reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Tam po prostu się zachodzi 😅 moja babcia zawsze mówi, że kiedyś po prostu było się w ciąży I tyle. A my? Analizujemy, szukamy, martwimy się, nawet jak już zajdziemy, to zaraz szukamy, że biochemiczna objawy itd itd 🤷‍♀️ głowa 💁‍♀️ to jest podstawa do zmiany 😌
Co do diet. Każdy robi co lubi 🤷‍♀️ ja diet nienawidzę, w 90% gotuję sama bo lubię. Ale jeśli mam ochotę na tłustego burgera, bądź pizze, albo chrupki to jem 🤷‍♀️ bo nie sądzę, żeby miało to wpływ na przyszłe moje dziecko 🤦‍♀️😎
I tu się mylisz... Jest taka dziedzina nauki, nazywa się epigenetyka i ostatnie badania dowodzą, że to co spożywa ciężarna kobieta ma decydujący wpływ na to, na jakie choroby w przyszlosci zachoruje jej dziecko. Można sobie poszukać i sprawdzić. Ale tak jak napisałaś, każdy robi co lubi.

P.S. Pisząc dieta mam na myśli zdrowy sposób odżywiania, a nie odchudzanie i wyrzeczenia 😉

Spokojnego wieczoru wszystkim!

reklama
I tu się mylisz... Jest taka dziedzina nauki, nazywa się epigenetyka i ostatnie badania dowodzą, że to co spożywa ciężarna kobieta ma decydujący wpływ na to, na jakie choroby w przyszlosci zachoruje jej dziecko. Można sobie poszukać i sprawdzić. Ale tak jak napisałaś, każdy robi co lubi.

P.S. Pisząc dieta mam na myśli zdrowy sposób odżywiania, a nie odchudzanie i wyrzeczenia 😉

Spokojnego wieczoru wszystkim!
Ok... Moja wiedza po studiach o genetyce jest inna, ale wiadomo, nauka idzie do przodu. Póki co niech każda z Nas dokonuje swoich wyborów, świadomych i zgodnych z naszym ja❤️ choć w tej dziedzinie jeszcze można 😉

Do góry