reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

Mając takiego faceta i taka sytuację nie decydowalabym się na drugie dziecko. A jak ktoś chce pracować to wykształcenie nie jest ważne. Co innego jak jest malutkie dziecko to rozumiem.
Wiesz, jest praca i jest praca ...A prawda jest taka, że teraz papiery z wykształceniem dobrze służą jako papier toaletowy. Bo i tak każdy zwraca uwagę na doświadczenie. A to z kolei już ciężej zdobyć. Ja po studiach z logopedii, bujałam się tyle czasu zanim ktoś dał mi szansę na 4 miesiące. Po 4 dostałam jeszcze pół etatu pewnego, i gdzie teraz nie zadzwonię by się dowiedzieć - to, to co mam już im wystarcza. A pół roku wcześniej słyszałam" No tak, ale Pani nie ma doświadczenia''.

reklama
agnesis- Ty tak o tym piwku , a zgadnijcie na co mam ochotę :-/ pewnie pomogło by na mdłość :-), trzymam &&&& za twoja sprawę

Co do dzieciaków to moje oby dwoje w miarę grzeczni , ale chłopcy ekonomiczniejsi jak tak mam narazie porównanie , maksowi nie muszę kupować 5 rożnych par botów , gumeczki, opaski duperela itd

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

agnesis- Ty tak o tym piwku , a zgadnijcie na co mam ochotę :-/ pewnie pomogło by na mdłość :-), trzymam &&&& za twoja sprawę

Co do dzieciaków to moje oby dwoje w miarę grzeczni , ale chłopcy ekonomiczniejsi jak tak mam narazie porównanie , maksowi nie muszę kupować 5 rożnych par botów , gumeczki, opaski duperela itd

Oj tam, mój syn ma tyle ubrań gadżetów, że ją i mój S razem tyle nie mamy. Taka mam manię ubierania dziecka :D butów też ma po kilka par na różne okazję. Na zimę i mróz ma tylko po dwie pary ;)

Nessi nie no nam starcza , P robi u siebie i ma dobrze płatne fuchy więc jest ok.
A odnosnie 500+ ja dostalam ! Ale tylko na rok będę mieć , bo za rok nam juz dochody przekroczą [emoji39]
No widzisz ja to bym chciała , ale P jest tego zdania , ze mam z małą być jak najdłużej w domu , a po drugie on chyba też z domu tak nauczony [emoji52] teściowa w domu siedziala , dzieci chowala a stary robił... Ale nie to nie do mnie [emoji1]

wff2krhmvaem9yip.png

OLECZKA 26.08 - podglądamy Gabrysia [emoji170]
EVEEE 29.08 - prenatalne [emoji171]
BUM 30.08 - wizyta u ginekologa
TYNKA 31.08 - wizyta u ginekologa [emoji172]
Ja też sporo czasu z Michałem siedziałam, ale ja tak nie umiem ..chcę mieć swoje pieniądze chociaż też bym nie musiała. Ja musiałam wrócić bo dostawałam demencji dosłownie. Człowiek zapominał jak to jest obcować z ludźmi, jak radzić sobie z problemami ...a nic mi tak gęby nie uśmiechnęło jak pierwsza po powrocie od dosyć dawna pensja :)

A co do pracy , ja pracuje od 15 roku życia od zsz potem liceum zaoczne+ praca , nigdy nie miałam problemu z znalezieniem pracy , bo długo na rynku jestem ale najcześciej w mojej branży czyli handlowiec , przerwy robiłam w pracy na ciąże i macierzyński , teraz raczej do pracy nie wrócę ...., ja się załapałam na 500+ ale na drugie i jest w tym roku na angielski prywatnie i basen :-) tez by było ale teraz będzie łatwiej

Nessi to na pewno pierwsza pensja swojaa ooo ja [emoji4]
Jak nie uda sie do roku jak mala do przedszkola pojdzie to zapewne będę myśleć o pracy [emoji3]

Uciekam , później jeszcze wskocze [emoji4]

wff2krhmvaem9yip.png

OLECZKA 26.08 - podglądamy Gabrysia [emoji170]
EVEEE 29.08 - prenatalne [emoji171]
BUM 30.08 - wizyta u ginekologa
TYNKA 31.08 - wizyta u ginekologa [emoji172]

Nessi spoko te 500+ jest porażką! U Kuby w klasie były dwie siostry, ich bezrobotna matka miała jeszcze dwie córki, razem 4, czyli 2000+ do tego inne zasiłki, alimenty... a dziewczynki przychodziły w brudnych ubraniach i bez butów na zmianę. Mama zawsze z fajeczka. To ja się pytam gdzie są te pieniądze, nawet jak w maju jej wyrównanie wyplacili to kapcie chyba można kupić? Za moje podatki fajki i alkohol.
Wielu osobom te pieniądze pomogły i ok, ale zero kontroli nad tymi, którzy pieniądze wydają na siebie.
Kiedyś pisałam o mojej sąsiadce ..ciągłe awantury u nich są. Jak urodziło się drugie dziecko to się zaczęło od tego na dobrą sprawę. Ona ma pół etatu, on cały - się dokształca jeszcze ''w jednym z przemysłów państwowych'' - nazwy nie wymienię. Pamiętam raz jak zrobili awanturę na całe osiedle o 5 zł. Tam u nich jest podział płatności ...pieniędzmi się nie dzielą. Do sedna .. zanim wprowadzono ''500+'' to żyli bo żyli ...po 6 latach nadal w dużym pokoju mieli tylko oprawę z żarówką bez żyrandola, stary regał i wersalkę ..Człowiek im pomagał, bo K zawsze dużo warzyw, owoców, itp. rzeczy dostawał za darmo - nie dalibyśmy rady przejeść. Po dostaniu 500 - kochana kredycik na remont - dom na extra wysoki standard, główka wysoko do góry, - rasowi nowobogaccy.
A awantury jak były tak są nadal - nie wiem czy nie w nasilonym stanie.
Oczywiście z Nami nie rozmawiają :) Bo my za dużo o nich wiemy ...:) Więc lepiej się wypiąć i udawać, że nikt nic nie wie i nikt nic nie słyszy ...

Uciekam i ja. 12 dc, trzeba korzystać :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry