reklama
No to faktycznie masz rację cieszę się, że jednak na te się zdecydowałam tym bardziej ,że ja dopiero testuje i zaczynam wyznaczać długość pierwszej i drugiej fazy oraz owulacjeO , to moje z ostatniej owulacji. U góry allegro, na dole Rossmann. Z jednego moczu. Więc moim zdaniem szkoda kasy na te drogie testy. Zobacz załącznik 845791
Należy zwracać uwagę na wysokość i twardość. Szyjka macicy w okresie niepłodnym jest nisko i jest twarda. Najlepiej kucnąć, włożyć środkowy palec do pochwy. Wyczujesz takie jakby zgrubienie, takie w dotyku jak koniuszek nosa. Tak jest w okresie niepłodnym, szyjka wtedy jest nisko i twarda więc łatwo ją wyczuć. W miarę jak zbliża się owulacja szyjka podnosi się i robi się miękką jak usta. (mi w dotyku przypomina złożone w dziubek usta) Trzeba włożyć palec głębiej aby ją wyczuć. Reasumując: w dni płodne szyjka jest miękką jak usta i wysoko , a w dni niepłodne jest twarda jak nos i nisko. Bada się jeszcze czy jest otwarta- w dni płodne i zamknięta- w dni niepłodne ale tego nie rozpoznaję. Ważne aby szyjkę badać wieczorem i codziennie o tej samej porze (ja zawsze robię to po kąpieli) i umyć dokładnie ręce przed badaniem aby uniknąć infekcji. Ja badam tylko w okresie okołoowulacyjnym aby jak najmniej wkładać palce. Aha i należy to robić bardzo delikatnie bo szyjka jest b. wrażliwa i boli brzuch po badaniu jak niedelikatnie. Mam nadzieję ze napisałam zrozumiale, jakby cos było niejasnego to piszcie w końcu ja bede mogła komuś pomócJak ja badasz ? Tzn na co zwracać uwagę?
No tak jeśli komuś wychodzą tak samo testy z allegro i inne to mozna kupić tańsze. U mnie niestety te z netu nie dawały rady więc stosuję z Rossmana.No to faktycznie masz rację cieszę się, że jednak na te się zdecydowałam tym bardziej ,że ja dopiero testuje i zaczynam wyznaczać długość pierwszej i drugiej fazy oraz owulacje
Dokkadnie u mnie jest duza róznica miedzy tymi z z allegro a tymi z rosmannaNo tak jeśli komuś wychodzą tak samo testy z allegro i inne to mozna kupić tańsze. U mnie niestety te z netu nie dawały rady więc stosuję z Rossmana.
reqiem
Fanka BB :)
Super, dzięki. Czasami zwracalam uwagę że jest bardziej "ciasna", ale jakoś nie brałam pod uwagę że to ma znaczenie chociaż teraz wydaje mi się to logiczne [emoji14]Należy zwracać uwagę na wysokość i twardość. Szyjka macicy w okresie niepłodnym jest nisko i jest twarda. Najlepiej kucnąć, włożyć środkowy palec do pochwy. Wyczujesz takie jakby zgrubienie, takie w dotyku jak koniuszek nosa. Tak jest w okresie niepłodnym, szyjka wtedy jest nisko i twarda więc łatwo ją wyczuć. W miarę jak zbliża się owulacja szyjka podnosi się i robi się miękką jak usta. (mi w dotyku przypomina złożone w dziubek usta) Trzeba włożyć palec głębiej aby ją wyczuć. Reasumując: w dni płodne szyjka jest miękką jak usta i wysoko , a w dni niepłodne jest twarda jak nos i nisko. Bada się jeszcze czy jest otwarta- w dni płodne i zamknięta- w dni niepłodne ale tego nie rozpoznaję. Ważne aby szyjkę badać wieczorem i codziennie o tej samej porze (ja zawsze robię to po kąpieli) i umyć dokładnie ręce przed badaniem aby uniknąć infekcji. Ja badam tylko w okresie okołoowulacyjnym aby jak najmniej wkładać palce. Aha i należy to robić bardzo delikatnie bo szyjka jest b. wrażliwa i boli brzuch po badaniu jak niedelikatnie. Mam nadzieję ze napisałam zrozumiale, jakby cos było niejasnego to piszcie w końcu ja bede mogła komuś pomóc
W ogóle kiedys byłam ze znajoma u ginekologa ale to już, dawno temu i okres jej się spóźniał może z dwa dni i podejrzewała że ciąża, poszła do ginka, taki starszy facet i on po samej szyjkę stwierdził że tak, jest w ciąży. Bez żadnych testów, krwi, usg nic. Tylko "włożył paluchy" spojrzał i stwierdził że ciąża. Długo byłam w szoku. Zresztą do tej pory jestem.
u mnie też, może dlatego ze ja duzo piję w ciągu dnia. Niby 2-3 godziny przed testowaniem nie piję, ale i tak kreska była bladziutka. Najlepiej z jednego moczu zrobić kilka testów wtedy się okaże który jest bardziej czułyDokkadnie u mnie jest duza róznica miedzy tymi z z allegro a tymi z rosmanna
Ja zawsze robie oba z jednego moczuu mnie też, może dlatego ze ja duzo piję w ciągu dnia. Niby 2-3 godziny przed testowaniem nie piję, ale i tak kreska była bladziutka. Najlepiej z jednego moczu zrobić kilka testów wtedy się okaże który jest bardziej czuły
I przynajmnuej 2 godziny przed nic nie pije
A roznica jest spora
Jakwroce do domu to wrzuce fotke testów z wczoraj
Dzisiejszy dopiero przede mna [emoji16]
reklama
reqiem
Fanka BB :)
Dokładnie tak.u mnie też, może dlatego ze ja duzo piję w ciągu dnia. Niby 2-3 godziny przed testowaniem nie piję, ale i tak kreska była bladziutka. Najlepiej z jednego moczu zrobić kilka testów wtedy się okaże który jest bardziej czuły