reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Cześć Dziewczyny,
Jestem Julka zastanawiam się, czy mogę do Was dołączyć? Staramy się z mężem o dziecko już kilka miesięcy. Mam już Synka 2,5 letniego Piotrusia. Dziś robiłam zestaw badań, które zlecił ginekolog. Panel badań tarczycy, które wyszły ok, oraz badanie rezerwy jajnikowej FSH ? Może miałyście robione ? Co to oznacza przekładając na normalny język?? Dostałam również luteinę na wywołanie miesiączki i mam ją brać już teraz, chociaż jeszcze daleko do miesiączki oraz jakiś lek na jajeczkowanie Clostybegyt ? Może macie
jakieś doświadczenie z tym ?? Bo mam zdecydować, czy chce go brać ? Ryzyko ciąży mnogiej ? Kurcze potrzebuje wsparcia trochę psychicznego i rozmowy z kimś, kto wie co mam na myśli :)
Julka

Ja brałam clostibegyht od 2 cykli. Ginekolog zaleciła branie od 3-9 dnia cyklu i później monitoring. Jak pojechałam do niej w 14 dc to akurat dzień wcześniej pękł pęcherzyk. Od 16 dc luteina podjęzykowo przez 11 dni i od razu kazała iść na betę... beta wyszła super bo 529... no ale dwa dni później spadła do zera, a dziś przyszła @ 😞 ( bardzo skąpa no ale jednak jest ) także wydaje mi się ze clostybeghyt dobrze stymuluje pod owu bo w poprzednich cyklach nie było za bardzo widać dominującego pęcherzyka... wiec coś się zadziało.

reklama
Ja brałam clostibegyht od 2 cykli. Ginekolog zaleciła branie od 3-9 dnia cyklu i później monitoring. Jak pojechałam do niej w 14 dc to akurat dzień wcześniej pękł pęcherzyk. Od 16 dc luteina podjęzykowo przez 11 dni i od razu kazała iść na betę... beta wyszła super bo 529... no ale dwa dni później spadła do zera, a dziś przyszła @ 😞 ( bardzo skąpa no ale jednak jest ) także wydaje mi się ze clostybeghyt dobrze stymuluje pod owu bo w poprzednich cyklach nie było za bardzo widać dominującego pęcherzyka... wiec coś się zadziało.
A jednak... Przykro mi 😔😔😔

Dziewczyny, a gdzie robiliście te badania na mutacje ? I jak one wyglądają muszę sobie zrobic.

ze strony www.testdna.pl dostajesz pocztą patyczki i robisz sobie wymazy z policzka i odsyłasz
można też z krwi,ale ze strony wychodzi korzystniej bo tam jest 6 tych wersji

@Valezi ja przy pai homo też mam miec heparynę.

Mam to samo i jeśli zajdę mam heparynę. Każdy lekarz inaczej na to patrzy, ale ja mam za sobą 3 poronienia i wszędzie zatrzymanie akcji serca, wiec prawdopodobnie krzepnięcie ma tu dużo do rzeczy. Pogadaj z lekarzem, żeby może włączyć choć na trochę?
Idę do nowej ,zobaczymy co mi powie . Wezmę te wszystkie papiery niech przejrzy .Mam za sobą dwa poronienia- puste jajo i biochemiczna .

Dziewczyny, a gdzie robiliście te badania na mutacje ? I jak one wyglądają muszę sobie zrobic.
Ja robiłam z racji tego, że w rodzinie ktoś miał mutacje heterozygoty MTHFR oraz PAI , w zasadzie oba w układzie heterozygoty. Robi się wymaz. Zamawiałam kuriera z wymazówką, pobierałam sama z jamy ustnej i odsyłałam. Tak robiły wszystkie moje siostry i bracia. Moi rodzice oboje mają te mutację. Ja jako jedyna miałam wynik prawidłowy.

Idę do nowej ,zobaczymy co mi powie . Wezmę te wszystkie papiery niech przejrzy .Mam za sobą dwa poronienia- puste jajo i biochemiczna .

To ja bym walczyła o heparynę, dużo lekarzy jednak się skłania ku przepisaniu jej, zwłaszcza przy poronieniach i przy wersji homo pai (bo tu oba geny "zepsute"), ja po jednym jestem, ale bez chyba bym się bała mając już tą wiedzę co mam.

reklama
U mnie gdy mloda miała rok to nawet nie chciałam słyszeć o ciąży, jescze pamiętam że mi się okres kilka dni spóźniał gdy miała 8 miesięcy to myślałam że oszaleje na myśl o kolejnej ciąży [emoji28] ale to wszystko przez to że ciąża dla mnie to koszmar, wymioty przez całą ciąża, do 6 miesiąca to dzień w dzień po kilka razy dziennie. Ale dwa lata wystarczyły i już chyba zapomniałam jak to jest ze tak bardzo chce drugie [emoji16]
Mnie w 7 mc opiepszali że mam przestać chodzić po 10'km i np dzielić spacer na 2 po 3'km xd ... poza tym że byłam gruba i.ogromna to nikt by nie powiedział że jestem w ciąży. Gorzej znoszę teraz hormony po... normalnie od końca kwietnia jakieś takie nerwy napadowe.
@Celia89 u mnie też nie, wszystko prywatnie robię, zresztą nawet prywatnie gin mi dawał tylko podstawy.
Też prywatnie latam. Fakt że moja ciąża u pierwszego gina pięknie zakończona bo miałam malowodzie w 35 tc i to hardkorowe, ale na tą ciążę zmieniam lekarza bo ten mój nic nie wyjasnia. Okropnie nastraszy i zostawi... dopiero po 4 kolejnych lekarzach w tym ze specjalizacją onkologiczna śpię spokojnie.
ciekawe dlaczego akurat mi to pozlecał.... sama nie wiem... zestresowałam się tym badaniem rezerwy jajnikowej :D od razu mam wizję menopauzy czy jak?? a mam 30 lat :D
Za każde badanie płacisz :p ... to nie to że x Tobą coś nie tak.

Do góry