reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

Nie ruszałabym Kochana.. Ja wiem, że zaleca się mniejsze itd, choć ginekolodzy mówią, że spokojnie może mieścić się w normach.. Jak zaczniesz brać tabsy to będziesz całe życie musiała, bo tak to się odbywa. Co chwilę do endo po receptę. A kasa leci. Nie wierzę w jakiś destrukcyjny wpływ takiego wyniku na poronienia, a tym bardziej na płodność... Ja trochę żałuję, że zbijałam i dalej to biorę. Jeśli coś się wydarzy niedługo to odstawię, bo szkoda żołądka.
pytam bo ide do ginki w maju i wiesz co, ja nie wiem czy prl nie mam znow za wysokiej i musze sie przejsc ja zbadac a powiedz jesli ft3 ft4 bede miec w normie to nie ma co sie martwic tym moim wynikiem tsh? przypomnij mi jaki wynik tsh miala ONA jak robila? bo cos wspominalas, ze dosc wysoki i jak widac zaszla...ehh sama juz nie wiem

reklama
KAROLA, kurde Kochana ja nie wiem czy Ci gratulowałam, ale chyba cholera coś przegapiłam, dopiero teraz się zorientowałam, że Tobie się udało! Nie wiem jak ja to przegapiłam. Jak to się stało? (HAHA, głupie pytanie) leczyliście się jakoś?
Hehe Moniusia dziekuje:) Szczerze mówiąc to nie mieliśmy się na co leczyć bo oboje zdrowi jesteśmy. Po prostu nie wychodzilo. Mysle ze moim problemem była moja praca bo dopiero jak przestałam pracować na nocną zmianę to się udało zajść w ciążę:)

pytam bo ide do ginki w maju i wiesz co, ja nie wiem czy prl nie mam znow za wysokiej i musze sie przejsc ja zbadac a powiedz jesli ft3 ft4 bede miec w normie to nie ma co sie martwic tym moim wynikiem tsh? przypomnij mi jaki wynik tsh miala ONA jak robila? bo cos wspominalas, ze dosc wysoki i jak widac zaszla...ehh sama juz nie wiem

Wiem, że prl z tsh też ma jakiś związek. Musisz się zapytać ginki, choć takie sprawy to bardziej do endo. Ona miała 3,40, więc sama widzisz ..;/

Hehe Moniusia dziekuje:) Szczerze mówiąc to nie mieliśmy się na co leczyć bo oboje zdrowi jesteśmy. Po prostu nie wychodzilo. Mysle ze moim problemem była moja praca bo dopiero jak przestałam pracować na nocną zmianę to się udało zajść w ciążę:)

haha :) super :)
Mój M. mówi, może my nie możemy zajść w ciążę, bo nie uprawiamy sexu, a do dzieci trzeba sexu haha :p coś może w niektórych przypadkach w tym jest:) Gratuluję jeszczer az :*

lux: z prolaktyna i TSH jest tak, że jeden z hormonów, który pobudza organizm do wydzielania prolaktyny pobudza także do wydzielania TSH. A co do ft3 i ft4, to bardziej istotne jest ft4 z punktu widzenia podwyższonego TSH, ale twoje TSH jest w normie. Jak coś to może jakieś witaminki z jodem i tyle. W większości kompleksów witaminowych dla planujących jest jod. To też wszystko zależy czy cykle są owulacyjne, bo jak nie to się szuka głębiej i wtedy można zbijać różne hormony.

moniusia: hmmmm mówisz, że sexu potrzeba? To ja zamawiam skórzany kombinezon, pejcz i kajdanki! Będzie ostry sex :D:D:D Wtedy to już na bank się powinno udać :D:D:D Nie na darmo czytałam 50 twarzy greya! :D

karola: po prostu wszystko co powinno być do zajścia w ciążę spotkało się w odpowiednim czasie i miejscu ;)

lux: z prolaktyna i TSH jest tak, że jeden z hormonów, który pobudza organizm do wydzielania prolaktyny pobudza także do wydzielania TSH. A co do ft3 i ft4, to bardziej istotne jest ft4 z punktu widzenia podwyższonego TSH, ale twoje TSH jest w normie. Jak coś to może jakieś witaminki z jodem i tyle. W większości kompleksów witaminowych dla planujących jest jod. To też wszystko zależy czy cykle są owulacyjne, bo jak nie to się szuka głębiej i wtedy można zbijać różne hormony.

