reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

Evee bo wszystko zależy jako kierunek studiów się wybierze. Jak w promieniu 100km nie ma pracy w danym zawodzie, a nie masz zamiaru się przeprowadzać, to po co wybierać taki zawód?
A po zawodowce to mają zawód i praktykę, praca praktycznie od zaraz, wystarczy mieć głowę na karku.

reklama
Hej :)

Karola ty panikujesz ? :D ja mam na ta chwile ciuszki ,2kocyki, przescieradla, "straznika smoczka" :D, otulacze, lozeczko, wanienke, szczotke do wlosow i chuste i to wsio :D wiec brakuje mi ttroche :D no we wtorek jedziemy po fotelik takze tyle nie ma co panikowac[emoji14]moja siostra ma termin na 31pazdziernika ma juz wszystko i nawet poprasowane ciuszki itp a ja mamm wiecznie czas[emoji14]no bo jakby to bylo gdyby nie zachcialo mi sie malowac u dzieci w pokoju :D

Na temat inofemu sie nie wypowiem ale pilamm olimp i tak zaszlam od razu w pierwszym cyklu ale bylo puste jaajo przed ta ciaza bralam i nie bralam i w sumie nie wiem czy to pomoglo :) dziewczynie wyslalam jeedno opakowanie olimpu to tez szybko zaszla ale poronila :( ona troche dluzej sie starala niz ja takze ktoz wie czy to na pewno to pomoglo czy psychika :)

Agnesis kciuki

Xbumx jak twoja @? A nie masz tak ze podczas zmiany klimatu @ sie spoznia ? Ja w gimnazjum tak mialam :) w Nowym Saczu sie uczylam a tutaj mieeszkalam i tak mialam dwa razy w roku @ bo co chiwle zmienialam klimat

Milego dnia :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Jak patrzyłam umowy męża z firmą śmieciarską to chłopaki mają do ręki 4,5 :) A kierowca jeszcze więcej ...więc papier - tak ale zależy jaki. Prawda jest taka, że kiedyś to było coś taki dyplom! Teraz każdy kto ledwo się ślizgał z klasy do klasy zaocznie taki dyplom dostanie bez większego wysiłku. Bo uczelnia potrzebuje kasy, a zaoczny student - to dojny student. Poziom kształcenia spadł. Wystarczy, że miał wszystkie obecności ot i tyle. Inna sprawa, że trzeba mieć też farta przy wyborze ''zawodu''. Ja o studiach nie wiedziałam zupełnie nic o swoim zawodzie ...- nie posiadałam dostępu do internetu by rozeznać się w rynku pracy. W moich czasach kupowało się książkę ''informator ... jakiś tam'', po to by zobaczyć, kim po danym kierunku można zostać i co ta praca daje. Ja akurat mam magistra z pedagogiki op-wych. W tamtych czasach można było wszystko ...potem weszła reforma i można było niewiele. Krew mnie zalewa jak uczelnie prześcigają się w wymyślaniu nowych kierunków typu: ''logopedia z audiologią'',- śmiech na sali! Audiologia to obowiązkowy przedmiot i każdy logopeda musi umieć odczytać audiogram i zinterpretować jego wyniki :D Ot i jeden z wielu przykładów.
I co się potem dziwić, że ''magister na zmywaku'' siedzi.
Mój zawód to przyszłość,- ale trzeba kształcenia - które kosztuje. Następny stopień awansu to neurologopeda,- ale tu zaczynają się schody. Prawdziwa nauka na uczelni medycznej, gdzie połowę czasu spędza się w szpitalu z pacjentami którzy z powodów neurologicznych mają problemy z komunikacją, lub po nowotworach krtani, gdzie uczy się innych sposobów nauki porozumiewania się bez udziału krtani. Niestety to dużo kosztuje, a uczelnia wypuszcza niewielu prawdziwych neurologopedów, którzy mogą pracować w szpitalach. Studia kończą się egzaminem Państwowym, na realnym pacjencie. Chciałabym, ale nie wyobrażam sobie zostawić rodzinę na tak długi czas ...by poświęcić się nauce :) Dla przykładu tylko podam, iż w ''kraju jankesów'' mój zawód podlega pod medycynę, a w Polsce pod humanistykę. :)

Ostatnia edycja:
Papier na pewno pomaga znaleźć lepszą pracę a jak na psychikę pomaga... Miałam na myśli tylko to że jak ktoś chce pracować to zawsze znajdzie i pracę i możliwość.

hej :)
jak tam dzisiaj?
za mną koszmarna noc na podłodze, bo mąż się tak rozpychał i puszczał bąki, że musiałam się ewakuować, bo nie było sensu :/ Wybaczam mu bo wczoraj pobił swój rekord w pracy . Ustalony czas pracy to 9 h a wczoraj był 15 ! no i żeby była jasność nie zapłacą mu za te 6 dodatkowych godzin
Co do pracy...ja jestem po zarządzaniu i w sumie cieszę się, bo wiem, że to jest to co powinnam robić tylko nie mam pomysłu na osiągnięcie sukcesu jeszcze :D. Przez kilka lat pracowałam w zawodzie w PL , tutaj próbuję wbić jednak jest trudno, ale nie poddam się...i może ktoś pomyśleć, że wyżej sram niż doope mam, ale nie chcę szukać pracy w restauracji, barze , sklepie itp ( oczywiście bardzo cenię ludzi, którzy tam pracują, bo to nromalna praca), ale to nie dla mnie ( znaczy dałabym radę). Nie po to ciężko pracowałam 5 lat, by go nie wykorzystać

O ja glupiaaa...oczywiscie skusiłam sie na test dzis i oczywiscie negatywny :frown:to dopiero 24 dzien cyklu a przez ten test to dola załapałam...:no2:

reklama
Hej dizewczyny, dzień bobry! - tak moja Asiula zaczyna dzień;) ja dziś znów na rano do pracy, ale szefowej nie ma to mam trochę luźniej, choć swoje do roboty mam! u mnie oznak owulacji nie widać, ale prewencyjnie zmolestowałam mojego wieczzorem. choć padnięty był dał radę. Plemniki do boju!!!

Do góry