reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Miałam dokładnie takie same objawy. U mnie utrzymywały się do 8dpo, w 9dpo już prawie ok i dzis 10dpo czuję lekko pachwiny i rano mnie mdlilo. Jutro mam ostatni dzień dupka
Kiedy zamierzasz testować? Mnie okres wypada w wigilię więc do tego czasu oszaleje, jak objawy będą nadal się mnie trzymać 😁

reklama
@Madziareczka Endometrium rośnie do dnia miesiączki. W czasie miesiączki się złuszcza. Co do grubości nie powiem bo zawsze są widełki, a każdy lekarz inaczej mierzy. Z resztą z własnego doświadczenia powiem, że badanie USG jest bardzo trudne, i takich lekarzy (nie tylko ginekologów) którzy potrafią odpowiednio i wiarygodnie czytać USG jest mało. Pewnie u Ciebie jest wszystko w porządku. Zmień lekarza, ten wyraźnie zasugerował, że nie wie jak Ci pomóc. On chce tylko "proste" pacjentki, których nie trzeba diagnozować.
Dziękuje za odpowiedź :) też odnoszę wrażenie. że coś źle jest sczytane z USG. Teraz pozostaje mi tylko czekać na @ :) a po nowym roku szukam nowego lekarza

Cześć dziewczyny. Dziś nie wytrzymałam. Jest 9 dzień po owulacji (według testów owulacyjnych). Miesiączkę powinnam dostać 21.12 w poniedziałek. Nie wytrzymałam i o 11:00 zrobiłam badanie krwi w celu sprawdzenia ilości beta HCG. 18 września odstawiłam krążki antykoncepcyjne i czekaliśmy do pierwszej miesiączki. Teraz drugi cykl się staramy i mnie już brak cierpliwości rozpiera. Niestety cykle mi się wydłużają. Wiem, że to bardzo wcześnie. Ale jest już szansa, że test z krwi może coś pokaże. Tak bardzo chciałabym wrzucić pod choinkę do prezentu pozytywny test ciążowy... Czy ktoś z Was robił w podobnym momencie badania krwi na betę?

Cześć dziewczyny. Dziś nie wytrzymałam. Jest 9 dzień po owulacji (według testów owulacyjnych). Miesiączkę powinnam dostać 21.12 w poniedziałek. Nie wytrzymałam i o 11:00 zrobiłam badanie krwi w celu sprawdzenia ilości beta HCG. 18 września odstawiłam krążki antykoncepcyjne i czekaliśmy do pierwszej miesiączki. Teraz drugi cykl się staramy i mnie już brak cierpliwości rozpiera. Niestety cykle mi się wydłużają. Wiem, że to bardzo wcześnie. Ale jest już szansa, że test z krwi może coś pokaże. Tak bardzo chciałabym wrzucić pod choinkę do prezentu pozytywny test ciążowy... Czy ktoś z Was robił w podobnym momencie badania krwi na betę?
@sensibile robiła 9dpo betę dzisiaj 😉 a kiedy będziesz miała wynik?

Pewnie za chwile będziesz miała wyniki więc będziesz wiedziała :) ale wg mnie 9 dpo to za wcześnie. Wszytko zależy od tego kiedy dojdzie do zagnieżdżenia o ile dojdzie. A może to byd do 12 dpo [emoji2368]

Według kalendarzyka @ mam tez dostać 24.12. Ale jak jutro wezmę ostatni dzień dupka to pewnie 21.12 będzie.
Testuje od 6dpo bo brałam zastrzyk i kontrolowałam kiedy zanika. Rano na Pinku 10 miałam biel,a teraz popołudniu na facelle paskowym 10 miałam cień cienia... Jutro beta rozwiąże sprawe
Kiedy zamierzasz testować? Mnie okres wypada w wigilię więc do tego czasu oszaleje, jak objawy będą nadal się mnie trzymać [emoji16]
IMG_20201216_150131.jpeg

Ja tak wcześnie nie robiłam bety. W październiku zrobiłam 4 dni przed okresem, wynosiła 2,3... Okres spóźnił się 2 dni, myślałam, że bocian nadleciał, ale niestety przyszla @...staramy się dalej😊
Trzymam kciuki za Ciebie 🤗

Według kalendarzyka @ mam tez dostać 24.12. Ale jak jutro wezmę ostatni dzień dupka to pewnie 21.12 będzie.
Testuje od 6dpo bo brałam zastrzyk i kontrolowałam kiedy zanika. Rano na Pinku 10 miałam biel,a teraz popołudniu na facelle paskowym 10 miałam cień cienia... Jutro beta rozwiąże spraweZobacz załącznik 1215619
Oo trzymam kciuki, obowiązkowo daj znać 🤗

reklama
Jestem dokładnie tak jak ty. 9dpo, @ niby na 21.12. Jutro biorę ostatni dzien dupka i idę na betę. Moja gin powiedziała, że mam tak zrobić bo testy domowe mogą nie wyjść

Do góry