reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki sierpień 2013 :)

Sierpień 2013

waiting4beans - termin@ 07.08
madziakowalik - termin @08.08
Lothien - termin @08.08
madziolina_p - termin @ ok 10.08
żabucha - termin @ 10.08
malinaa - termin @ 11.08
Matik2012 - termin @ 14.08
Nuuuśka - termin @ 16.08
tamaguczi - 17.08
Andzia15 - termin @ 18.08
benfica - termin @ ok. 19.08
malgonia1 -termin @ 19.08
Mar-chew - termin @ 20.08
Piaska - termin @ 21.08
krowkabordo - termin @ 21.08
Melponea - termin @ 25.08.2013
Dorcia -termin @ 25.08.2013
Agaawa - termin @ 26.08
susel - termin @ 26.08
Conti - termin @ 29.08
Paulinka88- termin @ 30.08
mycha05 - termin @ 31.08

za jak tak patrzę na listę to z poprzednich miesięcy kojarzę:mychę,conti,susel,agaawe,dorcie,piaske,tamauczi,żabuchę,madziolinę_p . Nie cieszę się że was widzę z oczywistego powodu- to oznacza, że dalej nam te II kreseczkim nie wychodzą. Mam nadzieję że następnym razem nie spotkamy się na październikówkach, grudniówkach itp tylko na Mamusiach majowych xD

Ostatnia edycja:
reklama
im wiecej tym lepiej . Mar-chew wiem cos na ten temat jakie oni maja poglady na temat ciazy . u nas do 12 tygodnia nie otrzymasz pomocy z dwoma poprzednimy ciazami plamilam przed 12 tygodniem ( od jednej z pielegniarek uslyszalam ze noc jest decydujaca ... ) bardzo sie ciesze, ze mialam duphaston i kontakt z moim lekarzem z Polski . nawet teraz jak bylam u GP robili mi problem z recepta na ten lek . rece opadaja .

Witamy waitingforbeans :-)

a ja mam do Was takie pytanko, jak wygląda takie badanie nasienia i jaki to jest koszt? i czy to się robi jednorazowo, czy trzeba powtarzać? Będziemy musieli się chyba tym zainteresować, bo właściwie to tylko ja się badam, a męża pominęliśmy, zakładając, że wszystko jest ok...

Pualinka88 - mam Luteine w domu... zaczęłam brać jak tylko test wyszedłmi pozytywnie... teraz planuje zacząć brać 3 dnia wyższych temperatur - dlatego mierze tempke od tego miesiąca... póki co czekam na owulację...

Lothien my robiliśmy w klinice i zapłaciliśmy 150zł ( 130zł badanie nasienia i 20 jakieś badanie na obecność bakterii) może się to wydaje dużo ale było to dokładne badanie komputerowe ze zdjęciami dokładnymi opisami itp chyba z 4 strony dostaliśmy !! Odbywa się to tak, że trzeba mieć 4-6 dniową abstynencję seksualną, po umyciu rąk i ptaszka Twój partner musi do kubeczka ( taki za 2zł z apteki na mocz) oddać co jego ( może to zrobić w domu, ale do 30 minut trzeba donieść próbkę do laboratorium) wyniki dostaliśmy po 1,5 tygodnia chyba. Jeśli wszystko jest ok to nie macie się co martwić, jeśli każe się , że jakieś parametry są obniżone to trzeba iść do androloga dowiedzieć się co i jak, co można poprawić jak wyleczyć i po 3 miesiącach powtórzyć badanie, Jeśli jest poprawa to dalej się nie ma czym martwić, jeśli poprawy nie ma to znaczy, że prawdopodobnie plemniki są stale słabe taka już ich uroda i nie da się za bardzo nic z tym zrobić.
U nas akurat stwierdzono Asthenozoospermie czy słaba ruchliwość plemników. Normą jest ruch a+b 40% jak dobrze pamiętam a u nas jest 6% :-(i obawiam się, że poprawy nie ma bo skoro nadal nie jestem w ciąży to chyba odpowiedź się sama nasuwa:crazy:

waiting4beans Dokładnie znamy się ze staraczek majowych, no i u mnie w sumie na tym maju się zaczelo i skonczylo bo czerwiec i lipiec w sumie bez staranek, bo mielsimy wyjazd, potem bylismy jakis czas daleko od siebie, no i w sumie teraz zn znowu z dala, ale licze bardzo na to, ze do moich magicznych dni mężuś zdazy wrócić ;-) Trzymam kciuki za dobre wyniki no i oczywiscie zycze wymarzonych 2 kreseczek.:tak:

mycha05 racja to były majówki. W sumie maj dla wielu dziewczyn okazał się szczęśliwy z tego co pamiętam, nam średnio więc może sierpień będzie na plus !!:tak::tak::tak: tej myśli się trzymajmy, mam nadzieję że przynajmniej 80% dziewczyn z sierpniówek zakończy skakanie po wątkach właśnie tutaj :cool2:

waiting4beans bardzo Ci dziękuję, za tak wyczerpującą odpowiedź:) Kompletnie nic o tym wcześniej nie wiedziałam! Zawsze mi się wydawało, że skoro udało nam się za pierwszym razem przy córce, to znaczy, że żołnierzyki są sprawne, a może teraz rzeba sprawdzić, czy nie osłabły;)

dziękuję!

a czy na to spowolnienie plemników u Twojego męża jest jakaś rada? coś się stosuje?

Lothien żeby nie przeciągać i nie spamować :-D to powiem tak w skrócie że próbowaliśmy wielu rzeczy chyba wszystkich porad w internecie znalezionych plus to co lekarz powiedział lista dość spora, od zażywania różnych suplementów jak salfazin, androvit itp, po zmiany diety, luźne bokserki, nie przegrzewanie jajek czyli zakaz gorących kąpieli i trzymania laptopa na kolanach, po rzeczy całkiem bezsensowne ( ale czemu by nie spróbować) np mocna kawa przed stosunkiem bo gdzieś wyczytałam że kofeina zanim osłabi plemnika to najpierw daje mu kopa :-D a czy to coś zadziałało... nie wiem. Być może ciut się poprawiły parametry ale czy na tyle żeby zajść w ciążę?? z drugiej stronyw końcu potrzebny jest tylko jeden plemnik ... zobaczymy po badaniu

reklama
witam, o takiej mieszanki próbowałaś? u nas na forum starające się o daną płeć , dziewczyny miewały taki problem z mężami i to im się sprawdziło

-L-karnityna 500mg (rano i wieczorem)
- witamina C 50mg (rano i wieczorem)
- wit. E 400
- cynk brał ok. 20mg, ale można więcej
-koenzym Q 10- M brał duże dawki nawet 120mg (rano i wieczorem), ale można mniej np. 60mg
-B-kompleks 50mg
-maca 500mg
- fertil man

jakbyś miała więcej pytań to pisz mamy na tamtym forum taką gwiazdkę Pirania z wiedzą dla nas bardzo cenną

Do góry