reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

Boziu !!! Podziwiam i mega szacunek ! U nas półtora roku starań. Na początku problemy z prolaktyna 3 krotnie podwyższona. Leczenie bromergonem przez pół roku. Po roku udaliśmy się do kliniki niepłodności okazało się ze mąż ma budowę plemnika morfologię 2% tylko dostał witaminy a ja zostałam wysłana na drożność aby dalszy krok zrobić inseminacje. Na razie wstrzymaliśmy się z inseminacja bo niby do 3 miesięcy po HSG łatwiej zajść no i mąż tez dopiero bierze drugi miesiąc witaminy wiec stwierdziliśmy ze jeszcze trzy miesiące staramy się naturalnie. Próbowałam chyba wszystkiego co mogłam :( donga chińskiego, olej z wiesiołka, kwas foliowy, mąż witamina D, QK, androvit. A u Was jak wyglada sytuacja ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mam endometrioze otrzewnową i 1 niedrożny jajowód. Laparoskopie miałam w listopadzie potem leczenie lekiem visanne przez 3 mies. i lekarz mówił że ten lek czasem może też udrożnić ten jeden ale czy w moim przypadku się udało to wielki znak zapytania. A u męża słabsza ruchliwość i morfologia 3% (wyniki z przed roku po 4 iui) i bierze L-karnityne, cynk i selen

Ostatnia edycja:
reklama
Ja mam endometrioze otrzewnową i 1 niedrożny jajowód. Laparoskopie miałam w listopadzie potem leczenie lekiem visanne przez 3 mies. i lekarz mówił że ten lek czasem może też udrożnić ten jeden ale czy w moim przypadku się udało to wielki znak zapytania. A u męża słabsza ruchliwość i morfologia 3% (wyniki z przed roku po 4 iui)

Ehhh masakra.... mąż bierze coś na poprawę nasienia ? Myślicie o in vitro ?

Dziewczyny @jolancik i @martini6, a Wasi faceci przy kiepskich wynikach robili wszystkie hormony i usg jąder i prostaty? Ja z suplementów polecam profertil albo fertilmen plus na zmianę co 3 miesiące. [emoji6]

Dziewczyny @jolancik i @martini6, a Wasi faceci przy kiepskich wynikach robili wszystkie hormony i usg jąder i prostaty? Ja z suplementów polecam profertil albo fertilmen plus na zmianę co 3 miesiące. [emoji6]

Nie, właśnie nie robili... proferil bierze mąż drugi miesiąc ale kupiliśmy androvit teraz na kolejne miesiące bo tańszy a skład ma podobny. Straszne to jest bo od lipca do teraz wyniki morfologi się nie zmieniły. Fakt faktem nic nie stosowaliśmy przez ten czas dopiero teraz ale jednak daje to do myślenia bo cała reszta wzrosła o polowe a morfologia nic.... a mąż dużo trenuje i ma wysiłku fizycznego wiec zmniejszył ale to jak widać nic nie dało i wzięliśmy się za suplementy

Nie, właśnie nie robili... proferil bierze mąż drugi miesiąc ale kupiliśmy androvit teraz na kolejne miesiące bo tańszy a skład ma podobny. Straszne to jest bo od lipca do teraz wyniki morfologi się nie zmieniły. Fakt faktem nic nie stosowaliśmy przez ten czas dopiero teraz ale jednak daje to do myślenia bo cała reszta wzrosła o polowe a morfologia nic.... a mąż dużo trenuje i ma wysiłku fizycznego wiec zmniejszył ale to jak widać nic nie dało i wzięliśmy się za suplementy

To proponuję znaleźć dobrego androloga bo zrobienie wszystkich hormonów to podstawa no i skierowanie na usg narządów.

To proponuję znaleźć dobrego androloga bo zrobienie wszystkich hormonów to podstawa no i skierowanie na usg narządów.

Dziękuje ślicznie. Jesteśmy w klinice Gameta myśle ze u nich może będzie. Zapytam mojej doktorki. A macie z tym doświadczenie ?

Dziękuje ślicznie. Jesteśmy w klinice Gameta myśle ze u nich może będzie. Zapytam mojej doktorki. A macie z tym doświadczenie ?

Nie ma co pytać zapisuj swojego do androloga. Mój też miał kiepskie wyniki brał właśnie profertil ma zmianę z fertilmen plus. Androlog kazał zrobić wszystkie hormony, okazalo się że jeden był za wysoki i dostał leki i po usg jąder wyszly żylaki jąder dosyć spore. W grudniu mój miał zabieg usunięcia żylaków i po dwóch cyklach jestem w 3 miesiącu ciąży. Także musicie dokładnie wszystko sprawdzić.

reklama
Do góry