reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Myślę, że mimo wszystko posiadając już 1 dziecko, trochę jest lżej bo się już ma tą małą istotkę 😊 jasne, że problemy mogą pojawić się zawsze i wszędzie, nie zależnie od ilości dzieci 🤷‍♀️ mam nadzieję, że wkrótce zobaczysz te 2 kreseczki🤩
Jasne że tak, z tym że moja cora juz ma 9 lat, już zapomnialam jak bobas wygląda I jak sie go obsluguje 🤣

reklama
Ja też mam jedno dziecko a Nie mogę zajsc w druga ciaze od jakis 4 lat. Więc nie ma czegoś takiego że po 1 dziecku nie ma problemow z zajsciem. Niestety ale roznie bywa i sa różne problemu. Nikomu źle nie życzę , jedyne co to można się mocno rozczarowac
Ale ja nie napisałam, że po pierwszym dziecku nie ma problemów z zajściem w ciążę, tylko, że można być pewnym (skoro dziecko jest na świecie) że koleżanka może zajść w ciążę ogólnie

Ja też mam jedno dziecko a Nie mogę zajsc w druga ciaze od jakis 4 lat. Więc nie ma czegoś takiego że po 1 dziecku nie ma problemow z zajsciem. Niestety ale roznie bywa i sa różne problemu. Nikomu źle nie życzę , jedyne co to można się mocno rozczarowac

Zgadza się, nawet mając już jedno dziecko może być problem i wówczas trzeba szukać przyczyn. Wiele dziewczyn stara się i dłużej o swoje pierwsze wymarzone i wciąż coś im staje na drodze. Ale jesteśmy tu by się wspierać w staraniach, mam nadzieje, ze każda z nas odejdzie stad z sukcesem [emoji3590]

Mój brał profertil i wyniki się sporo poprawiły Ruch postępowy z 5 % do 33 %. Jestem dumna z mojego męża że tak dzielnie podszedł do tych badań od urologa/androloga po oddawanie nasienia. Chociaż powiedział ze wymaz urologowi dał zrobić pierwszy i ostatni raz bo to było najgorsze.
Z 5 na 33%? Kurcze, Mojemu wyszło wszystko ok z wyjątkiem plemników ruchliwych i plemników z prawidłowa budowa (po 30%). Gin mnie nastraszyła, że tak źle ale skoro mówisz, że Twój miał 5% to z moim nie jest tak źle 🤨

Ciekawa jestem czy nasi partnerzy tez tak o nas mówią, ze są dumni jak chodzimy do gina, rozkraczamy się przed nimi, pozwalamy tam wkładać ciała obce i nimi kręcić i skrobać [emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787]
Heh muszę się spytać o to męża ale wydaje mi się nam jest łatwiej niż Panom, mój jak miał ostatnio pobierany wymaz to omal nie zemdlał w tym gabinecie 🙈

Heh muszę się spytać o to męża ale wydaje mi się nam jest łatwiej niż Panom, mój jak miał ostatnio pobierany wymaz to omal nie zemdlał w tym gabinecie [emoji85]

Nie sadze by w ogóle gadali o takich rzeczach [emoji1787] A czemu nam jest łatwiej? Mi z różnych przyczyn nie jest nigdy łatwo i nigdy nie będzie [emoji2368]

Z 5 na 33%? Kurcze, Mojemu wyszło wszystko ok z wyjątkiem plemników ruchliwych i plemników z prawidłowa budowa (po 30%). Gin mnie nastraszyła, że tak źle ale skoro mówisz, że Twój miał 5% to z moim nie jest tak źle 🤨
Na badania nasienia patrzy się całokształtowo bo tak jak mój może mieć 3 % o prawidłowej budowie ale mieć ich baaardzo dużo czyli 3 % z 497,3 mln no to trochę ich jest a wystarczy tylko ten jeden. Ale teraz myślę ze z tych 3% jest ich już więcej bo mąż bierze antybiotyk bo z wymazu wyszła bakteria która niszczyła plemniki :)

reklama
Do góry