reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Nie wiem jak to wygląda w Niemczech [emoji18]
Tak czy tak wszystkie tu trzymamy kciku
Nie. Mam w domu testy tylko cyfrowy clearblue (czułość 25) i Femometer paski testowe (też o czułości 25). Nie ma sensu. Poza tym beta hcg jest szybciej wykrywana w krwi jak w moczu. A dziś dopiero 9 dpo... 5 dni przed spodziewaną miesiączką...

reklama
Przy wcześniejszych cyklach od 1dpo miałam kilkanaście różnych objawów, teraz nie mam żadnych i też nie wiem czy się cieszyć, czy już martwić że się nie udało bo nic się nie dzieje hehe
Ja w każdym cyklu miałam objawy 🙂 nadzieja, że to ten szczęśliwy cykl, a później @.... może brak objawów tym razem to dobry znak? 🤗

Drogie dziewczyny... Powiem Wam, że ja miałam każdy objaw ciążowy jaki istnieje prócz 2 kresek. Każdy, od 1dpo. W takich ciążach byłam setki razy... Testy, betę robi się 12dpo, a nie 4 dpo lub 6dpo, lub 9dpo 😪 co nowsze dziewczyny to szybciej testują, dość ciekawe zjawisko 🤔
I moja rada: Wasze nakręcanie nic nie daje, a wręcz Wam szkodzi. Nie bierzcie tego jako atak, ale doszukiwanie się ciąży, w tak wczesnych etapach, we wszystkim, jest mocno niepokojące, bo na dłuższą metę szkodliwe.

Drogie dziewczyny... Powiem Wam, że ja miałam każdy objaw ciążowy jaki istnieje prócz 2 kresek. Każdy, od 1dpo. W takich ciążach byłam setki razy... Testy, betę robi się 12dpo, a nie 4 dpo lub 6dpo, lub 9dpo 😪 co nowsze dziewczyny to szybciej testują, dość ciekawe zjawisko 🤔
I moja rada: Wasze nakręcanie nic nie daje, a wręcz Wam szkodzi. Nie bierzcie tego jako atak, ale doszukiwanie się ciąży, w tak wczesnych etapach, we wszystkim, jest mocno niepokojące, bo na dłuższą metę szkodliwe.
Mówisz że 12 dpo jak będzie ciąża już coś wyjdzie?? Planowałam czekać do 14 dpo albo nawet z dwa dni dłużej.

Każdy robi jak czuje 🤷‍♀️ Zgadzam się, że nie ma co się za bardzo nakręcać chociaż są takie cykle w których jest to bardzo ciężkie, a to "ciekawe zjawisko" jak napisałaś może wynikać z tego, że to są pierwsze cykle starań niektórych tu dziewczyn i po prostu, czas ich jeszcze hmm... "nie doświadczył w rozczarowaniach"

Taka mam nadzieję, pierwszy cykl bez żadnych objawow, może tak ma być 👍😊
Ja jak zaszłam w pierwszą ciążę to nie miałam ŻADNYCH, ale to ŻADNYCH objawów. Jak mi się zaczęła spóźniać miesiączka, to byłam wręcz w szoku. 🤣 To był pierwszy cykl starań. Ja byłam gotowa rok się starać i byłam pewna, że w pierwszym się nie uda. A tu szok.
A teraz byłam pewna, że zajdę w pierwszym. I co. I pstro 🤣🤣

reklama
Ja jak zaszłam w pierwszą ciążę to nie miałam ŻADNYCH, ale to ŻADNYCH objawów. Jak mi się zaczęła spóźniać miesiączka, to byłam wręcz w szoku. 🤣 To był pierwszy cykl starań. Ja byłam gotowa rok się starać i byłam pewna, że w pierwszym się nie uda. A tu szok.
A teraz byłam pewna, że zajdę w pierwszym. I co. I pstro 🤣🤣
My dopiero staramy się o pierwsze dziecko wiec nie mam doświadczenia, ale byłem przekonana że max 3 cykle i się uda bo tak było wśród wszystkich naszych przyjaciół, a tu niestety nie ma lekko

Do góry