reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Hej! Co tam?
U mnie kiepsko. Baba wyujala mnie na 100 zł. Miałam iść umyć 5 okien, jak się okazało było 6, ale 6 nie umyłam, dodatkowo zanim miałam je umyć to musiałam posprzątać syf, bo nie szło dojść do okna, z okna wszystko wziąć, meble przesuwać, zdjąć firanki, wyprac je, wyprasować i powiesić, a szlam tam tylko umyć okna.... A kazała wszystko robić, głupia byłam, bo 1 raz to robiłam. Powiedziała, że zapłaci mi 100 zł, jak dokończę swoją pracę, czyli powieszę firanki. Zawiadomiłam policje i policja stanęła po mojej stronie, że rzeczywiście umyłam 5 okien z czego dodatkowo powinna zapłacić mi za pracę oprócz okien. Zaczęła się drzeć po mnie i nie zapłaciła mi w ogóle. Na szczęście z urzędu pracy dzisiaj babeczka dzwoniła akurat jak kłóciłam się z tą baba... Ze mam przyjść w poniedziałek złożyć papiery, a chciałam dorobić parę groszy, bo dziecko nie miało już jedzenia.... Jestem tak wkurzona, że siedzę i płaczę. Byłam tam od 10 do 15.30.... Ogarniacie jaki był tam syf żeby dojść do okna? Mam dość [emoji31] Zobacz załącznik 1207296
wiesz co napisze ci tylko tyle że jesteś strasznie nie odpowiedzialna i zapewne napisałaś to żeby wywołać gownoburze, ale myślę że każda dziewczyna tutaj zareaguje i zapewne o to ci chodziło. Nie stać cię na 2 dziecko to po co ci one? Żeby było głodne? Czy 500+ dostaniesz? Jesteś bardzo nie odpowiedzialna. Wspominałaś że masz meza i nie macie kasy? Może czas ruszyć do pracy? Za darmo nic nie dostaniesz.

Skąd jesteś? Może dziewczyny z okolic będą mogły coś dać dla córeczki. Ja jestem za granicą więc nie za bardzo bo to by szło kilka dni a teraz często paczki ginął.

Daruj sobie starania o 2 dziecko. Jednym się zajmij i zapewnij jedzenie ciuchy na różne pory roku itp.

Tak, ten zespół antyfosfolipidowy, pakiet tsh, lh, fsh, estradiol, testosteron, prolaktyne i progesteron.
Miałam jeszcze coś porobić ale lekarz powiedział żebym się na koszta nie narażała tylko abyśmy próbowali. Jeżeli zdarzy się ze znowu poronie to 3 poronienie kwalifikować mnie będzie do badań genetycznych na nfz.
I mam nadzieje ze nie będę musiała go robić. Marzy mi się takie rozowe słodkie maleństwo tak jak i Wam i trzymam mocno kciuki by żadna z nas nie musiała wchodzić do wątku staraczek 2021 roku

Hej, poronilas 2 razy? Bardzo mi przykro, że cię to spotkalo.

Ja niestety też.

Po pierwszym razie uwierzyłam lekarzowi. To się zdarza, nawet tu na forum wiele dziewczyn roni, a potem ma zdrowe dzieciaczki.
Ale poroniłam drugi raz i nawet mój lekarz ginekolog wzial sprawę na poważnie i kazał sobie szukać pomocy. Wiem, że od 3 razy wchodzisz w tzw. poronienia nawykowe i dopiero przysługują ci badania na NFZ, ale 2 poronienia po sobie to nie przypadek.
Napisz na wątku ciąża po poronieniu z jakiego miasta jesteś, te dziewczyny na pewno znają dobrego lekarza, który się tobą zajmie i na pewno uda Ci się urodzić bejbika.
Badania genetyczne - kariotypy to nie wszystko w diagnostyce niepłodności. Moje badania trwają już pół roku. Nie przypuszczałam, że tak długo to zejdzie, ale u mnie również terminy do lekarzy są bardzo odległe. Przykro mi bardzo, że przez to przechodzisz, ale z pomocą dobrego lekarza na pewno wszystko się ułoży. Powodzenia [emoji4]

@Silence85 trzymaj się Kochana, wykończą Cię te przeboje, ale w końcu mina- przecież musza ile będą się Ciebie trzymać- akysz!

Moze prywatnie do jakiegoś dobrego, ja tam na Szczecinie ich nie znam- jedynie do którego jeździłam w ciazy to do dr Medrek, ale to na prenatalne. Dzisiaj będę się widzieć ze szwagierka, ona do jakiegoś dobrego jeździ - najpierw na Police teraz gdzies blisko centrum Szczecina i się zapytam o nazwisko.
Właśnie chyba do niego. Jak leżałam na covidowym to dziewczyna z sali mi podpowiedziala tylko zapomniałam nazwiska 🙈
@naomi89 gratuluje.
@HeraUnique no już wysiadam psychicznie. Jadacdo szpitala miałam wrażenie że już wszystko wyleciało. A fasolka nadal na miejscu. ❤️
Co do czarnej mamby, nie odpowiadałam j bo czasami nie wiedziałam co. j. Ale ja mam wrażenie że to nie jest prawdziwa osoba. A jeśli tak, to albo chora albo bardzo nieodpowiedzialna.

reklama
wiesz co napisze ci tylko tyle że jesteś strasznie nie odpowiedzialna i zapewne napisałaś to żeby wywołać gownoburze, ale myślę że każda dziewczyna tutaj zareaguje i zapewne o to ci chodziło. Nie stać cię na 2 dziecko to po co ci one? Żeby było głodne? Czy 500+ dostaniesz? Jesteś bardzo nie odpowiedzialna. Wspominałaś że masz meza i nie macie kasy? Może czas ruszyć do pracy? Za darmo nic nie dostaniesz.

Skąd jesteś? Może dziewczyny z okolic będą mogły coś dać dla córeczki. Ja jestem za granicą więc nie za bardzo bo to by szło kilka dni a teraz często paczki ginął.

Daruj sobie starania o 2 dziecko. Jednym się zajmij i zapewnij jedzenie ciuchy na różne pory roku itp.
Mamba jest z Tych a ja z Bielska-Bialej czyli praktycznie sąsiednie miejscowości. Pisałam, że mogę jej wysłać mleko dla dziecka ale zero odzewu...[emoji2370]

Do góry