reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Miałam dokładnie takie same objawy. U mnie utrzymywały się do 8dpo, w 9dpo już prawie ok i dzis 10dpo czuję lekko pachwiny i rano mnie mdlilo. Jutro mam ostatni dzień dupka
Kiedy zamierzasz testować? Mnie okres wypada w wigilię więc do tego czasu oszaleje, jak objawy będą nadal się mnie trzymać 😁

reklama
@Madziareczka Endometrium rośnie do dnia miesiączki. W czasie miesiączki się złuszcza. Co do grubości nie powiem bo zawsze są widełki, a każdy lekarz inaczej mierzy. Z resztą z własnego doświadczenia powiem, że badanie USG jest bardzo trudne, i takich lekarzy (nie tylko ginekologów) którzy potrafią odpowiednio i wiarygodnie czytać USG jest mało. Pewnie u Ciebie jest wszystko w porządku. Zmień lekarza, ten wyraźnie zasugerował, że nie wie jak Ci pomóc. On chce tylko "proste" pacjentki, których nie trzeba diagnozować.
Dziękuje za odpowiedź :) też odnoszę wrażenie. że coś źle jest sczytane z USG. Teraz pozostaje mi tylko czekać na @ :) a po nowym roku szukam nowego lekarza

Cześć dziewczyny. Dziś nie wytrzymałam. Jest 9 dzień po owulacji (według testów owulacyjnych). Miesiączkę powinnam dostać 21.12 w poniedziałek. Nie wytrzymałam i o 11:00 zrobiłam badanie krwi w celu sprawdzenia ilości beta HCG. 18 września odstawiłam krążki antykoncepcyjne i czekaliśmy do pierwszej miesiączki. Teraz drugi cykl się staramy i mnie już brak cierpliwości rozpiera. Niestety cykle mi się wydłużają. Wiem, że to bardzo wcześnie. Ale jest już szansa, że test z krwi może coś pokaże. Tak bardzo chciałabym wrzucić pod choinkę do prezentu pozytywny test ciążowy... Czy ktoś z Was robił w podobnym momencie badania krwi na betę?

Cześć dziewczyny. Dziś nie wytrzymałam. Jest 9 dzień po owulacji (według testów owulacyjnych). Miesiączkę powinnam dostać 21.12 w poniedziałek. Nie wytrzymałam i o 11:00 zrobiłam badanie krwi w celu sprawdzenia ilości beta HCG. 18 września odstawiłam krążki antykoncepcyjne i czekaliśmy do pierwszej miesiączki. Teraz drugi cykl się staramy i mnie już brak cierpliwości rozpiera. Niestety cykle mi się wydłużają. Wiem, że to bardzo wcześnie. Ale jest już szansa, że test z krwi może coś pokaże. Tak bardzo chciałabym wrzucić pod choinkę do prezentu pozytywny test ciążowy... Czy ktoś z Was robił w podobnym momencie badania krwi na betę?
@sensibile robiła 9dpo betę dzisiaj 😉 a kiedy będziesz miała wynik?

Pewnie za chwile będziesz miała wyniki więc będziesz wiedziała :) ale wg mnie 9 dpo to za wcześnie. Wszytko zależy od tego kiedy dojdzie do zagnieżdżenia o ile dojdzie. A może to byd do 12 dpo [emoji2368]

Według kalendarzyka @ mam tez dostać 24.12. Ale jak jutro wezmę ostatni dzień dupka to pewnie 21.12 będzie.
Testuje od 6dpo bo brałam zastrzyk i kontrolowałam kiedy zanika. Rano na Pinku 10 miałam biel,a teraz popołudniu na facelle paskowym 10 miałam cień cienia... Jutro beta rozwiąże sprawe
Kiedy zamierzasz testować? Mnie okres wypada w wigilię więc do tego czasu oszaleje, jak objawy będą nadal się mnie trzymać [emoji16]
IMG_20201216_150131.jpeg

Ja tak wcześnie nie robiłam bety. W październiku zrobiłam 4 dni przed okresem, wynosiła 2,3... Okres spóźnił się 2 dni, myślałam, że bocian nadleciał, ale niestety przyszla @...staramy się dalej😊
Trzymam kciuki za Ciebie 🤗

Według kalendarzyka @ mam tez dostać 24.12. Ale jak jutro wezmę ostatni dzień dupka to pewnie 21.12 będzie.
Testuje od 6dpo bo brałam zastrzyk i kontrolowałam kiedy zanika. Rano na Pinku 10 miałam biel,a teraz popołudniu na facelle paskowym 10 miałam cień cienia... Jutro beta rozwiąże spraweZobacz załącznik 1215619
Oo trzymam kciuki, obowiązkowo daj znać 🤗

reklama
Jestem dokładnie tak jak ty. 9dpo, @ niby na 21.12. Jutro biorę ostatni dzien dupka i idę na betę. Moja gin powiedziała, że mam tak zrobić bo testy domowe mogą nie wyjść

Do góry