpg
    Screenshot_20180411-215402.jpg
    23 KB · Wyświetleń: 533
reklama
U gory test z rosmanna na dole z allegro
Oba z dzisiaj z tej samej probki moczu
Na tym allegro nawet cuenia drugiej kreski nie ma [emoji58]Zobacz załącznik 845912
O to jeszcze inne testy z rosmana masz, możesz pokazać opakowanie?
Mi się wydaje ze te z allegro maja określoną czułość bo mi tez pare dni przed nic nie wykazywały, a już w przeddzien owulacji były konkretne krechy

Do góry