reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki sierpień 2013 :)

Sierpień 2013

waiting4beans - termin@ 07.08
madziakowalik - termin @08.08
Lothien - termin @08.08
madziolina_p - termin @ ok 10.08
żabucha - termin @ 10.08
malinaa - termin @ 11.08
Matik2012 - termin @ 14.08
Nuuuśka - termin @ 16.08
tamaguczi - 17.08
Andzia15 - termin @ 18.08
benfica - termin @ ok. 19.08
malgonia1 -termin @ 19.08
Mar-chew - termin @ 20.08
Piaska - termin @ 21.08
krowkabordo - termin @ 21.08
Melponea - termin @ 25.08.2013
Dorcia -termin @ 25.08.2013
Agaawa - termin @ 26.08
susel - termin @ 26.08
Conti - termin @ 29.08
Paulinka88- termin @ 30.08
mycha05 - termin @ 31.08

za jak tak patrzę na listę to z poprzednich miesięcy kojarzę:mychę,conti,susel,agaawe,dorcie,piaske,tamauczi,żabuchę,madziolinę_p . Nie cieszę się że was widzę z oczywistego powodu- to oznacza, że dalej nam te II kreseczkim nie wychodzą. Mam nadzieję że następnym razem nie spotkamy się na październikówkach, grudniówkach itp tylko na Mamusiach majowych xD

Ostatnia edycja:
reklama
im wiecej tym lepiej . Mar-chew wiem cos na ten temat jakie oni maja poglady na temat ciazy . u nas do 12 tygodnia nie otrzymasz pomocy z dwoma poprzednimy ciazami plamilam przed 12 tygodniem ( od jednej z pielegniarek uslyszalam ze noc jest decydujaca ... ) bardzo sie ciesze, ze mialam duphaston i kontakt z moim lekarzem z Polski . nawet teraz jak bylam u GP robili mi problem z recepta na ten lek . rece opadaja .

Witamy waitingforbeans :-)

a ja mam do Was takie pytanko, jak wygląda takie badanie nasienia i jaki to jest koszt? i czy to się robi jednorazowo, czy trzeba powtarzać? Będziemy musieli się chyba tym zainteresować, bo właściwie to tylko ja się badam, a męża pominęliśmy, zakładając, że wszystko jest ok...

Pualinka88 - mam Luteine w domu... zaczęłam brać jak tylko test wyszedłmi pozytywnie... teraz planuje zacząć brać 3 dnia wyższych temperatur - dlatego mierze tempke od tego miesiąca... póki co czekam na owulację...

Lothien my robiliśmy w klinice i zapłaciliśmy 150zł ( 130zł badanie nasienia i 20 jakieś badanie na obecność bakterii) może się to wydaje dużo ale było to dokładne badanie komputerowe ze zdjęciami dokładnymi opisami itp chyba z 4 strony dostaliśmy !! Odbywa się to tak, że trzeba mieć 4-6 dniową abstynencję seksualną, po umyciu rąk i ptaszka Twój partner musi do kubeczka ( taki za 2zł z apteki na mocz) oddać co jego ( może to zrobić w domu, ale do 30 minut trzeba donieść próbkę do laboratorium) wyniki dostaliśmy po 1,5 tygodnia chyba. Jeśli wszystko jest ok to nie macie się co martwić, jeśli każe się , że jakieś parametry są obniżone to trzeba iść do androloga dowiedzieć się co i jak, co można poprawić jak wyleczyć i po 3 miesiącach powtórzyć badanie, Jeśli jest poprawa to dalej się nie ma czym martwić, jeśli poprawy nie ma to znaczy, że prawdopodobnie plemniki są stale słabe taka już ich uroda i nie da się za bardzo nic z tym zrobić.
U nas akurat stwierdzono Asthenozoospermie czy słaba ruchliwość plemników. Normą jest ruch a+b 40% jak dobrze pamiętam a u nas jest 6% :-(i obawiam się, że poprawy nie ma bo skoro nadal nie jestem w ciąży to chyba odpowiedź się sama nasuwa:crazy:

waiting4beans Dokładnie znamy się ze staraczek majowych, no i u mnie w sumie na tym maju się zaczelo i skonczylo bo czerwiec i lipiec w sumie bez staranek, bo mielsimy wyjazd, potem bylismy jakis czas daleko od siebie, no i w sumie teraz zn znowu z dala, ale licze bardzo na to, ze do moich magicznych dni mężuś zdazy wrócić ;-) Trzymam kciuki za dobre wyniki no i oczywiscie zycze wymarzonych 2 kreseczek.:tak:

mycha05 racja to były majówki. W sumie maj dla wielu dziewczyn okazał się szczęśliwy z tego co pamiętam, nam średnio więc może sierpień będzie na plus !!:tak::tak::tak: tej myśli się trzymajmy, mam nadzieję że przynajmniej 80% dziewczyn z sierpniówek zakończy skakanie po wątkach właśnie tutaj :cool2:

waiting4beans bardzo Ci dziękuję, za tak wyczerpującą odpowiedź:) Kompletnie nic o tym wcześniej nie wiedziałam! Zawsze mi się wydawało, że skoro udało nam się za pierwszym razem przy córce, to znaczy, że żołnierzyki są sprawne, a może teraz rzeba sprawdzić, czy nie osłabły;)

dziękuję!

a czy na to spowolnienie plemników u Twojego męża jest jakaś rada? coś się stosuje?

Lothien żeby nie przeciągać i nie spamować :-D to powiem tak w skrócie że próbowaliśmy wielu rzeczy chyba wszystkich porad w internecie znalezionych plus to co lekarz powiedział lista dość spora, od zażywania różnych suplementów jak salfazin, androvit itp, po zmiany diety, luźne bokserki, nie przegrzewanie jajek czyli zakaz gorących kąpieli i trzymania laptopa na kolanach, po rzeczy całkiem bezsensowne ( ale czemu by nie spróbować) np mocna kawa przed stosunkiem bo gdzieś wyczytałam że kofeina zanim osłabi plemnika to najpierw daje mu kopa :-D a czy to coś zadziałało... nie wiem. Być może ciut się poprawiły parametry ale czy na tyle żeby zajść w ciążę?? z drugiej stronyw końcu potrzebny jest tylko jeden plemnik ... zobaczymy po badaniu

reklama
witam, o takiej mieszanki próbowałaś? u nas na forum starające się o daną płeć , dziewczyny miewały taki problem z mężami i to im się sprawdziło

-L-karnityna 500mg (rano i wieczorem)
- witamina C 50mg (rano i wieczorem)
- wit. E 400
- cynk brał ok. 20mg, ale można więcej
-koenzym Q 10- M brał duże dawki nawet 120mg (rano i wieczorem), ale można mniej np. 60mg
-B-kompleks 50mg
-maca 500mg
- fertil man

jakbyś miała więcej pytań to pisz mamy na tamtym forum taką gwiazdkę Pirania z wiedzą dla nas bardzo cenną

Do góry