reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Wyglada zacnie , żel i ovarin tez posiadam :)
A co to i na co ten monokoncentrat i maca ?;) Hmm
Monokoncentrat z ananasa - w nim jest bromelina która pomaga w zagnieżdżeniu się jajeczka w macicy z tego co czytałam a maca dla męża dziewczyny pisały, że dobrze działa na libido i poprawia produkcję spermy oraz ruchliwość plemników 🤔😏

Matko, dziękuję za info!
Ale czy nie będą robić problemow... :(
Tak apropos naszego trybunału i tego durnego orzeczenia...kobietki trzeba wyrobić sobie kartę EKUZ (Europejska Karta Ubezpieczenia Zdrowotnego) i wrazie jakiś wskazań w przyszłości (oczywiście wszystkie nas to ominie, i będzie nie potrzebne ale..) do aborcji, że względu na wadę płodu itd wystarczy wyjechać zagranice, gdzie jest to legalne i na koszt naszego ZUS to zrobią [emoji2272] tak tylko informacyjnie, żebyście wiedziały, że macie wybór... Może nie w PL, ale nadal jesteśmy w UE [emoji3590] tymczasem, życzę żeby nigdy, ale to NIGDY, żadnej z Nas nie było to potrzebne [emoji3590]

Monokoncentrat z ananasa - w nim jest bromelina która pomaga w zagnieżdżeniu się jajeczka w macicy z tego co czytałam a maca dla męża dziewczyny pisały, że dobrze działa na libido i poprawia produkcję spermy oraz ruchliwość plemników 🤔😏
Ooo a ja szukałam sposobu, jak wcisnąć ananasa do swojej diety, bo nie mogę jeść owoców, a tu proszę ... 😁 Dzięki.

Może i tak ale jakby człowiek tak miał do wszystkiego podchodzić i martwić się każdą chorobą to co to za życie?[emoji2370] kobieta w ciąży niech się po prostu odżywia zdrowo ale też bez przesady, że burgera nie zje bo zafunduje dziecku jakieś choroby. Wszystko w granicach zdrowego rozsądku. Ważne żeby nie popadać ze skrajności w skrajność [emoji2370]
Otóż to 👍

reklama
Mam problem z prolaktyną, prof u ktorego bylam i jest chyba jakimś autorytetem w endo-gino powiedzial, że mam zrobic o równej 9, wiadomo, w miare mozliwosci, ale nie o 7, nie o 11, tylko o 9, ale dzień cyklu obojetnie.
Dziewczyny liczę na Waszą pomoc. Z nadmiaru informacji wszystkiego nie zakodowałam, co mi lekarz powiedział.
Ogólnie coś tam mam trójwarstwowe (macica / endometrium) czyli idealnie. Jajniki czyste i ładne z pęcherzykiem dominującym 18mm. Poronienie nastąpiło najpóźniej w sobotę (zarodek przestał się rozwijać) a krwawienie dopiero w środę nastąpiło. Gdyby nie wyniki z którymi przyszłam, to wcale po wyglądzie macicy nie powiedziałaby że była tam niedawno ciąża.
Ale do meritum. Powiedziała że poronienie to albo niefart w moim przypadku albo zły podział spowodowany jakąś wadą genetyczną. Więc mam sobie poczytać o badaniach na zespół antyfosfolipidowy i jak mnie na nie stac to żebym sobie zrobiła bo widzi że jestem zdeterminowana. Bo na NFZ jeszcze się niekwalifikuje- dopiero po 3 poronieniu może mnie skierować na te badania kosztem NFZ i na badanie kariotypu. Na dzień dzisiejszy mam zrobic TSH i prolaktynę ale nie koniecznie bo wszystko wskazuje na to że te parametry będą ok. I teraz tak:
- napisała mi na czczo
- między godz. 9-11
- przed badaniem nie seksic się, nie uprawiać sportu, nie ćwiczyć, omijać nerwy z daleka bo może i na pewno zaburzy wynik

ale bijcie mnie nie wiem w któym dniu cyklu mam to zrobic....

Do góry