reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki sierpień 2013 :)

cześć podczytuję Was bo ja będę staraczką ,ale wrześniową i strasznie Wam kibicuję ;)
doczytałam o problemach z tarczycą , otóż ja mam niedoczynność tarczycy i muszę być na lekach letrox sobie łykam 75 i lekarz kazał na czas staranek łykać troszkę więcej to znaczy mam brać te 75 ,a w dwa dni w tygodniu 100 tak mi zalecił ogólnie tarczyca jak szwankuje może powodować problemy z zajściem , a jakie masz wyniki np tsh czy ft 3 czy ft 4 ????? masz stwierdzoną np nadczynność lub niedoczynność ?

reklama
Hejka :-)

Można nieśmiało dołączyć? ;-)
No i my z mężem zdecydowaliśmy się na drugiego bobasa :tak: mięliśmy zacząć się starać w przyszłym roku ale zdecydowaliśmy się wcześniej. Odstawiłam tabletki, aktualnie mam @ no i zaczynamy działać.
Mamy już Michałka, który ma 13 miesięcy :-) teraz by się przydała córcia, ale wiadomo że najważniejsze aby było zdrowe :-)
z Michałem staraliśmy się jeden cykl, ciekawa jestem jak będzie teraz.

Lebara gratulacje!

Miłego dnia :-)

wow gratuluję pięknych 2 kreseczek
ja już nie mogę się doczekać do terminu @ i żeby były kreseczki 2 :-) tak bym chciała ale czuję że coś się dzieje dziś obudziłam się z mdłościami że hej

natkusia - witamy i trzymamy kciuki &&&&&&&&
Kolejna mama, która ma maleńką pocieche w domu. Podziwiam, naprawde! :tak:

Kobietka22 - ja miałam problem z nadczynnością. Ale od kilku miesięcy można powiedzieć, że poziom hormonów w normie. Leków żadnych już nie biorę.. Ale tak się teraz zastanawiam, czy może znowu się coś rozregulowało i czy przypadkiem nie może to wpływać na moje staranka.
Strasznie chuda jestem - 45 kg przy wzroście 170cm. Ostatnie dwa miesiące to - 3 kg. Ale od zawsze szczupła byłam, więc nie będę chyba winić za to hormonów. Tylko taka senność mnie męczy :confused2:
Trzymam kciuki za wrześniowe staranka &&&&&&&&&&&&&. :tak: Jak długo się staracie? Czy też dopiero zaczynacie?

Asica86 - powodzenia, wakacyjny czas sprzyja prokreacji :rofl2:

Lebara - Gratuluję! Nie wiem, może nie doczytałam - ale na kiedy termin wg OM? ;-)

Matik - trzymam kciuki! &&&&&&&&&&& Kiedy testujesz??

straciatella - dzięki :) dopiero zaczynamy od września niby mam zielone światełko ,ale miesiąc muszę poczekać bo odstawiłam dopiero lek , przez który zachodzić nie mogłam bo mógł uszkodzić dzidzię ,a brałam go 2 lata także się naczekałam trochę ;)
No ja jakbym widziała siebie z przed paru lat to samo 1.70 i podobna waga do twojej zawsze byłam chuda właśnie przy nadczynności się chudnie podobno ,a ja znowu utyłam przy niedoczynności i teraz wyglądam jak kobieta,ale mam brzuszek , który mnie denerwuje :confused2: coś za coś ważyłam już 72 kg teraz ważę jakieś 67 to chyba nie jest tragicznie ,ale wolałabym ważyć 60 to tak akurat by było .

Kibicuję Wam gorąco i sama się zastanawiam ile mi zajmą staranka mam nadzieję ,że nie długo wyniki tarczycy dobre, morfologia też ,wymazy porobiłam jeszcze kilka badań i do dzieła jak wyniki będą dobre :)

Straciatella decydujemy się tak szybko bo nasz Michał nie sprawiał nam żadnego kłopotu.. jest uśmiechniętym dzieckiem, nie marudzi, od 2 msca przesypia nam noce czasami zastanawiamy się czy mamy dziecko w domu :-D pewnie jakby dał nam popalić to byśmy mięli inne podejście ;-)

Kobietka to długo się naczekaliście! Trzymam &&&&& za szybkie zafasolkowanie :-)

Jenny dzięki :-) zdjęcie kilka mscy temu jak jeszcze tylko leżał, teraz szogun już biega :-D

czy któraś z Was zaczęła się starać po odstawieniu tabletek anty? Zastanawiam się jak tam będzie wyglądał ten mój cykl..

Natkusia - Ja odstawiłam tabletki anty na początku maja. Maj/Czerwiec to cykle "na odczekanie" i dopiero od lipca staranka. :sorry: Po odstawieniu miałam cykl równo 28, 28, 27 i teraz się okaże.

Gdyby mój Szkrabek był bezproblemowym dzieckiem, pewnie też myślałabym nad rodzeństwem dla niego nieco szybciej. Ale począwszy od ciąży z komplikacjami, okropnym porodem poprzez utrudniony okres niemowlęcy... stwierdziłam, że NIGDY WIĘCEJ!
Do tej pory... :zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
reklama
dzięki dziewczynki za zainteresowanie moimi postami :)
no tsh mam 2,06 i trzeba troszkę obniżyć,ale delikatnie żeby było 2 stąd mam brać dwa razy w tygodniu setkę letroxu , z tego co mi logika podpowiada to chodzi o to by był jakiś zapas hormonu dla dzidzi bo letrox to nic innego jak hormon tarczycy .

mam problem z cyklami natomiast odkąd mi się zatrzymała @ jakiś czas temu przez niewielką torbiel mam nieregularne cykle najpierw miałam 37 dni (wtedy kiedy się zatrzymała ) potem 32 dni ,a teraz 25 dni ciekawe ile będzie miał cykl w tym miesiącu spodziewam się go około 30 sierpnia dotąd miałam regularne,mam jeszcze wizytę u ginka 19 sierpnia to zobaczymy co powie.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry