reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

Czesc[emoji4]

Jestem poweekendowo. Bardzo udany i przez moje dobre samopoczucie i dzięki ładnej pogodzie[emoji3]

Jugi, jestem, jestem. Dzisiaj dzień lenistwa bo weekend aktywny byl[emoji4]

Kruczyca, pięknie wygladalas. Ja na zdjęcia czekałam dwa miesiące. Ale warto bo to naprawdę rewelacyjna pamiątka.

Luxi, ty na etapie badan... No to kaski pójdzie..

Marchewka, kurczę a ja juz myślałam ze w tym tygodniu pokażesz nam pozytywny tescik. Ech wstretna @.

Moja pamięć ostatnio ostro nawala.. Także wybaczcie ze wszystkim nie odpisalam. Buziaki[emoji8]

Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka

reklama
Czesc[emoji4]

Jestem poweekendowo. Bardzo udany i przez moje dobre samopoczucie i dzięki ładnej pogodzie[emoji3]

Jugi, jestem, jestem. Dzisiaj dzień lenistwa bo weekend aktywny byl[emoji4]

Kruczyca, pięknie wygladalas. Ja na zdjęcia czekałam dwa miesiące. Ale warto bo to naprawdę rewelacyjna pamiątka.

Luxi, ty na etapie badan... No to kaski pójdzie..

Marchewka, kurczę a ja juz myślałam ze w tym tygodniu pokażesz nam pozytywny tescik. Ech wstretna @.

Moja pamięć ostatnio ostro nawala.. Także wybaczcie ze wszystkim nie odpisalam. Buziaki[emoji8]

Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka
no bratowa mowila mi rano jak bylam u niej, ze mam sie an spory wydatek przygotowac, ale co tam, wazne by z ciaza bylo wszystko dobrze :-) :)

Paraplu to tak jak z moim placem zabaw, latalo się po drzewach zawiazalismy oponę na wielkim orzechu, było gdzie gumę zawiązać, w podchody czy chowanego bawić i było super mimo że była zardzewiala zjeżdżalnia, jedna huśtawka i karuzela która rodzice musieli co chwile przekręcić bo byśmy w przestworza wylecieli ;) z 5 lat temu wszystko zrownali pozagradzali plac zabaw i zrobili furtki, bramki wyłożyli tym miękkim czymś, więcej smuetnikow i lawek na tym placu niż samych atrakcji dla dzieci. No super to może odnowione i wg ale co z tego jak drzewa wycięte posadzone jakieś patyczki i oczywiście ogrodzone belami żeby nikt nie zniszczył. A na placu w lecie można usiąść po 19 bo wcześniej nie da rady wytrzymać dłużej niż 5min... Alejek porobione że czuję się jak w labiryncie żeby przejść z jednego końca na drugi ;) a na trawnik nie staniesz bo trawy tam pojedyncze zdziebelka zanim urośnie to ptaki zjedza ale boisz się stanąć bo może pod napięciem zrobione ;) nawet nazwę zmienili... Z Dzieci Sybiraków na kaczynskiego :D mimo że tam mam 5min drogi to z dzieckiem tam nie pójdę i sama przechodze tamtędy tylko zeby drogę skrócić

Napisane na GT-I9195 w aplikacji Forum BabyBoom

paraplu: mam te same odczucia jeśli chodzi o ubranka dla dziewczynek i chłopców. Bardziej mi się chłopięce podobają :D I tak jak piszesz, jak się dziewczynek doczekamy to będzie gender :D

lux: u mnie morfologia to koszt ok. 10 zł, mocz podobnie ok. 10 zł, glukoza ok. 6 zł, tsh ok. 20 zł, ft3 i ft4 to koszt około 15 zł za każde (u mnie często jest pakiet tarczycowy za ok. 30 zł i wtedy taniej), toksoplazmoza IgG i IgM to ok. 30 zł za każdą, kiła ok. 35 zł. Te ceny to się potrafią mocno różnić. Na pewno zlecają też grupę krwi do badania (no chyba, że masz już zrobiony i masz taką karteczkę z tym). Dają też różyczkę (ok. 30 zł), wirus zapalenia wątroby B i C (ok. 45 zł za każde) oraz HIV (ok. 40 zł). Niekoniecznie wszystko na raz :) Często laboratoria mają różne pakiety dla kobiet w ciąży i wtedy też trochę taniej :)

karola: fajnie, że weekend udany miałaś :) A jak się czujesz?

paraplu: mam te same odczucia jeśli chodzi o ubranka dla dziewczynek i chłopców. Bardziej mi się chłopięce podobają :D I tak jak piszesz, jak się dziewczynek doczekamy to będzie gender :D

lux: u mnie morfologia to koszt ok. 10 zł, mocz podobnie ok. 10 zł, glukoza ok. 6 zł, tsh ok. 20 zł, ft3 i ft4 to koszt około 15 zł za każde (u mnie często jest pakiet tarczycowy za ok. 30 zł i wtedy taniej), toksoplazmoza IgG i IgM to ok. 30 zł za każdą, kiła ok. 35 zł. Te ceny to się potrafią mocno różnić. Na pewno zlecają też grupę krwi do badania (no chyba, że masz już zrobiony i masz taką karteczkę z tym). Dają też różyczkę (ok. 30 zł), wirus zapalenia wątroby B i C (ok. 45 zł za każde) oraz HIV (ok. 40 zł). Niekoniecznie wszystko na raz :) Często laboratoria mają różne pakiety dla kobiet w ciąży i wtedy też trochę taniej :)

grupe krwi robilam dwa lata temu i mam juz uszykowalam do ginki i wiem, ze pewnie tsh bedzie kazala powtórzyc by zobaczyc czy spadlo czy nie, bo leki grzecznie lykam, pewnie tez toxo i hiv teraz mi bedzie kazala zrobic i morofologie, na srode tylko grupe krwi kazala przyniesc i wyniki moczu

Chlopiece maja cala game kolorow i wzorkow. Dziewczece to w 90% rozowe. Lubie roz i niektore rzeczy sa sliczne ale kurcze od zbyt duzej ilosci rozu zbiera mi sie na teczowy rzyg :D

lux: o to już masz jedno mniej jak masz grupę. Po lekach powinna być ładna tarczyca, ale wiadomo jak to w ciązy - wszystkie chwyty dozwolone :)

paraplu: dokładnie! Wszystko w różu :D Ostatnio widziałam właśnie dziewczynkę w różowym wózku w różowej czapeczce, w różowych leginsach i różowym sweterku :D:D:D To się może w głowie zakręcić od tego różu. Nawet jak w innych odcieniach jest to i tak jakoś tak dziwnie.

lux: o to już masz jedno mniej jak masz grupę. Po lekach powinna być ładna tarczyca, ale wiadomo jak to w ciązy - wszystkie chwyty dozwolone :)

paraplu: dokładnie! Wszystko w różu :D Ostatnio widziałam właśnie dziewczynkę w różowym wózku w różowej czapeczce, w różowych leginsach i różowym sweterku :D:D:D To się może w głowie zakręcić od tego różu. Nawet jak w innych odcieniach jest to i tak jakoś tak dziwnie.

O matko :D mdlosci idzie dostac :)

Zobacz jakie sliczne <3
1462793116-fbbxwd.jpeg

reklama
Do góry