reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

O , to moje z ostatniej owulacji. U góry allegro, na dole Rossmann. Z jednego moczu. Więc moim zdaniem szkoda kasy na te drogie testy.
tapatalk_1523451855326.jpeg

Załączniki

• tapatalk_1523451855326.jpeg
    tapatalk_1523451855326.jpeg
    31,5 KB · Wyświetleń: 578
reklama
O , to moje z ostatniej owulacji. U góry allegro, na dole Rossmann. Z jednego moczu. Więc moim zdaniem szkoda kasy na te drogie testy. Zobacz załącznik 845791
No to faktycznie masz rację cieszę się, że jednak na te się zdecydowałam tym bardziej ,że ja dopiero testuje i zaczynam wyznaczać długość pierwszej i drugiej fazy oraz owulacje

Jak ja badasz ? Tzn na co zwracać uwagę?
Należy zwracać uwagę na wysokość i twardość. Szyjka macicy w okresie niepłodnym jest nisko i jest twarda. Najlepiej kucnąć, włożyć środkowy palec do pochwy. Wyczujesz takie jakby zgrubienie, takie w dotyku jak koniuszek nosa. Tak jest w okresie niepłodnym, szyjka wtedy jest nisko i twarda więc łatwo ją wyczuć. W miarę jak zbliża się owulacja szyjka podnosi się i robi się miękką jak usta. (mi w dotyku przypomina złożone w dziubek usta) Trzeba włożyć palec głębiej aby ją wyczuć. Reasumując: w dni płodne szyjka jest miękką jak usta i wysoko , a w dni niepłodne jest twarda jak nos i nisko. Bada się jeszcze czy jest otwarta- w dni płodne i zamknięta- w dni niepłodne ale tego nie rozpoznaję. Ważne aby szyjkę badać wieczorem i codziennie o tej samej porze (ja zawsze robię to po kąpieli) i umyć dokładnie ręce przed badaniem aby uniknąć infekcji. Ja badam tylko w okresie okołoowulacyjnym aby jak najmniej wkładać palce. Aha i należy to robić bardzo delikatnie bo szyjka jest b. wrażliwa i boli brzuch po badaniu jak niedelikatnie. Mam nadzieję ze napisałam zrozumiale, jakby cos było niejasnego to piszcie w końcu ja bede mogła komuś pomóc:-) :)

No to faktycznie masz rację cieszę się, że jednak na te się zdecydowałam tym bardziej ,że ja dopiero testuje i zaczynam wyznaczać długość pierwszej i drugiej fazy oraz owulacje
No tak jeśli komuś wychodzą tak samo testy z allegro i inne to mozna kupić tańsze. U mnie niestety te z netu nie dawały rady więc stosuję z Rossmana.

Należy zwracać uwagę na wysokość i twardość. Szyjka macicy w okresie niepłodnym jest nisko i jest twarda. Najlepiej kucnąć, włożyć środkowy palec do pochwy. Wyczujesz takie jakby zgrubienie, takie w dotyku jak koniuszek nosa. Tak jest w okresie niepłodnym, szyjka wtedy jest nisko i twarda więc łatwo ją wyczuć. W miarę jak zbliża się owulacja szyjka podnosi się i robi się miękką jak usta. (mi w dotyku przypomina złożone w dziubek usta) Trzeba włożyć palec głębiej aby ją wyczuć. Reasumując: w dni płodne szyjka jest miękką jak usta i wysoko , a w dni niepłodne jest twarda jak nos i nisko. Bada się jeszcze czy jest otwarta- w dni płodne i zamknięta- w dni niepłodne ale tego nie rozpoznaję. Ważne aby szyjkę badać wieczorem i codziennie o tej samej porze (ja zawsze robię to po kąpieli) i umyć dokładnie ręce przed badaniem aby uniknąć infekcji. Ja badam tylko w okresie okołoowulacyjnym aby jak najmniej wkładać palce. Aha i należy to robić bardzo delikatnie bo szyjka jest b. wrażliwa i boli brzuch po badaniu jak niedelikatnie. Mam nadzieję ze napisałam zrozumiale, jakby cos było niejasnego to piszcie w końcu ja bede mogła komuś pomóc:-) :)
Super, dzięki. Czasami zwracalam uwagę że jest bardziej "ciasna", ale jakoś nie brałam pod uwagę że to ma znaczenie chociaż teraz wydaje mi się to logiczne [emoji14]
W ogóle kiedys byłam ze znajoma u ginekologa ale to już, dawno temu i okres jej się spóźniał może z dwa dni i podejrzewała że ciąża, poszła do ginka, taki starszy facet i on po samej szyjkę stwierdził że tak, jest w ciąży. Bez żadnych testów, krwi, usg nic. Tylko "włożył paluchy" spojrzał i stwierdził że ciąża. Długo byłam w szoku. Zresztą do tej pory jestem.

Dokkadnie u mnie jest duza róznica miedzy tymi z z allegro a tymi z rosmanna
u mnie też, może dlatego ze ja duzo piję w ciągu dnia. Niby 2-3 godziny przed testowaniem nie piję, ale i tak kreska była bladziutka. Najlepiej z jednego moczu zrobić kilka testów wtedy się okaże który jest bardziej czuły

u mnie też, może dlatego ze ja duzo piję w ciągu dnia. Niby 2-3 godziny przed testowaniem nie piję, ale i tak kreska była bladziutka. Najlepiej z jednego moczu zrobić kilka testów wtedy się okaże który jest bardziej czuły
Ja zawsze robie oba z jednego moczu
I przynajmnuej 2 godziny przed nic nie pije

A roznica jest spora
Jakwroce do domu to wrzuce fotke testów z wczoraj
Dzisiejszy dopiero przede mna [emoji16]

reklama
Do góry