reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

A ja mam właśnie wyrzuty sumienia .... Bo przyjechała szwagierka z winkiem nie chciałam się tłumaczyć, że czekam na okres bo nie gadam o tym z rodziną za bardzo, bo pewnie myślą że swiruje... Więc napilam się wina, tej małpy dalej nie ma, ciągle czuję że już teraz przyszła, a tu susza .... czemu nie ma jej w terminie. Już tak ładnie cykle były regularne...

reklama
W dniu spodziwanej miesiączki czułam się tak jakbym miała ją dostać, ucisk w podbrzuszu który mijał i przychodził, ból piersi mam co miesiąc, ale tym razem był podwojony i najbardziej zauważalna zmiana, huśtawka nastroju. Z nudów obejrzałam film na Netflix, nie był jakoś bardzo rozczulający, a szlochałam przez godzinę i nie mogłam się opanować, nawet nie wiedziałam dlaczego płaczę. Wtedy w głowie zaświeciła mi się lampka aby pójść po test, a przyznam szczerze nie wierzyłam w ten cykl, dlatego testowałam dopiero 6 dni po terminie @. Trzymam za Twoje dwie kreseczki! <3
A testowalas wcześniej ?

robiłam też test ciążowy z moczu dla pewności i wyszedł pozytywny. ja wlansie w dzień odstawienia dupka mialam bete 69. więc myślę że na teście tym czułym powinnien jakis cień kreski juz byc
Ale u mnie już po wszystkim beta po paru dniach zaczęła spadać.
odstawilam duphaston i czekam na okres [emoji846]
Także działamy dalej i trzymam za Ciebie kciuki [emoji8]
Oo dzięki! Robiłaś też test ciążowy?? Wyszedł Ci pozytyw?? Ja dzisiaj zrobiłam test i biel bieli no i odstawiłam dupka. Ciekawa jestem czy dobrze zrobiłam czy jeszcze beta za mała na test z moczu.

A ja mam właśnie wyrzuty sumienia .... Bo przyjechała szwagierka z winkiem nie chciałam się tłumaczyć, że czekam na okres bo nie gadam o tym z rodziną za bardzo, bo pewnie myślą że swiruje... Więc napilam się wina, tej małpy dalej nie ma, ciągle czuję że już teraz przyszła, a tu susza .... czemu nie ma jej w terminie. Już tak ładnie cykle były regularne...
Ja właśnie pije piwo. @ ma być w poniedziałek. Szczerze przez pierwsze cykle się pilnowałam z piciem, ale ile można. Ciągle myślałam, a jak jestem w ciąży. Teraz już to zlewam. I tak na takim etapie alkohol nie ma wpływu na dziecko.
Ja z rodziną też nie rozmawiam o tym, że się staramy. To tylko nasza sprawa. Nawet nie wiedzą. Bo nie chcę słuchać komentarzy teściowej.
I nie miej wyrzutów sumienia. Jak byś była w ciąży to na tym etapie 1 lampka nie zaszkodzi.

Dziewczyny pomóżcie bo mam zagwostke :)
Mianowicie robiłam testy owu nawet pisalyscie że to pozytyw Ale żeby dla pewności zrobić jeszcze. Więc pozytyw teoretycznie był w 16dc to zrobiłam jeszcze dwa kolejne były raczej blade i dziś mówię A zrobię dla pewności. I jest najciemnejszy ze wszystkich. Aplikacja już od wczoraj pokazuje że po dniach plodnych, ja też nie czuje żadnych objawów.
Nie mierze temperatury, operuje tylko na testach i obserwacji siebie.
Powiedzcie co o tym myślicie?
Po lewej na zdjęciu ten z dzisiaj. A po prawej ten "niby" pozytywny.

Załączniki

• 20200902_204704.jpg
    20200902_204704.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 81
Mianowicie robiłam testy owu nawet pisalyscie że to pozytyw Ale żeby dla pewności zrobić jeszcze. Więc pozytyw teoretycznie był w 16dc to zrobiłam jeszcze dwa kolejne były raczej blade i dziś mówię A zrobię dla pewności. I jest najciemnejszy ze wszystkich. Aplikacja już od wczoraj pokazuje że po dniach plodnych, ja też nie czuje żadnych objawów.
Nie pomogę bo u mnie już jest ledwo widoczna kreska. Nigdy tak nie mialam. Ale ja bym dziś i jutro na wszelki wypadek zaciągnęła męża do łóżka.

No faktycznie mocniejszy 🤔

Dla pewności lepiej się starajcie 😊

reklama
Oj no to szkoda! To działamy dalej. U mnie żadnego cienia więc nie liczę na cud.
robiłam też test ciążowy z moczu dla pewności i wyszedł pozytywny. ja wlansie w dzień odstawienia dupka mialam bete 69. więc myślę że na teście tym czułym powinnien jakis cień kreski juz byc
Ale u mnie już po wszystkim beta po paru dniach zaczęła spadać.
odstawilam duphaston i czekam na okres [emoji846]
Także działamy dalej i trzymam za Ciebie kciuki [emoji8]

Do góry