reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

Nuria, Mania noni dobrze robiłyście....my majątek wydaliśmy na gumki i tabletki anty....żałuję teraz tego. Po porodzie naszym zabezpieczeniem też będzie stosunek przerywany:-)

Artemida czemu tak ucichłaś? Mam nadzieję że juz czujesz się lepiej bo tej dołującej wizycie u gina. Trzeba spiąć tylek, cycki do przodu pracujemy nad jakimś planem.
Ja wydałam na tabletki PO :D Boże ...gdybym mogła cofnąć czas ...

reklama
Mnie np to martwi. Bo nie wierze ze przez te wszystkie lata z moim chlopem nie wstrzelilismy sie w owulacje...
A wtedy sie nie staraliśmy, to i takiego parcia nie bylo jak teraz, stresu itp.
No ale daliśmy sobie rok. Wiec tego sie trzymamy. Zobaczymy co z tego bedzie.

Napisane na LG-H340n w aplikacji Forum BabyBoom
A badałaś hormony?
A i to też tak jest że plemnory muszą być w dobrej formie
To na prawdę jest skomplikowane
Ja wiedziałam że to chwile potrwa, ale miałam nadzieje ze będzie szybciej niz ostatnio
Dopiero minęło nam rok ale w sumie 7 cykli ze staraniami bo były przerwy
Przy córce nam zeszło 4 lata

Padłaś? POWSTAŃ! Popraw koronę i zasuwaj!

Nessi super wygląda ten bob:-) a faceci tacy są. Ja też czego bym z włosami nie zrobiła, to mój i tak nie zauważa...

Nessi też raz wzięłam tabletkę po, jak nam gumka pękła....Człowiek był głupi jak but z lewej nogi....

Kącik śliczny!:-)

Nessi powanie nie zauwazyl?[emoji23]
Mania zadnych badan jeszcze nie robiliśmy. To mialy byc starania na luzie przez ten rok. To znaczy moj na luzie do tego podchodzi a ja sie stresuje jednak troche tym. Moze dlatego ze to jednak starania o pierwsze dziecko.
4 lata staran??[emoji15] jeju.

Nuria, Mania noni dobrze robiłyście....my majątek wydaliśmy na gumki i tabletki anty....żałuję teraz tego. Po porodzie naszym zabezpieczeniem też będzie stosunek przerywany:-)

Artemida czemu tak ucichłaś? Mam nadzieję że juz czujesz się lepiej bo tej dołującej wizycie u gina. Trzeba spiąć tylek, cycki do przodu pracujemy nad jakimś planem.

No planu brak, po wczorajszej wizycie pęcherzyk ani drgnał, endo 6cm - pogrubia się, następna wizyta w poniedziałek i decyzja że kończę ten cykl. to będzie 16dc...chyba że doktorka będzie chciała do 20dc czekać...chociaż nie wiem po co. Nie wiem co dalej...nawet na seks nie mam ochoty po tych wizytach na usg a libido to ja mam raczej wysokie....
Wczoraj dodatkowo dowiedziałam się, że holendrzy nadal nie widzą zależności pomiędzy IO a brakiem owulacji przy PCOS więc raczej nie spodziewam się że zapiszą mi metformine.... mam tylko nadzieję że wyśle mnie do endo żeby to tsh (na poziomie 5) zbic ,mimo że twierdzą że jak t4 jest na poziomie 10 to jest w normie i nie ma potrzeby zbijać Tsh bo wszystko jest w porządku...
Czasem wydaje mi się, że wiem więcej na temat choroby niz sami gin

To tak w skrócie - powoli opadam z sił, osiwieje zanim owulacja u mnie się pojawi, a gdzie tu jeszcze zajść w ciąże, gdzie kobiety owulujące nie mogą w nią zajść.

Z tymi tabletkami to jednego roku użyłam 4 :/
A z włosów jestem dumna :) Robiłam sobie zawsze sama grzywkę, podcinałam włosy, a boba zaryzykowałam po obejrzeniu filmiku na YouTube :D Całkiem, całkiem względnie wyszło ...muszę tylko zamówić na allegro ten grzebyk co siepie końcówki by wyglądały na takie lżejsze ..
U fryzjera już 3 lata prawie nie byłam :D

Artemida wiem ze takie gadanie ze bedzie dobrze, ze sie uda i w ogole nic nie pomoze. Ale musisz walczyc. Kazda z Nas musi. Wiadomo ze sa chwile załamania, ale trzeba wtedy zacisnac zeby i próbować dalej.
Moja kolezanka ma pcos, problemy z hormonami, jej maz ma ogromne problemy z nasieniem. 2 razy podchodzili do in vitro. Nie udalo sie. Ale próbują znowu, bo wierzą ze w koncu musi sie udac.
Tak samo i my. Musimy wierzyc ze w koncu i nam sie kiedys uda.

reklama
No planu brak, po wczorajszej wizycie pęcherzyk ani drgnał, endo 6cm - pogrubia się, następna wizyta w poniedziałek i decyzja że kończę ten cykl. to będzie 16dc...chyba że doktorka będzie chciała do 20dc czekać...chociaż nie wiem po co. Nie wiem co dalej...nawet na seks nie mam ochoty po tych wizytach na usg a libido to ja mam raczej wysokie....
Wczoraj dodatkowo dowiedziałam się, że holendrzy nadal nie widzą zależności pomiędzy IO a brakiem owulacji przy PCOS więc raczej nie spodziewam się że zapiszą mi metformine.... mam tylko nadzieję że wyśle mnie do endo żeby to tsh (na poziomie 5) zbic ,mimo że twierdzą że jak t4 jest na poziomie 10 to jest w normie i nie ma potrzeby zbijać Tsh bo wszystko jest w porządku...
Czasem wydaje mi się, że wiem więcej na temat choroby niz sami gin

To tak w skrócie - powoli opadam z sił, osiwieje zanim owulacja u mnie się pojawi, a gdzie tu jeszcze zajść w ciąże, gdzie kobiety owulujące nie mogą w nią zajść.
Arte kochana, nie wiem co napisać ... tam jest taka a nie inna służba zdrowia, że człowieka szlak trafia :(
Jest tam jakiś Polski gin ?

Do góry