moniusia: hmmmm mówisz, że sexu potrzeba? To ja zamawiam skórzany kombinezon, pejcz i kajdanki! Będzie ostry sex :D:D:D Wtedy to już na bank się powinno udać :D:D:D Nie na darmo czytałam 50 twarzy greya! :D

karola: po prostu wszystko co powinno być do zajścia w ciążę spotkało się w odpowiednim czasie i miejscu ;)
moje cykle bajka-owu na czas, @ tez na czas, sluz plodny jest wiec porównując sie do wiekszosci staraczek, ktore wlasnie tu maja problem i ta owu nie przychodzi (bedac na forum widze, ze takich kobiet jest duzo, to jest przykre) to tez raczej bym to na jakis hormon zwalila, ja obstawiam prl, czuje, ze jak ja zrobie to bedzie duzo za duza

Ale produkujecie .....

Jugo racja bo zaraz człowiek się doszukuje .... ja chyba rozstane się z termometrem bo od zawsze mi on ciśnienie podnosi .... mówisz jajniki się odzywają .... mnie od wczoraj ciągnie w tym felernym prawym i to ci powiem ze dziś całkiem ostro .... ale staram się nie myśleć choć ciężko ....m

Tęczowa noo piękny kropek :)

Bum no z tymi 30 stoma dniami to chyba pojechał .... któraś tu kiedyś miała nawet grubo ponad 50 pamiętam i to zdaje się że miała bez owu .... a może powinnaś skonsultować się z innym ginem ?

Karola ty nie szalej :) męża w masaż wrobic trzeba teraz ....

Moniusia Hey Hey .... jak samopoczucie ? melduj mi tu ....

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

lux: to, że są objawy owulacyjne (śluz, ból itd.) to niekoniecznie musi znaczyć, że jest pełnowartościowa owulacja. Zbadałabym progesteron w 2 fazie, żeby zobaczyć czy można wnioskować o odbytej owulacji. Jakbyś miała dużo za wysoką prolaktynę to duża szansa, że owulacji by nie było, bo ona ją może blokować i nie byłoby to tak regularne. Z podwyższoną prolaktyną często koreluje podwyższone TSH co prowadzi do zaburzenia cyklu i do braku owulacji. Oczywiście każdy organizm jest inny, więc różne kwiatki mogą się zdarzyć. Są dziewczyny, które z wysoką prl zaszły w ciąże, tak samo z wysokim TSH. Na pewno dobrze zbadać nasienie bo około 40% przyczyn leży po stronie męskiej.

anula: bo to jak jest, że jak organizm wysyła jakiś sygnał to to na nas wpływa od razu :/ Zwłaszcza jak coś problematycznego było :( Na szczęście co jakiś czas mamy nowe pokłady pozytywnego myślenia i to one pozwalają przetrwać :)

reklama
lux: to, że są objawy owulacyjne (śluz, ból itd.) to niekoniecznie musi znaczyć, że jest pełnowartościowa owulacja. Zbadałabym progesteron w 2 fazie, żeby zobaczyć czy można wnioskować o odbytej owulacji. Jakbyś miała dużo za wysoką prolaktynę to duża szansa, że owulacji by nie było, bo ona ją może blokować i nie byłoby to tak regularne. Z podwyższoną prolaktyną często koreluje podwyższone TSH co prowadzi do zaburzenia cyklu i do braku owulacji. Oczywiście każdy organizm jest inny, więc różne kwiatki mogą się zdarzyć. Są dziewczyny, które z wysoką prl zaszły w ciąże, tak samo z wysokim TSH. Na pewno dobrze zbadać nasienie bo około 40% przyczyn leży po stronie męskiej.

anula: bo to jak jest, że jak organizm wysyła jakiś sygnał to to na nas wpływa od razu :/ Zwłaszcza jak coś problematycznego było :( Na szczęście co jakiś czas mamy nowe pokłady pozytywnego myślenia i to one pozwalają przetrwać :)
wiem, tez temu chce isc dio ginki sie przebadac, by sprawdzila czy owu idzie/jest/byla i zobacze co ona powie, tylko mysle jak to rozegrac w czasie, bo prl musze zrobic 3-5 dc, progesteron 7 dni przed @ a tsh powtorzyc to chyba bez roznicy jaki dzien cyklu co? strasznie sie tej wizyty doczekac nie moge

Do góry