reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

Ze słuchem nigdy nie było problemów.
Kiedys miał tiki nerwowe. Wiec myśle, ze moze sie czegoś dokopią jak zaczną szukać [emoji55]

Nie wiesz co to prawdziwa strata. Można jej doświadczyć tylko wtedy, kiedy kochasz coś bardziej, niż samego siebie.
Na pewno zalecą ograniczyć granie i bajki :)
Nie ma się co bać opinii.
Jadę po swoją do poradni, trzymajta kciuki :D Będzie gorzka prawda ;)

reklama
Nessi gry i tv wiem, ze szkodzą bardziej niż by sie komuś wydawało. Ale jak tak do zera uchronić przed tym dzieci? :/

Nie wiesz co to prawdziwa strata. Można jej doświadczyć tylko wtedy, kiedy kochasz coś bardziej, niż samego siebie.

Nessi ja ogólnie nie lubię czytać , ale muszę się czymś zająć [emoji14]

Ależ u mnie pogoda paskudna , drzemkna na chwilę była a zaraz znów piecu palić i bedzie przyjemnie...

A jeszcze żołądek mnie boli [emoji19]

wff2krhmvaem9yip.png

Bum mnie w ciazy żołądek bolał [emoji1]

agnesis ja to chyba od wczoraj za dużo słodyczy pochłonęłam i raczej dlatego [emoji23]
Ja to chyba w piątek na bete skocze by mieć jasność a tak jej nie lubię...

wff2krhmvaem9yip.png

Hey ....

Bum jakie książki zamówiłas?pochwal się ....

Ness kciuki za opinie ...

Agnes no niestety sama mam prawie 10 latka w domu i kurcze ograniczyc totalnie tv i gierki to byłby wyczyn.

anula ponoć książki fajne , sąsiadka czyta dużo i stwierdziła , że powinny mi się spodobac [emoji4]

majka a ty gdzie sie podziewasz bylas na becie?

wff2krhmvaem9yip.png

reklama
Tyle się dowiedziałam, co i nic :p
Michał robi duże postępy ..
Problemy z gadaniem wynikają z braku szanowania zasad, których nie rozumie. Jeśli coś jest białe dla niego ma wszystkie odcienie ...nad tym trzeba pracować i będzie chodził na terapię grupową z ''innymi gadułami'' Ma problemy z sygnalizowaniem potrzeb, nie rozumie, że można o czymś powiedzieć i coś uzyskać, reaguje wtedy płaczem i złością. - JAK CHYBA KAŻDE NORMALNE DZIECKO. Nie umie odwlec w czasie swojej potrzeby - tu akurat racja. Musi mieć już i teraz to co chce. Zaniedbania Pań z przedszkola dają o sobie znać. - Jak gadał pozwalały mu iść na dywan się bawić - i nie uczestniczył w zajęciach - przez co nie słuchał- nie nauczył się,- będziemy nadrabiać te zaległości.
Integracja sensoryczna potrzebna na już (jutro ma drugie zajęcia), gdyż w momencie przeładowania emocjonalnego zaczyna się wiercić i gadać i trzeba nad tym pracować.
Od poradni szkoła dostanie wytyczne, że dziecko potrzebuje dodatkowych zajęć indywidualnych w celu nadgonienia rówieśników. Do motywacji potrzebuje chwalenia - ale bez przesadyzmu. System motywacyjny troszkę będzie zmieniony. No i psycholog by poprawić rozumienie zasad.
Ot i tyle ...

Do góry