reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Miałam koleżankę z takimi. Ja po 3 dniach przestawałem zwijać się z bólu a ona już okres kończyła
emoji1787.png
emoji1787.png

Ty masz w miarę krótkie cykle, krótkie okresu, No nic tylko zazdrościć mi pozostało
emoji16.png
Wierz mi nie zawsze jest tak kolorowo 😅 człowiekowi dziwne ptapty do głowy wchodza przy takich cyklach

Ja kiedyś miałam 35 dniowe cykle. Teraz się cieszę ze maja zwykle 29-30 dni, nie mogę na nie narzekać [emoji120] (poza wybrykami jak ten ostatni raz na kilka kat) [emoji1787]
Ja przed anty miałam 28 dniowe, 4 dni @ z czego jeden, góra dwa dni intensywna, a teraz to zupełnie inna bajka 🤷‍♀️

Ja już wracam z kapciuszkami. Mało w lampę nie przywalilam [emoji23]
Szalona [emoji1787]
Cześć dziewczyny!
Nie było mnie tu jakieś dwa lata, niestety moja pierwsza ciaża zakończyła się w ok 8tyg.
Potem rok starań które nie przynosiły skutku.

Teraz zaczęliśmy starać się na nowo, dzisiaj mam 33 dc a miesiączkę zazwyczaj do 31 dc.
Od kilku dni jestem rozdrażniona, trochę zmęczona i boli mnie biust (odczuwam to zwłaszcza rano) no i mam mega realne sny!
Wklejam wam zdjęcie testu z przed 30minut.
Co myślicie? Bo ja już nie wiem, nie chce się nakręcać [emoji2955]Zobacz załącznik 1199263
Piękne kreseczki, gratulacje zasłużyłaś na nie takimi długimi clstaraniami. Gratulacje i spokojnej nudnej ciąży i łatwego szybkiego porodu [emoji7] rośnijcie zdrowo [emoji173]
Tez kiedyś miałam 7 dniowe [emoji33][emoji33][emoji33] to było długie 7 dni [emoji1787] teraz mam ładne 5 dni, ani za długo, ani za krótko [emoji2368][emoji16]
Jaaaaa masakra z tym okresem. Ja przed ciąża miałam też 4 dni, z czego pierwszy i drugi dzień dość intensywne a 3 już bardzo mało tego była, a ostatni to całkiem skape plamienie. A teraz ??? 6 dni jak odstawiłam pigułki po porodzie [emoji85]
Powiem tak, cykle zapisuje sobie w aplikacji flo, tylko dla siebie aby kontrolować kiedy może wystąpić następna miesiączka i jak długie cykle mam. A tu są moje cykle
Nie wiedziałam że w flo jest możliwość sprawdzenia w taki sposób długości cykli [emoji28]
Najlepiej to by było jakby były 3 dniowe [emoji7][emoji7] ale można sobie pomarzyć [emoji12]
Moja mama miała zawsze 3 dni ! Jak ja jej zazdroscilam a sama wtedy miałam 4 [emoji1787] teraz żeby było śmiesznie to mam 6 [emoji28] a skoro tendencja rosnąca to pewnie jak już kiedyś będę w drugiej ciąży i urodze to kolejne @ pewnie będą miały 10 dni [emoji1787]

Ok nadrobiłam wszystko 😱😱😱 @Kruczka przyłączam się do czekania. Już jestem, więc mogą dawać te wyniki w labie. Pewnie czekali na mnie 🤣🤣
Widziałam też dwie dobre wiadomości od szczęśliwie zaciążonych. Gratuluję serdecznie ♥️♥️ Życzę nudnej jak nie wiem ciąży, oby nic się nie działo, a dzidziusie rosły piękne i zdrowe. 😍

Hej dziewczyny! Byłam na staraczkach I połowa 2020 roku. Moja historia wyglada następująco, staramy się od lipca 2019 w maju ujrzałam II kreseczki ale ciąża okazała się biochemiczna, po krwawieniu lekarz dał zielone światło na dalsze starania i w tym samym cyklu powtórka... II kreski, ale nie było przyrostu bety i zaraz krwawienie. Lekarz zalecił inofem, acard i w 16 dc dupka, nie zalecił żadnych badań ani nic. 3 miesiące brałam leki ale nic się nie zadziało. Poszłam do innego polecanego lekarza, kazał to wszystko odstawić brać tylko kwas foliowy, zrobić tsh, a mąż badanie nasienia. Wszystko wyszło idealnie i tydzień temu byłam na monitoringu owulacji, owulacja prawidłowa. Powiedział żebyśmy spróbowali jeszcze 3 miesiące jak się nie uda to skieruje mnie na badanie drożności jajowodów. Ale skoro miałam te ciąże biochemiczne to coś tam się działo to jak mogę mieć niedrożne jajowody ? Dzisiaj 20dc a ja czuje, że znowu nic z tego, jestem już w kiepskim stanie psychicznym, eh :( Akurat tak do Was dzisiaj zajrzałam i podglądam jak sytuacja u @Kruczka 😁 pozdrawiam Was wszystkie 🌸

reklama
Hej dziewczyny! Byłam na staraczkach I połowa 2020 roku. Moja historia wyglada następująco, staramy się od lipca 2019 w maju ujrzałam II kreseczki ale ciąża okazała się biochemiczna, po krwawieniu lekarz dał zielone światło na dalsze starania i w tym samym cyklu powtórka... II kreski, ale nie było przyrostu bety i zaraz krwawienie. Lekarz zalecił inofem, acard i w 16 dc dupka, nie zalecił żadnych badań ani nic. 3 miesiące brałam leki ale nic się nie zadziało. Poszłam do innego polecanego lekarza, kazał to wszystko odstawić brać tylko kwas foliowy, zrobić tsh, a mąż badanie nasienia. Wszystko wyszło idealnie i tydzień temu byłam na monitoringu owulacji, owulacja prawidłowa. Powiedział żebyśmy spróbowali jeszcze 3 miesiące jak się nie uda to skieruje mnie na badanie drożności jajowodów. Ale skoro miałam te ciąże biochemiczne to coś tam się działo to jak mogę mieć niedrożne jajowody ? Dzisiaj 20dc a ja czuje, że znowu nic z tego, jestem już w kiepskim stanie psychicznym, eh :( Akurat tak do Was dzisiaj zajrzałam i podglądam jak sytuacja u @Kruczka 😁 pozdrawiam Was wszystkie 🌸
Witaj🙃 3mam kciuki, żeby jednak w tym cyklu pojawiły się 2 kreseczki, a ciąża została na 9 miesięcy 🙃❤️

Do góry