reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki sierpień 2013 :)

Eh czyli jak widać nie ma reguły:)

Ja się wkurzam sama na siebie, bo im bliżej @ tym jestem bardziej nakręcona. Doszukuję się wszystkiego w swoim ciele, chociaż nawet gdyby, to za wcześnie na jakiekolwiek objawy:zawstydzona/y: siedzę, czytam wszystko co z tym związane, chociaż czytałam już to wszystko milion razy i wszystko wiem;)

Muszę się nauczyć cierpliwości, bo po każdym nieudanym cyklu, przeżywam, a to napewno w niczym mi nie pomaga:(

reklama
Lothein - u mnie bardzo podobnie jak u Ciebie. Staramy się trochę krócej niż Ty. Ale córka też szybko zmajstrowalismy (widzę, że są w bardzo podobnym wieku - moja trochę starsza)... też cykle mam długie i też juz mnie to strasznie wszytsko zaczyna drażnić i powoli zaczyna brakować mi cierpliwośći ;P podejrzewam u siebie ciąże biochemiczne - ponieważ najpierw testy wychodzą mi pozytywne - a później już nie... jak możesz zbadaj sobie progresteron - tu może być pies pogrzebany...

Lothein faktycznie mamy @dostac w takich samych dniach . dzisiaj dostalam wreszcie testy owulacyjne i ciazowe . z coreczka staralismy sie 9 miesiacy w tym 1 cykl z duphastonem ktory nam pomogl :) synusia 5 miesiecy w tym 2 cykle z luteina . teraz 2 cykle w tym jeden cykl z duphastonem zobaczymy jak nam wyjdzie . dzisiaj bylam na badaniu krwi pod wzgledem hormonow . wyniki mam miec w piatek lub we wtorek .

Mar-chew progesteron miałam badany w maju i podobno wszystko ok. Było to robione na jakies kilka dni przed @ i wyniki miałam takie:

min max
APTT (ICD-9:G11) 33 sek 26 36
TSH (ICD-9:L69) 2,940 IU/ml* 0,270 4,200
Progesteron (ICD-9:N55) 11,22 ng/ml

osobiście nie wiele z tego rozumiem;)

madzikowalik ja prawdę mówiąc, nigdy się niczym nie wspomagałam, więc może trzeba będzie spróbować:)

susel tak dokladnie jak piszesz - mieszysz normalnie po min 4h i zaznaczasz jako zaburzona. Powiem Ci dla przykladu ze ja dzis w nocy bardzo zle spalam, praktycznie co chwile mialam pobudke dzieki kotom, bo jestesmy na urlopie a one nie rozumieja jak zawsze ze w nocy sie spi....:no: no ale temp. rano nie byla inna niz normalnie wiec uznalam ja jak normalna :)

lothien to chyba normalne powiem Ci, ze kazda z Nas przezywa nieudane cykle coraz bardziej, ja mam tak samo niestety teraz wypada 9 cykl staran i wiem, ze jak znowu nic z tego nie wyjdzie, na pewno znowu bedzie zalamka na pare dni :/

Mar-chew a lekarz co powiedział na prawdopodobne tak szybkie poronienia? Nie szuka przyczyny? Nie próbuje jakoś zaradzic?

paulinka88 - przyznam się bez bicia, że jeszcze nie byłam z tym u lekarza ;/ dwa cykle temu myślałam, że wyobraziłam sobie tą kreskę, bo tak bardzo chcę być w ciąży... w poprzednim cyklu nie ma wątpliwości - kupiłam test, który pisze wynik... właśnie ten test napisał mi, iż jestem w ciąży... dwa dni później oznamił coś innego- na następny dzień przylazła @
niestety mieszkam w UK i tutaj nic nie jest takie proste... tutaj poronienie oznacza dla nich wadę genetyczną płodu... sama to usłyszałam jak poroniłam w 7 tygodniu... ale doszłam do wniosku, że poczekam jeszcze jeden cykl... jak nie wyjdzie to ide satwić czoło brytyjskiej służbie zdrowia ;P

Lothein - muszę przyznać, że też mało z tego rozumiem ;P z tego co wiem, TSH powinno być poniżej 1 przy staraniu o dziecko. U mnie TSH wynosi 2,5... Jak byłam w ciąży z Hanią to było na poziomie 2. Sama nie wiem co o tym myśleć?

Malina widzę że na Letroxie jesteś, czy masz zdiagnozowaną tarczyce, pytam bo ja od 13 lat leczę się na tarczyce.

Dorcia ja też do tej pory przelewałam "macierzynstwo" na dzieci znajomych przyjaciółki która ma 18 m-cy chłopiec (mój chrześniak) i teraz 3 m-ce też chłopczyk.

Mar-chew, bo koże TY potrzebujesz czegoś na podtrzymanie... Może ktoś z Polski niech Ci przyśle Lutkę albo Dupka...

reklama
Cześć dziewczyny. Dołącze do was jeśli nie macie żadnego ale :-)
Część z was na pewno mnie kojarzy z poprzednich wątków bo zagościłam już na kilku miesiącach. Ja też spora grupkę z Was kojarzę, większość z lipcówek które podczytywałam.:cool2:

Tak w bardzo dużym skrócie no bo ileż razy można pisać to samo:p:p staramy się z mężem od 13 miesięcy bez skutecznie. U mnie do tej pory wszystko było ok, ale idę na monitoring w następnym cyklu co by się upewnić czy nic się nie zmieniło. Wiemy od kilku miesięcy że mąż ma mało ruchliwe plemniki. Prawie pół roku robiliśmy wszystko żeby poprawić Parametry nasienia no i w poniedziałek kolejne badania żołnierzyków- bedzie jasne czy jest poprawa czy nie. Klinika leczenia niepłodności już wybrana kwestia tylko powtórzenia wszystkich badań i może tam nam pomogą.
Termin @ mam 7. sierpnia. Dopiszę się do listy:-)

Do góry