PaulaSz02
Fanka BB :)
Cześć Dziewczyny,
Jestem Julka zastanawiam się, czy mogę do Was dołączyć? Staramy się z mężem o dziecko już kilka miesięcy. Mam już Synka 2,5 letniego Piotrusia. Dziś robiłam zestaw badań, które zlecił ginekolog. Panel badań tarczycy, które wyszły ok, oraz badanie rezerwy jajnikowej FSH ? Może miałyście robione ? Co to oznacza przekładając na normalny język?? Dostałam również luteinę na wywołanie miesiączki i mam ją brać już teraz, chociaż jeszcze daleko do miesiączki oraz jakiś lek na jajeczkowanie Clostybegyt ? Może macie
jakieś doświadczenie z tym ?? Bo mam zdecydować, czy chce go brać ? Ryzyko ciąży mnogiej ? Kurcze potrzebuje wsparcia trochę psychicznego i rozmowy z kimś, kto wie co mam na myśli
Julka
Ja brałam clostibegyht od 2 cykli. Ginekolog zaleciła branie od 3-9 dnia cyklu i później monitoring. Jak pojechałam do niej w 14 dc to akurat dzień wcześniej pękł pęcherzyk. Od 16 dc luteina podjęzykowo przez 11 dni i od razu kazała iść na betę... beta wyszła super bo 529... no ale dwa dni później spadła do zera, a dziś przyszła @ ( bardzo skąpa no ale jednak jest ) także wydaje mi się ze clostybeghyt dobrze stymuluje pod owu bo w poprzednich cyklach nie było za bardzo widać dominującego pęcherzyka... wiec coś się zadziało.