reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Wierze, ze i Tobie się uda [emoji3590] na spokojnie, bez spiny, a jak Ci się będzie dłużyć to zawsze możesz odwiedzić dobrego ginekologa i z nim porozmawiać.
Tak wiem kochana, mam gdzieś tam z tyłu głowy że być może przyjdzie ten czas na pomoc ginka, ale narazie nie tracę wiary i wierzę że wkoncu się uda w najmniej oczekiwanym momencie tak jak to miałam z synkiem 😁

reklama
Ja tutaj kiedyś też wrzuciłam testy ciążowe dodatnie i dostalam pocisk... Ja Wam życzę jak najlepiej ale macie bardzo złe podejście do tego wszystkiego. Dużo dziewczyn wypowiadało się o wątku staraczkowym i są same negatywy.
Jak ja tu wjadę to dopiero zrobi się negatywnie... Czytam was cały czas i czasem nie mogę uwierzyć jakie baby są tępe... To raz dwa zawsze znajdzie się jakaś obrończyni któreś laski która kompletnie wjeżdża z dupy z pytaniem na staraczki które pasuje tylko i wyłącznie do CIĄŻOWYCH wątków.!!! I ten ktoś robi to znów, kolejny tępy post żeby znaleźć obrońcę...

To że coś jest szczere nie znaczy że jest nie mile!!! Żyjecie w mydlanych bankach i jak ktoś powie prawdę uważacie kogoś za wrednego??? [emoji2356][emoji2356][emoji2356] Szok takie rzeczy w podstawówce...

Nie podoba się jazda na wątek w którym mydlicie sobie oczy jak sztuczne pizdy w filmach o wielkich cudownych słodkich przyjaciółkach!!

Acha, jestem ciekawa jak to u mnie będzie wyglądać, ja kierując się bólem ( kuciem jajników) i śluzem to wychodziło mi też na 16 dc. No ale jednak to za mało żeby potwierdzić że tego dnia jest owu.
Kiedyś czytałam na necie, że ktoś pytał właśnie o ten ból owulacyjny i jakiś lekarz odpowiedział że nie ma potwierdzenia że gdy "ten ból" odczuwamy to właśnie w tej chwili jest owu, może być dzień wcześniej albo właśnie w momencie tego bólu albo nawet już po. Dlatego też jestem ciekawa z moimi "odczuciami" a tym co pokaże test. 😊
U mnie np klocie jajników było od 15dc ale to tak delikatnie. Od 20dc zaczęło coraz więcej a owulacja z testów wyszła na 26dc. Dlatego teraz już wiem, żeby się nie kierować tymi jajnikami 🙃

My tez oddawalismy nasienie do badanie. Znaczy moj Romeo :D. Gin przepisala mu poki co Fertistm i zobaczymy za miesiac czy cos sie poprawilo
Mój brał profertil i wyniki się sporo poprawiły Ruch postępowy z 5 % do 33 %. Jestem dumna z mojego męża że tak dzielnie podszedł do tych badań od urologa/androloga po oddawanie nasienia. Chociaż powiedział ze wymaz urologowi dał zrobić pierwszy i ostatni raz bo to było najgorsze.

Ale też możesz być bardziej spokojna bo już jedno dziecko masz, to znaczy że nie ma problemu z zajściem w ciążę 😊
Ja też mam jedno dziecko a Nie mogę zajsc w druga ciaze od jakis 4 lat. Więc nie ma czegoś takiego że po 1 dziecku nie ma problemow z zajsciem. Niestety ale roznie bywa i sa różne problemu. Nikomu źle nie życzę , jedyne co to można się mocno rozczarowac

Ja też mam jedno dziecko a Nie mogę zajsc w druga ciaze od jakis 4 lat. Więc nie ma czegoś takiego że po 1 dziecku nie ma problemow z zajsciem. Niestety ale roznie bywa i sa różne problemu. Nikomu źle nie życzę , jedyne co to można się mocno rozczarowac
Myślę, że mimo wszystko posiadając już 1 dziecko, trochę jest lżej bo się już ma tą małą istotkę 😊 jasne, że problemy mogą pojawić się zawsze i wszędzie, nie zależnie od ilości dzieci 🤷‍♀️ mam nadzieję, że wkrótce zobaczysz te 2 kreseczki🤩

reklama
Mój brał profertil i wyniki się sporo poprawiły Ruch postępowy z 5 % do 33 %. Jestem dumna z mojego męża że tak dzielnie podszedł do tych badań od urologa/androloga po oddawanie nasienia. Chociaż powiedział ze wymaz urologowi dał zrobić pierwszy i ostatni raz bo to było najgorsze.

Ciekawa jestem czy nasi partnerzy tez tak o nas mówią, ze są dumni jak chodzimy do gina, rozkraczamy się przed nimi, pozwalamy tam wkładać ciała obce i nimi kręcić i skrobać [emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787]

Do góry